zondag 8 mei 2016

Geweld

In Duitsland is kort geleden een patiënt overleden omdat de autoband van de ambulance was lek gestoken en de ambulance dus niet met spoed naar een ziekenhuis kon rijden.
Ook gebeurt het regelmatig dat hulpverleners aangevallen en gehinderd worden.

Ik ben elke keer volkomen verbijsterd door dit soort nieuws. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ambulanceverpleegkundigen, brandweerlieden en politieagenten aangevallen worden. Bij de laatste categorie kan ik me nog wel iets voorstellen, in het geval dat iemand zich verzet tegen zijn arrestatie, maar verder?

Stel je voor dat je de patiënt bent en in de ambulance ligt of dat je huis in brand staat en er is een reddingsoperatie aan de gang. Wie haalt het dan in zijn onnozele hoofd om de hulpverleners aan te vallen en te hinderen in hun werk?  Hoe kan het? Wat gaat er in de hoofden van deze, vrijwel altijd jonge mannen, om? OK, meestal zijn er alcohol en drugs in het spel, maar dan nóg kun je je als omstander gedragen!

Aan alle ouders die dit lezen: peper je kinderen in dat dit echt niet kan! Dat je respect moet hebben voor deze mensen. Het beroep van hulpverlener op een ambulance, of brandweermens, of politiemens is op zich al stressvol genoeg. Er zijn bij de spoed-hulpverlening steeds momenten waar het er op aan komt en waar je de juiste besluiten moet nemen!

4 opmerkingen:

  1. Ook ik kan dit niet bevatten. Zulke dingen doe je gewoon niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het helemaal met je eens, ik begrijp dat soort dingen ook echt niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zouden die jongeren later denken als ze weten wat de gevolgen waren van hun gedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geef die jongens als straf dat ze twee weken mee moeten draaien op de ambulance of brandweer of politie. Dat ze zelf ervaren wat voor narigheden er gebeuren. Ik heb nu zelf ambulancemedewerkers meegemaakt! Hoedje af voor alle hulpverleners! !!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.