maandag 27 april 2015

En toen was het ineens 4 graden warmer in de woonkamer!

Aan het einde van de ochtend was het 15.5 graad hier.  Ik had gelucht en buiten was het 11 graden, dus de temperatuur was flink omlaag gegaan. Een beetje fris om met 15.5 graden op de bank te zitten. Ik ging buiten zitten, in de zon. Ik droeg zwarte kleding en had een dubbele zwarte plaid over mijn benen. Heerlijk aangenaam warm was het in de zon!
Nadat ik 1,5 uur buiten had zitten lezen, was het binnen een stuk warmer: de zon op de ramen had een flink effect gehad. Ineens was het 19.5 graad. Aangenaam warm, hoewel voor mijn gevoel koeler dan buiten in de zon.
Let jij er wel eens op hoeveel zonnewarmte doet om je huis te verwarmen?

8 opmerkingen:

  1. De zon kan de kamer heerlijk verwarmen. Ik kan niet goed tegen verwarmingswarmte, hij staat ook bijna nooit hoger dan 16 graden, soms 17 graden. Vaak is het 's ochtends 15 graden of kouder in huis, als de zon schijnt is het zo 19 of 20 graden in huis :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben gaskachels zonder thermostaat. Met zonnig winterweer kunnen die al op de waakvlam door de zonnewarmte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zeker , vooral nu we geen verwarming hebben (al een maand niet) omdat we wachten op de plaatsing van een nieuwe ketel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het heerlijk als de zon schijnt. Achter in de tuin (op het noorden) heb ik nog niet veel zon. Maar als de zon schijnt blijven bij mij de gordijnen open en de zonneluifel blijft lekker zoals die is .... omhoog.

    Alleen in de zomer bij echt warm weer gaat de luifel omlaag. Een enkele keer gaat een een gedeelte van het gordijn dicht als dit hinderlijk is met tv kijken of zo.

    Maar ook hier kan het soms wel 3-4 graden schelen met wel of geen zon op de ramen. Als de zon schijnt gaat bij mij de verwarming minder snel aan dan op dagen met geen zon. Het verschil is goed te merken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat scheelt hier ook hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In mijn woonkamer doet het niet zo heel veel, maar op andere plekken wel. De keuken bijvoorbeeld, heel lekker, want daar is het anders al snel koud, vanwege minder goede isolatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In de ochtend nog wel even de kou eruit met CV, dan gaat die uit en tegen 13.00 komt de zon in de kamer en dat is lekker. Soms te warm dus zitten er ook rolluiken bovendien zien we nog nauwelijks iets als de zon zo fel in de kamer komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tja, ik heb eigenlijk altijd het rolgordijn naar beneden. Anders voel ik me zo bekeken in mn eigen huis, en daar hou ik niet zo van.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.