woensdag 23 augustus 2017

Goedkoop zwemmen!

Ik zwem graag en vaak.
Op 5 oktober vorig jaar kocht ik mijn jaarabonnement. De kosten waren €171,50. Tot nog toe heb ik 122 keer gezwommen en ik zwem meestal ongeveer 1 uur.
De kosten per keer zijn tot nog toe €1,41 per keer en omgerekend 2 cent per minuut!
Dat noem ik nog eens goedkoop bewegen!

De afgelopen vakantieweken heb ik vrijwel dagelijks gezwommen. 
Ik mag nog tot en met 4 oktober zwemmen met dit abonnement. Door werk en andere activiteiten lukt het niet om in de komende weken dagelijks te zwemmen, maar er komen misschien nog wel 26 keren bij! Eigenlijk zou het leuk zijn om 150x vol te maken. Dat zou betekenen dat ik een aantal keren extra op avond zou kunnen gaan zwemmen.
Wat levert het zwemmen op, naast het gegeven dat het voor mij een heel goedkope manier van bewegen is?
Ik merk dat ik door het vele zwemmen van de laatste weken sterker word in mijn benen en gemakkelijker de trap op loop gemakkelijker vanaf een stoel opsta.
Dat is zonder meer positief!

5 opmerkingen:

  1. Dat abonnement was zo te lezen een goede aanschaf. Bij ons is er jammer genoeg geen overdekt zwembad in de buurt. Ooit (toen ik dat wel had) had ik ook een abonnement. Dagelijks zwemmen is heerlijk. Je krijgt er sterkere benen én armen van (en brede schouders ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauww, supergoed zeg! Ik red dat niet met de kids, maar vind het een super idee! Voorheen weleens zwangerschapszwemmen gedaan, was erg intensief doordat ik ziek was, maar wel leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zwom met mijn kinderen voor schooltijd. De zwemlessen zijn hier ook voor schooltijd, dus dat ritme aanhouden was niet zo moeilijk. Mijn jongste vond het heerlijk om naar het buitenbad te gaan als het regende. Ze keek elke dag het weerbericht bij het Jeugdjournaal en als er regen voorspeld werd was ze helemaal blij.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Knap dat het al jaren zo vol houdt. En goedkoop ook nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben een buitenzwemmer, er is hier op 5 min.fietsen een prachtig buitenbad van 50m lang dus ook lekker lange banen zwemmen.
    Voordeel is minder last van chloor door buitenlucht, ook geluid in binnenbaden vind ik vreselijk dus voor mij is dit ideaal.

    Ik loop een abo dat van eind april ™ half september loopt. Ik probeer altijd te zwemmen als het niet eens zo heel mooi weer is, dan is het lekker rustig!

    Na het zwemseizoen ga ik dan weer blokjes afwisselend flink doorlopen/rennen.

    Naast dit alles heb ik nog een wekelijkse sessie in de buitenlucht bij een power walk groep met veel oefeningen, bijna bootcamp af en toe, ook leuk. En fiets ik dagelijks 25km woon/werk.

    Naast tuinieren en huishouden is dit voor mij voldoende fitness bij elkaar :)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.