donderdag 30 april 2015

Geld geleend

Deze keer was Sabira uit Kirgizië de gelukkige. Ze kan er een extra koe voor kopen en verder wil ze een stal bouwen voor haar koeien. Ik had nog niet alle geld van vorige microkredieten terugontvangen, maar Inna uit Armenië, Teuila van Samoa, Claudia en Juana uit El Salvador betalen regelmatig wat terug. Dus vond ik dat het tijd was om weer wat geld uit te lenen.
Oudste dochter doet het tegenwoordig ook, maar dan via Kiva. Ik leen uit via Wakibi. Er is niet zo veel verschil tussen de beide organisaties. Wakibi leent microkredieten uit aan de projecten die Kiva geselecteerd heeft. Alleen Wakibi is Nederlandstalig en je kunt betalen met iDEAL. Bij Kiva heb je een creditkaart nodig en die heb ik niet meer.

Let op: er is geen garantie dat je alle uitgeleende geld terugkrijgt. Zowel dochter als ik hebben 1 bedrijfje dat (bijna) niets terug kan betalen en dat zwaar achterstallig is.
En het geld levert ook geen winst of rente op. Als je wilt dat je geld groeit, dan moet je je geld in iets anders investeren en niet in microkredieten.

3 opmerkingen:

  1. Persoonlijk vind ik deze microkredieten een heel goed idee, zo krijgen mensen in arme landen ook een kans op een iets beter bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe het ook sinds een tijdje en heb nu zo'n 13 euro terugbetaald gekregen, dus nog even wachten voordat ik weer uitleen. Bij 22 euro weer.
    mooi systeem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het niet breed, maar toen ik even wat meer geld 'over' had ben ik ook begonnen met micro-krediet via Kiva. Ik heb momenteel 2 microkredieten uitstaan. Een vrouw heeft in het begin wel geld terug gestort en van de ander heb ik nooit iets teruggestort gekregen.

    Mochten mensen mij dit jaar vragen wat ik voor mijn verjaardag wil dan wil ik het hier aan besteden. Ik blijf het mooi vinden dat met weinig geld zoveel gedaan kan worden.

    Zodra er € 15 euro is terug betaald geef ik weer een nieuwe lening aan iemand. Nog even geduld hebben voor mij want het staat pas op €12,64.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.