maandag 23 oktober 2017

Een zuinige vakantie

Vanaf vandaag heb ik een week vakantie. Doordat ik ziek was, heb ik alleen afgelopen donderdag één dag in mijn kantoor gewerkt om alle hoognodige zaken af te handelen en nu heb ik al weer vakantie. Tijdens mijn ziekte heb ik vrijwel dagelijks even via de mail en andere automatiseringsprogramma's verschillende dringende dingen afgehandeld of doorgeschoven naar collega's, zodat het in de komende week niet erg nodig is om een inhaalslag te maken. Dus heb ik vakantie genomen.
Dan neem ik ondertussen tijd voor verder herstel.
Mijn luchtwegen vertonen steeds minder klachten, maar het heeft lang geduurd. Ik hijg nog steeds snel bij inspanning en pas in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ik niet meer wakker van mijn eigen piepende en rochelende ademhaling en had ik er ook geen hinder meer van bij het inslapen.
Het wordt een zuinige vakantie, lekker thuis. Goed voor de portemonnee en ik ben niet afhankelijk van het weer op een vakantiebestemming. Ik heb begrepen van collega's dat het weer in Duitsland en Tsjechië gewoon slecht is: koud en regenachtig.
Ik ben van plan veel te zwemmen, dat is goed voor de opbouw van mijn conditie en daarnaast ga ik mijn huis schoonmaken en opruimen.
Ook ga ik bezig met een wandkleed voor de kinderkamer van mijn kleinzoon. Mijn kleindochter heeft het door mij gerestaureerde kleed gekregen dat ik 31 jaar geleden heb gemaakt voor onze toenmalige kinderkamer.
Kleinzoon zou ook een leuk kleed krijgen, maar het kwam er niet zo van. Nu ga ik er dan eindelijk mee aan de slag!

8 opmerkingen:

  1. Heb een fijne vakantie! Lekker rustig aan doen, alles in je eigen tempo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker rustig aan doen en weer wat aansterken. Thuis blijven is - zeker met dit weer - ook écht geen straf!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne vakantie. Ik zou echter met gevoelige luchtwegen oppassen in het zwembad. Die chloorbaden zijn dan geen aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zwembad waar ik zwem, gebruikt weinig chloor omdat ze gebruik maken van zoutelectrolyse.
      Ik heb daardoor vrijwel geen hinder van chloor!

      Verwijderen
  4. Geniet van je vakantie!

    Klein taakje voor je vakantie: Valhalla heeft een nieuw blog: inhethogenoorden.wordpress.com

    Groetjes,
    Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beterschap en ik hoop dat je toch van je vakantie kan genieten! Warme sjaal om en geen kou vatten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beterschap en toch een fijne vakantie.

    Ik werk deze week alleen woensdag en donderdag. (afgelopen weekend nog gewerkt) Heb geen vakantie maar wel een rustige week.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.