maandag 4 mei 2015

De eerste verpakkingsvrije winkel: in Groningen!

Hoewel de eerste verpakkingsvrije winkel in Utrecht zou komen, is nu reeds de eerste open in de A-straat in de stad Groningen en dat is de allereerste van het hele land.
Eigenaren Tonny Straatman en Dorothea Piek zijn buiten het werk ook partners en hebben een heel duidelijke taakverdeling. Straatman staat dicht bij het product en de winkel en Piek denkt in grote lijnen.
De winkel in de A-straat is met behulp van crowdsourcing gerealiseerd.
Vanaf maandag 4 mei, vandaag dus, open voor het publiek.
Ik moet zeggen, het ziet er prima uit!

10 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de gewonnen bekerfinale!

    Wat een opgefokte beelden kreeg je op TV te zien van vierende mensen. Geen goede reclame voor Groningen, alsof er alleen maar idioten wonen.

    Veel winkelplezier met deze nieuwe winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach ja, voetbalfans dat is nu eenmaal een speciaal volkje, in ieder geval het soort dat af komt op zo'n viering op de Grote Markt! Volgens mij zijn de voetbalfans van andere steden niet minder idioot.
      We gaan het zien met de nieuwe winkel. Daar komt waarschijnlijk een iets ander type op af dan gisteravond op de Grote Markt.

      Verwijderen
    2. Ja ongetwijfeld komen er heel andere mensen. Ofschoon je niet altijd weet hoe mensen "normaal" zijn en zich alleen maar laten meeslepen door de massa.

      Verwijderen
  2. .....net als jij vind ik ook de meeste voetbalfans (die je op tv ziet) een speciaal soort mensen maar zolang het niet tot vandalisme (of erger) leidt mogen ze van mij hun gang gaan. Binnenkort ga ik naar Groningen om in het groot in te slaan, verheug me er nu al op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dan baal ik best dat het de andere kan van.het land is. Maar superstoer dat het er nu eindelijk is. Hopelijk gast het goed lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nice die winkel! Laat het hele land hier maar een voorbeeld aan nemen,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helaas woon ik in Zuid-Limburg, wel erg ver weg om eventjes een bezoekje aan deze winkel te brengen.

    Ja en voetbalfans :))) Ik heb niets gehoord van incidenten dus van mij mogen ze zo gek doen als ze willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik had het laatst met de eigenaresse van een natuurwinkel over een verpakkingsvrije winkel en of dat iets was voor hier. Ze vertelde dat ze vroeger zo begonnen is met de winkel. Ze had er geen goede ervaringen mee. Je kunt namelijk heel makkelijk last krijgen van motten en die beestjes krijg je de winkel niet meer uit, met allemaal voeding ga je niet met gif in de weer. En de motten vreten zich overal doorheen. Net muizen.
    Ik ben wel benieuwd hoe er tegenwoordig met dit probleem wordt omgegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er goed uit, ik heb dit blogje op mijn facebook gezet. echt TOP.
    Maar je moet er wel wat voor overhebben met elfgemaakte zakjes en bakjes meenemen. Ga je er over bloggen? Lijkt mij heel boeiend en vooral omdat jij goed de praktische kant kunt beschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.