zondag 17 december 2017

Kerstpakket

Vroeger kregen we een echt pakket: een doos of een tas van zeer bescheiden omvang met goed gelukte of minder goed gelukte cadeaus. Nooit een doos met lekkers en een fles wijn, daar doet mijn werkgever niet aan.

In de afgelopen 2 jaren ontving ik een link naar een site waar ik voor ongeveer 25 euro, dit is 2500 punten, een cadeau kon uitzoeken. Ook nu weer. Je kunt ook meerdere cadeaus uitzoeken, als je maar binnen die 2500 punten blijft. Ook is het mogelijk om (een deel) te schenken aan van te voren bepaalde goede doelen.
En dan begint het kiezen. Wat zal ik eens uitzoeken?
Een boek, iets voor in de keuken, een bioscoopkaartje, 2-4 flessen wijn, kaarsen, badjassen, plaids, kinderspelletjes, badtextiel, tijdschriften en kranten, sieraden, strijkijzer en nog veel meer.
Vorig jaar koos ik een warme, gevoerde plaid waar ik nog steeds heel veel plezier van heb.
Het jaar daarvoor een rugtas, zwart met rood. Die viel wat tegen omdat de kleuren anders waren dan op de afbeelding. Het rood waren twee kleuren rood die nogal vloekten. Verder is het wel een degelijke tas. Ik gebruik hem nu al weer 2 jaren als zwemtas.
En nu?
Een laptoptas misschien? Nee, eigenlijk heb ik dat niet nodig, omdat ik in mijn grote werktas ook een laptop kan vervoeren.
Een personenweegschaal? Eigenlijk ook niet echt nodig omdat ik iedere 3 maanden bij de huisarts/praktijkverpleegkundige gewogen word.
Ik vind het lastig hoor, zo veel keuze! Ik heb nog ruim een maand de tijd, daarna verloopt mijn digitale tegoedbon.

18 opmerkingen:

  1. Mijn man krijgt van zijn werkgever nooit een kerstpakket. Hij werkt in de zorgsector en jaren geleden, kregen de verpleegkundigen die nachtdienst hadden op kerstavond of op oudejaarsavond wel een attentie bv stukje taart om tijdens hun nachtdienst op te eten. Door besparingen zijn die attenties al lang afgeschaft....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben heel goed in kadootjes voor anderen uitzoeken op zulke sites. Dat doe ik dan ook, en bewaar ze als verjaarskado ofzo.Natuurlijk bespaart dat, en van die besparing kan ik dan iets kopen voor mezelf wat ik écht leuk vind of nodig heb. Win/win toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. WE hebben wel eens niets gekregen, en ook wel eens een traditioneel pakket en ook wel eens een kado zoals jij beschrijft. Daar zaten ook wel eens duurzame kado's bij zoals doppers, zaklamp op bewegen of oplaadbaar op zonneenergie.
    Inmiddels zijn we terug bij het kerstpakket (tenminste dat hoop ik, want het blijft stil op dat gebied). Uit een enquete op het werk bleek dat mensen dit het meest waardeerden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij zijn niet heel erg rijk maar hebben het gewoon erg goed. Daarom schonken wij dergelijke attenties met kerst altijd aan een goed doel. Vonden we ook een mooi kerstgebaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hoort bij een select gezelschap, de meesten kiezen niet voor het goede doel. Bij mijn werkgever schenken ongeveer 500 van de 3000 collega's (deels) aan een goed doel. De rest kiest net als ik wat uit het aanbod.

      Verwijderen
    2. Bij ons zitten er redelijk wat dingen in die ik zelf niet gebruik, dus die worden ook weggegeven. Ook ik heb het niet extreem breed, maar ook bij de supermarkt wat gegeven aan de voedselbank actie voor de kerst. Geven geeft een goed gevoel.

      Verwijderen
  5. Ik kreeg ook gedurende de afgelopen 5 jaar ook een link van mijn werkgever om wat uit ze zoeken op een website wat natuurlijk heel leuk is onaardig van mijn werkgever. Dit was altijd een bedrag van ongeveer 35 euro. Netto betaalde de werkgever meer aan het bedrijf wat de website faciliteerde en daarom is het dit jaar anders gegaan en kreeg ieder een bol.com bon te waarde van 50 euro. Hartstikke leuk natuurlijk en mooi dat het bedrijf er tussenuit is gehaald, want bij BOL.com vindt je nog meer mooie dingen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij krijgen hier ook geen kerstpakket meer sinds mijn man is gepensioneerd.
    Ik was altijd blij met het kerstpakket en wat wij niet lusten ging naar de voedselbank.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat zijn de verschillen dan groot.
    Ik krijg ieder jaar, dit jaar nog niets gehad dus nog afwachten, een belachelijk groot kerstcadeau. De laatste twee jaar wel dingen waar ik niks aan had. Een keukenmachine zo groot dat hij niet in mijn poppenkeukentje past een een BBQ waar mijn schamele hoopje kolen in zouden verdwalen en ik heb een fijn kleintje. Beide producten goed verkocht op MP en dat geld voor iets gebruikt waar ik wel wat aan had. Overigens krijgen wij geen bonus, 13e maand o.i.d. en geen uitgebreide of kostbare personeelsfeesten.

    Mijn vader is al 10 jaar gepensioneerd en krijgt nog ieder jaar een uitnodiging voor de "gepensioneerden borrel" en gaat daar met een kerstpakket naar huis. De borrel daar geniet hij nog het meeste van, oude herinneringen ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Personeelsfeesten zijn er bij ons ook niet. Hooguit een zelf georganiseerde kerstborrel. Dus zonder cateraar iets opgehaald uit de supermarkt.

      Verwijderen
  8. Jaren geleden kregen we geen kerstpakket (ja, een boek over de wolken of zo) maar een sinterklaaspakket met een gedicht van enkele pagina's geschreven door de directeur. Vaak waren het bijzondere pakketten qua inhoud bijv. picknickmand met borden, kopjes en glazen, een hangmat, een koffer met gereedschap. Het meest bijzondere pakket was een wokpan met een receptenboek. Dit boek was door medewerkers zelf samen gesteld. In augustus ging er een mail rond om recepten in te sturen voor "het aangetrouwde nichtje van een oudtante et cetera, heel vaag dus" die recepten verzamelde. Wie denkt er nu in augustus al aan sinterklaas? Was altijd wel bijzonder. Tegenwoordig krijgen we een kerstpakket. Een aantal jaren geleden kregen een catalogus waaruit we voor een bepaald aantal punten mochten bestellen, de afgelopen 2 jaar een bon van dat blauwe mannetje. Dit jaar krijgen we wel iets maar het moet nog uitgedeeld worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik werk voor 2 werkgevers en wat een verschil, bij de een een zeer basicpakket wat duidelijk zonder enige aandacht gekocht was en wat met een uitgedroogde kerststol op ons kantoor op locatie lag te wachten en bij de andere werkgever een ook heel eenvoudig pakket , maar duidelijk met zorg uitgekozen en af te halen op kantoor van werkgever met lekkere hapjes en drankjes, natuurlijk met beide blij want er zijn genoeg mensen die niets krijgen, maar het tweede pakket was toch beduidend leuker. En laten we eerlijk zijn om het iedereen naar de zin te maken is bij grotere werkgevers niet eenvoudig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bij mijn werkgever al een jaar of 6 geen kerstpakket meer ivm bezuinigingen. Daarvoor of een standaard pakket maar ook 2 keer z’n pakket wat je zelf kunt kiezen. Het bestek wat ik toen (12 jaar terug ofzo) koos gebruik ik nog. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De 25 laatste werkjaren heb ik een grote variatie in kerstpakketten gehad. Van een gewone tot een mooie samsonitekoffer, die via MP verkocht er was veel vraag naar.

      Ik doe nu vrijwilligerswerk en kreeg vandaag een kerstpakket aangeboden om te verloten onder onze doelgroep van mensen die het financieel moeilijk hebben, dat was een aardige donatie. Ook het Leger des Heils geeft aan onze mensen.

      Verwijderen
  12. Ik heb in totaal in 7 jaar werk 1x een kerstpakket en 1x een bon gehad. Verder vaak meegemaakt dat ´vaste´ collega´s pakketten kregen en ik niet omdat ik er nog niet langer dan 1 jaar werkte. Zelfs toen ik ergens 11 maanden werkte was er geen pakket voor mij want dat waren bezuinigingen.

    Ik hoef helemaal niet perse een kerstpakket, maar vind het wel raar om collega´s op die manier in twee groepen te verdelen. Geef dan iedereen iets kleins, of niemand iets. Maar niet de een over de ander puur over contractduur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn werkgever maakt geen onderscheid tussen mensen die net in dienst zijn en werknemers die al jaren in dienst zijn, iedereen krijgt hetzelfde.
      Het lijkt me heel naar dat er voor diegenen die pas in dienst zijn geen pakket is! Alsof je er eigenlijk nog niet bijhoort!

      Verwijderen
  13. Fijne werkgever heb je dan :-) De werkgever die ik nu heb gelukkig ook niet!

    Maar vroeger heb ik dit dus vaak meegemaakt, is inderdaad heel vreemd als je verder gewoon normaal functioneert.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.