dinsdag 14 september 2010

Zorg- en huurtoeslag

14/09/2010
Dochter belde mij gisteren op om te vertellen over een wederzijdse kennis die al weer een tijdje in de bijstand zat en de huur niet meer kon betalen. De ouders van deze kennis moesten bijspringen om te zorgen dat kennis niet uit de huurwoning gezet werd.
Maar wat bleek uit het telefoongesprek dat dochter met deze kennis voerde? Kennis had verzuimd huurtoeslag en zorgtoeslag aan te vragen! Gewoon niet gedaan! Dochter was met stomheid geslagen over zoveel domheid! Ze was er zó van ondersteboven dat ze mij onmiddellijk belde om er over te praten. Het had kennis ettelijke duizenden euro's gescheeld als vanaf het begin deze toeslagen waren aangevraagd! Kennis heeft jaren gewerkt voor een karig loontje dat net boven het minimumniveau zat. Kennis had dus al járen recht op toeslagen gehad, maar niet aangevraagd en dus ook niet gekregen.
Ik vind het ook een fout van de bijstandsambtenaar in gemeente A. waar kennis woont, dat niet is gecontroleerd of kennis wel alles kreeg, waar kennis recht op had. Ook had de naaste omgeving er met deze kennis over kunnen praten. Of zouden er mensen zijn die gewoon echt niet weten dat je recht hebt op toeslagen als je weinig verdient? Misschien zijn er mensen die denken dat deze toeslagen enkel voorbehouden zijn aan de minima. Ik vind zelf dat ik redelijk veel verdien, en toch krijg zelfs ik 43 euro zorgtoeslag.
Weet iemand in hoeverre achterstallig recht op toeslagen aangevraagd kan worden?
Een fijne dag en zorg dat je krijgt waar je recht op hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.