zondag 22 juli 2012

De planten die ik wilde kopen ..........

heb ik niet gekocht, die lobelia's waren nergens te krijgen. Wel wat andere hangplanten, maar die vond ik niet zo mooi, dus niets gekocht. Bij mij in de buurt zijn alleen een aantal bouwmarkten met een kleine plantenafdeling, die liggen op de volgende fietsafstanden: 2,8 km, 2,9 km en 4 km.
In de bouwmarkt op 2,9 km afstand ben ik geweest. Er waren geen lobelia's, maar ik heb er wel een nieuwe rozemarijnplant gekocht. Ik had tijm en rozemarijnplanten, maar die zijn in de afgelopen winter doodgevroren. Ik heb nu weer een prachtige nieuwe, heerlijk geurende rozemarijnplant. Hij was niet duur, €2,79. Ik kan nu weer lekker eten gaan kruiden met verse rozemarijn, bijvoorbeeld rozemarijnaardappeltjes uit de oven en polenta.

Ik kreeg als tip om voor lobelia's naar een tuincentrum te gaan en daar planten te kopen voor mijn plantenbakken. Volgens mij is er maar één tuincentrum in de stad Groningen en dat ligt 7 kilometer van mijn huis. In totaal 14 kilometer fietsen voor plantjes? Misschien doe ik dat volgende week. Dan wordt het mooi weer en is het ook leuk om te fietsen.

4 opmerkingen:

  1. Hier zijn ook plantjes te koop op de markt.
    Misschien ook in Groningen?
    Het is in ieder geval heerlijk vakantie- en fietsweer!

    groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Toos: een goede tip. Ik ben nog nooit in dat tuincentrum geweest. Dat ga ik eens proberen!
    Het is ongeveer 4,5 km van hier. Een leuk fietstochtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op de vismarkt, naast de Korenbeurs heb ik vorige week prachtige lobelia's gekocht. Ze hadden ook nog duurdere, die zouden extra hangen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.