woensdag 20 april 2016

Blij met het voorjaar!

Heerlijk is het dat het al weer veel langer licht is! Op dit moment gaat pas om kwart voor negen 's avonds de zon onder en voordat het helemaal donker is, dan is het bijna half tien!
Met al dat licht kun je veel meer genieten van alles wat buiten zijn biedt: bloeiende bomen en struiken, broedende en foeragerende vogels, golfjes op het water.
Dat is zo veel beter dan om vijf uur 's middags in het donker naar huis fietsen!

En weet je wat ik nog fijner vind? Ik hoef voorlopig niet meer bang te zijn voor gladde wegen!
Doordat een fietsviaduct over de ringweg vervangen werd, kon ik maandenlang niet gebruik maken van de fietsroute die ik altijd nam. Die route met uitsluitend fietspaden, waar overal goed gestrooid werd, was gewoon buiten gebruik. Daardoor kon ik maar deels gebruik maken van fietspaden, op de plekken waar geen fietspaden waren, daar was het meteen spekglad. Kennelijk voerden de "zoutstooiers" de instructie om op fietspaden te strooien heel letterlijk uit: mondt het pad uit in een gewone straat of weg, dan geen zout. Ik was blij met de zachte winter, waardoor het maar zelden glad was. Een aantal dagen was het wel glad, maar toen was het door de ijzel meteen ook zo ontzettend glad, dat al mijn collega's en ik niet naar het werk hoefden te komen.
Voorlopig dus geen gladheid meer en genieten van groen en nieuw vogelleven!

4 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met je eens! Lekker genieten van het voorjaar en het wordt lekker warmer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja! 's Morgens wakker worden met de zon in mijn gezicht. Heerlijk. Even de tuin in lopen op de kweek te checken. En dan vanmorgen te zien dat de bietjes opkomen en de kapucijners. Bruisend van nieuw leven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat moet ik maar niet doen, wakker worden met de zon op mijn gezicht. Mijn slaapkamer is op het westen. Als ik wakker word door de zon, dan moet ik mij eens hevig achter de oren krabben waar dat nu van komt!

      Verwijderen
  3. Als kwart over 6 de wekker gaat is het al zo goed als licht. En in de avond als wij de laatste ronde met de hond lopen ook nog. Heerlijk! Groet Elle

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.