zaterdag 18 november 2017

35 euro per week - nog geen 22 euro uitgegeven

In de afgelopen week heb ik €21,86 uitgegeven. Dat komt ook door gratis producten die ik kreeg.
Mijn collega waarmee ik sinds kort op de kamer werk, heeft een enorme boomgaard rond haar huis, met zoveel appels en walnoten, dat het te veel is om zelf op te eten.
Dus mochten mijn collega's en ik ook wat. Ongeveer de helft van de appels heeft plekjes, dat heb je met biologische appels uit eigen tuin. Ze zijn lekker voor appelmoes. Daar ga ik vandaag de eerste portie van koken. De gave appels heb ik in de groentelade van de koelkast gelegd. Die komen later aan de beurt.
De walnoten zijn van vrij slechte kwaliteit, klein en voor een deel zwart van binnen, een enkele noot is redelijk op smaak en niet zwart of bruin, maar minder lekker dan de noten uit de winkel.
In totaal kwamen er deze week 5 kg fruit en bijna 2 kg groenten in huis. Dat is flink veel als je  het per dag omrekent! 


 11-18 nov. 2017
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
Voeding
kaki, 5 stuks, 1 kg Aldi 1,29
bananen, 4 stuks, 720 gr Aldi 0,72
blauwe bessen, doosje uit diepvries Aldi 1,19
3 kg biologische appels collega 0,00
Groninger walnoten, 650 gr collega 0,00
brood, 1 hele volkoren Aldi 1,29
roomkaas Coop 0,65
blauwschimmelkaas Aldi 1,69
brie Aldi 0,89
geitenkaas, stuk* AH 4,65
oude kaas* plakken AH 2,59
trostomaten, 6 stuks, 655 gr. * AH 0,99
540 gram broccoli roosjes werk 0,00
2x 400 gr gegrilde groenten - diepvries* Coop 1,99
2x 500 ml pap* Coop 1,29
yoghurt 500 ml AH 0,45
Snacks
1 kg kruidnoten AH 1,49
Dranken
melk, houdbaar, 1 l Coop 0,69
Kat  0
Verzorging  0
TOTAAL 21,86

Dan de broccoli. Ik kookte met collega's van het werk en we hadden veel te veel ingrediënten. Er was van tevoren gezegd dat je bakjes mee moest nemen om de restjes niet verloren te laten gaan. Ik heb de overgebleven broccoli mee naar huis genomen en voor 3x een warme maaltijd. Niet iedereen nam wat mee naar huis, maar ik vind het zonde van het eten als het weggegooid wordt. De maaltijden zijn vrij arm aan groenten, dus ik maak er een salade bij met de tomaten.
De broccoli gaat vanavond door een pastagerecht dat ik voor mijn dochter, kleindochter en schoonzoon maak. Met wat prei (vorige week vrijdag gekocht) en roomkaas en vegetarische groenteballetjes (vriezer) een lekkere maaltijd!
Als nagerecht: eigengemaakte appelmoes (van de biologische appels die ik van mijn collega cadeau kreeg).

5 opmerkingen:

  1. Zo heerlijk, zelfgemaakte appelmoes. Mijn moeder maakte het altijd zelf vroeger en ik nu tegenwoordig ook. Vind appelmoes uit de winkel echt niet lekker. Helaas geen valappels voor mij. Wel al veel peren van mijn zus gekregen om te stoven. Met een glas port en kaneel erdoor en dan maar stoven, echt heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hoor en inderdaad het is zonde als je eten weggooi. Ik ga ook volgend jaar heel wat fruitbomen planten, verschillende appel, kers, peren bomen.en fruithagen, nu wij een grotere tuin hebben kan het.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt mij een heerlijk vooruitzicht!
      Heb je al uitgezocht wat je wilt planten?

      Verwijderen
  3. Sinds ik een slowcooker heb maak ik regelmatig appelmoes of chutney, heerlijk en zoveel beter en goedkoper dan uit de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mij is altijd verteld dat walnoten pas lekker smaken (en langer houdbaar zijn) als ze eerst goed gedroogd zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.