zondag 31 juli 2016

Omfiets kattenbrokjes

Iemand heeft ooit de term omfietswijn bedacht voor wijnen die de moeite waard waren om gekocht te worden. Een schitterend woord vind ik dat, omfietswijn.

Gisteren heb ik 6,6 kilometer gefietst om goedkopere kattenbrokjes in huis te halen.
Poes blieft namelijk maar één merk kattenbrokjes. Die kosten bij de AH €2,65 per pak en bij de Jumbo €2,21. Dat scheelt 16,6% op één pak voer.  Buiten de zomervakantie fiets ik regelmatig vanuit mijn werk langs de Jumbo en koop dan een aantal pakken, omdat het zo'n stuk goedkoper is.
Gisteren ben ik er speciaal naar toe gefietst en kocht 4 pakken.
Dan vraag je je misschien af: waarom al die moeite voor die 4x 44 centen winst?
Dat is zeker niet alleen vanwege het geld, maar ook: het was prachtig weer, dus waarom niet een lekker stukje om gefietst!
Zo blijft een mens in beweging.
Ik combineerde het nuttige met het aangename.
Lekker op de fiets in de zon.
Beter dan op zwarte zaterdag ergens in de file te staan.

8 opmerkingen:

  1. 2 vliegen in 1 klap, gelijk heb je!
    Zwarte zaterdag, wat een verschrikking, Ik kan me voorstellen dat je iets heb geboekt en daar op tijd moet zijn, maar al die mensen met een caravan of camper........2 dagen later vertrekken en je bent van de ergste drukte verlost zou ik denken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik houd ook de reclames in de gaten en als ik iets wat ik nodig heb ergens in aanbieding zie staan, rijd ik daar ook om per fiets. Ik doe mijn boodschappen per fiets in een straal van 15 km (enkel) gerekend vanaf ons huis. Door te kopen in aanbieding doe je extra voordeel en bovendien is 't gezond om voldoende lichaamsbeweging te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk vind ik dat, fietsen. Maar alleen als ik een bestemming heb. Voor kattenbrokjes zou ik ook fietsen. Vooral nu met zoon, erg gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. DAt doe ik ook regelmatig. Gelijk een doel van de fietstocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik doe ook vaak bewust mijn boodschappen bij een super een paar kilometer verderop, puur om wat extra lichaamsbeweging te krijgen.
    Jij sloeg zo mooi 2 vliegen in 1 klap! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb 3 verschillende supermarkten in een straal van 1,5 km. Meestal doe ik dat op de fiets. Soms met de auto als we zware dingen nodig hebben. Als we met de auto gaan. Doet manlief het til werk en neem ik vaak wat extra voorraad dingen mee, meestal is dat 1x per maand.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gisteren op de markt 4 bananen gekocht. Een week eerder bij dezelfde kraam ook fruit. Ik had de indruk afgezet te worden ( had het nagewogen en dat scheelde toen 15 cent). Nu bij thuiskomst de 4 bananen nagewogen en dat scheelde 10 cent in mijn nadeel. Ik had echter geen zin in om even om te fietsen naar de l.idl waar ze n.l. net zo duur waren.
    Eén ding is zeker bij die marktkraam kom ik niet meer want daar wordt je afgezet en ik denk alle klanten zonder dat ze het door hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weegschalen geven lang niet altijd hetzelfde gewicht weer! Weegschalen in de handel worden regelmatig geijkt!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.