donderdag 17 augustus 2017

Zegeltjes sparen

Rond mijn 25e stond de uitdrukking zegeltjes sparen voor: je irritaties en boosheid zo lang opsparen, dat die boosheid ineens tot een uitbarsting komt. Je woede is dan buiten proporties, je maakte je al zo lang boos en op een gegeven moment moet je al die opgespaarde emoties kwijt. Ik moet altijd aan die uitdrukking denken als het gaat over spaarzegels.

Sinds een paar jaar spaar ik weer koopzegeltjes bij AH. Het aardige is, dat als je voor 49 euro zegels koopt en je levert je spaarkaart in, je dan 3 euro extra krijgt. Dat is in tijden van zeer lage spaarrentes een mooi bedrag. Als je in 1 jaar een boekje vol spaart, dan betekent die 3 euro extra ongeveer 6% rente op jaarbasis. Schitterend toch?
Afgelopen zondag ging ik met mijn volle boekje naar de AH. Ik had eigenlijk maar weinig boodschappen gekocht. Mijn zondagse boodschappen zijn nooit overdreven groot. Ik koop als het mooi weer is en ik graag een fietstochtje wil maken, kleine dingen die in vergeten ben te kopen, maar die eigenlijk ook best kunnen wachten tot in de volgende week.
Is het slecht weer, dan kan ik best wachten tot maandag of dinsdag.
Geen nood, de voorraad is groot genoeg en in de vriezer zit ook nog wel wat.
Vroeger was het zo, dat je met het boekje bij de kassa kon betalen. Nu is dat niet meer zo. Je moet het boekje bij de servicebalie inleveren en daar krijg je je geld, niet bij de kassa.
Uiteindelijk verliet ik met bijna 50 euro op zak weer de winkel!


18 opmerkingen:

  1. Inleveren bij de service balie? Dat heb ik nog nooit hoeven doen. Het is een leuk om geld te "krijgen" als er minder gekocht wordt dan de waarde van het boekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De uitdrukking kende ik niet - weer wat geleerd.

    Die zegeltjes klinken handig, maar ik ben sltijd bang dat ik er kwijt raak...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat je met bij een andere winkel kopen meer rendement haalt dan door de zegels te kopen, alleen is het dan niet zo zichtbaar. Je moet ook zoveel boodschappen doen voordat je een boekje vol hebt. Ook zal je ongemerkt toch wel eens wat duurs meenemen bij de Appie wat je rendement nog verder verlaagd. Ook de aanbiedingen zijn vaak elders goedkoper te krijgen. Het is slim van de AH om die zegels nog steeds te verkopen maar ik denk dat je uiteindelijk een dief van je eigen portemonnee bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om er klakkeloos van uit te gaan dat AH duur is, vind ik een beetje kortzichtig..... Zuinig Aan post altijd keurig haar lijstjes met de prijzen waaruit blijkt dat de prijzen regelmatig onder de prijzen van "goedkope winkels" liggen. Je moet gewoon opletten wat je koopt.
      Ik denk er ook over om zegels te sparen 6% krijg je niet bij de bank
      groet Trudie

      Verwijderen
    2. Als je goed leest zie je dat ik dat ook helemaal niet zeg.

      Verwijderen
    3. Ah is met bepaalde dingen zelfs goedkoper dan de Li-dl
      Zelf kom ik er alleen voor de aanbiedingen en neem regelmatig 35% korting spullen mee.
      En toch lukt het mij ook om een boekje of 2 per jaar vol te sparen.. dus je hoeft niet per definitie duurder uit te zijn bij de Ah

      Verwijderen
    4. Dat is waar maar dan moet je dus heel alert zijn.

      Verwijderen
    5. Ik denk dat ik aardig tussen de regels door kan lezen
      groet Trudie

      Verwijderen
    6. Een bewuste shopper als zuinigaan neemt denk ik zelden zomaar iets duurs mee.

      Die boodschappen moet je toch wel doen, dus je spaart ze vanzelf bij elkaar. er zit geen 'houdbaarheidsdatum' aan.
      De goede aanbiedingen kun je niet zomaar elders beter krijgen, of je moet er (in mijn geval) een stuk verder voor reizen en dan is je rendement ook weg)

      Ik denk dat het anno nu een beetje kortzichtig is om te denken dat AH zo duur is. Als je een bewuste shopper bent, kun je daar juist heel goede koopjes scoren én zegels sparen.

      Suuz

      Verwijderen
    7. Het klopt wat Suuz schrijft, ik koop niet extra en geen dure dingen alleen om de zegeltjes.
      Als je AH basic kiest, zijn sommige artikelen bij AH echt goedkoper dan bij de Lidl of de Aldi. Daarnaast hebben ze aanbiedingen die voordelig zijn. Maar let op: niet alle aanbiedingen zijn voordelig, zeker niet als je anders goedkopere producten gebruikt!

      Verwijderen
  4. Hoi, ik lees wel vaker over de zegels van de AH. Maar.... ga eens winkelen bij de Plus (als je die in de buurt hebt)! Daar is het rendement 50%. Echt waar! Je kan daar per uitgegeven euro een zegel van 2 cent kopen. Met 200 zegels is het boekje vol, je hebt dan dus daar 4 euro aan uitgegeven. Maar bij inlevering krijg je er 6 euro voor terug! Ik doe vrijwel al mijn boodschappen bij Plus, voor mijn gezin van 4 + kat, en heb jaarlijks ongeveer 15 van die boekjes vol. Voor de zomervakantie lever ik ze in: extra vakantiegeld (ijsjesgeld noemen we dat hier). Overigens spaar ik de statiegeldbonnen ook het hele jaar op. Levert ook nog een aardige bijdrage aan de vakantiepot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Marjolein, ik koop ook alles bij de Plus. Ik snap dat gejubel over AH en zijn spaarzegels niet zo. Ik lever meestal 5 boekjes in, dan heb ik een tientje "verdiend" en dat 3x? per jaar ( we zijn met 2 personen)? Ik tel dat niet zo. Bovendien is de Plus niet duur, als je maar goed oplet ( zoals bij alle supermarkten) Veel BIO+ en Fairtrade producten en dat vind ik belangrijk. Hun huismerk koffie is fairtrade en ook de Pluschocolade en bananen. Deze week is de 250 grams verpakking weer in de aanbieding 2 voor 2,99. Ik koop er bijna alles tot vit C en paracetamol aan toe. Jammer genoeg heeft niet iedereen een Plus in de buurt, dat weet ik.

      Verwijderen
    2. Maar ja als je nergens een Plus in de buurt hebt.........
      Dan jubelen we in dat geval over AH. Hier nergens een Plus wat ik best jammer vind als ik de reclames op tv zie. Maar om naar de dichtstbijzijnde te rijden dat loont niet.

      Verwijderen
    3. Hier ook geen Plus in de buurt. Soms fiets ik om nadat ik bij de kapster in mijn vorige woonbuurt was voor een knipbeurt. Ik ben namelijk nog steeds klant bij deze kapster.
      Als ik dan nog een boodschap nodig heb, dan ga ik langs deze Plus. Maar dat is hooguit 2x per jaar. Het loont niet om daar zegeltjes te sparen.

      Verwijderen
    4. Ja , ik weet het, ik gun jullie allemaal een Plus! Nu is de Plus bij ons ook een heel prettige winkel met vriendelijk en hulpvaardig personeel en een eigenaar met een +.

      Verwijderen
  5. Sommige ah filialen kan ik hem bij de kassa inleveren en soms servicebalie volgens mij ligt dat aan het filiaal en veiligheids overwegingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben sinds kort begonnen met zegeltjes sparen :)! Helemaal blij mee, ik heb al 3 pagina's vol, gaat automatisch nog best hard... En dat met ons minimale budget net als jij, Zuinigaan :)! Ook slakken komen bij de finish...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.