zaterdag 9 december 2017

35 euro per week - door verjaardag boven budget!

In de afgelopen week gaf ik meer uit dan normaal. Dat is ook niet raar, ik was jarig en dat mag wat kosten, vind ik zelf.
Ik maakte gisteren kwarktaart en een lekkere lasagne voor mijn (schoon) kinderen  en ik had potjes voor de kleinkinderen. Door de lasagne: prei, paprika, Goudse kaas, pesto en nog veel meer wat ik al in huis had: lasagneplakken, blik tomatenstukjes, wortel en roomkaas. Ook gebruikte ik tijm en rozemarijn uit de tuin.

 2 - 9 dec. 2017
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
Voeding
4 kg sinaasappels, 19 stuks* AH 3,50
roggebrood, 2x 500 gr* AH 1,39
roomboter AH 1,99
Goudse kaas, 2 = 1 verpakkingen,* AH 6,55
1 groene + 3 rode paprika, ruim 1 kg* AH 1,78
4 preien, 1345 gram* AH 1,10
bosje radijs @ AH 0,49
macaroni, 500 gr AH 0,49
pesto, 2 potjes AH 1,82
kwarktaart mix AH 2,89
kwark AH 0,69
slagroom AH 0,89
Snacks
verjaardagstraktatie AH 7,98
chocolade* AH 4,75
Dranken
melk, 2 liter AH 1,39
Kat
10 blikjes kattenvoer* AH 1,25
Verzorging  0
TOTAAL 38,95

Ik kocht ook chocolade. Meestal ben ik niet heel dol op chocolade, maar de chocolade is van het merk Tony's chocolony en er zijn soorten die ik wel lekker vind. Nu in de aanbieding! Ik kocht een paar lekkere soorten: caramel met zeezout en pompoenpit & cranberry. Die laatste heb ik nog nooit geproefd, ik hoop dat die lekker is! Ik ben er nog niet aan begonnen en ik wil er erg zuinig mee zijn, zodat ik voor het hele verdere jaar genoeg heb. Behalve natuurlijk als ik bezoek krijg die deze chocolade ook heel lekker vindt, dan gaat het een stuk sneller op!

10 opmerkingen:

  1. Ik heb de voorbije week ook een pak meer uitgegeven of in een doorsneeweek maar dat komt enkel doordat ik een voorraad koffie, kipfilets en bloem die allemaal in superaanbieding stonden, heb aangekocht. Ik maak me geen zorgen omtrent het feit dat ik op iets meer dan één week driekwart heb uitgegeven van wat ik op een normale maand doe want door op voorhand te kopen, heb ik enorm veel voordeel gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je gemiddelde uitgaven binnen jouw budget vallen, dan is het goed toch? Want dan heb je niets teveel uitgegeven en je hebt toch een heleboel voordeel binnen gehaald.

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd! De chocolade van Tony vind ik ook zo lekker. Goed verjaardagskado ;-)

    En gelijk een tip voor de paprika: je hebt bij de Ah zakken 'buitenbeentjes' die zijn uiteindelijk goedkoper dan de losse opties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van Tony's heb ik nu 3 plakken liggen, ik kreeg er ook nog eentje op mijn werk: marsepein/melk.

      Die paprika's zijn een goede tip. Het is voor mij als alleenstaande wel heel veel in één keer, maar eventueel kan ik ze ook invriezen, dat doe ik vaker.

      Verwijderen
  3. Nog gefeliciteerd ! Mooi slag geslagen bij de ah. Tonys chocoloneys is zo heerlijk. We kregen op sinterklaasavond 2 repen van dochter . Er is nog maar eentje over 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh bah chocola met zee zout ;-) die combinatie vind ik op een of andere manier niet bij elkaar passen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik met chocolade met zwarte peper. Het idee trekt me gewoon niet aan!

      Verwijderen
    2. Met zout vind ik ze wel lekker. Maar met ites van fruit staat mij dan weer tegen.

      Ik ben nu bezig met een stuk van de liedel daarin zitten stukjes zwart/wit drop. Elke dag een blokje bij de koffie, heerlijk.

      Verwijderen
  5. Nog van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je fijne verjaardag hebt gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Zuinigaan. Ik volg met veel plezier je weblog. Als je eens om een onderwerp verlegen zit dan zou ik het leuk vinden om wat te lezen over je auto(gebruik). Gebruik je hem veel of weinig? Hoeveel kilometer per jaar? Ga je naar een onbemand tankstation omdat dit goedkoper is? Hoe vaak ga je naar de wasstraat en wat kost dit? Lijkt mij leuk om daar meer over te lezen. Ga zo door. Lieve groeten, Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.