zaterdag 19 januari 2013

Mosterd- en sambalsmeerkaas

In de AH-hamsteraanbieding van deze week kun je onder andere A-merk 20+ smeerkaas kopen, zowel naturel als met smaakjes. Wat mij opvalt, is dat de smeerkaas met sambal of met mosterd 29 cent duurder is dan de naturelsmaak.
Naturel koop je voor 1,05 (nu 57 cent), de smaakjes 1,34 (nu 67 cent). Beide kuipjes bevatten 150 gram. Je betaalt dus normaal gesproken 29 cent voor een mespunt sambal of een mespunt mosterd. Nou, dat kan ik zelf goedkoper, veel goedkoper zelfs.
20+ smeerkaas vind ik lekker en het is lijnvriendelijk, uit één kuipje naturel maak ik allerlei varianten smeerkaas: mosterd, sambal, knoflook, bieslook. Ik heb een aantal kuipjes gehamsterd. Lekker!

11 opmerkingen:

  1. Goed idee! Daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht, ik ga het volgende keer meteen proberen.

    Overigens koop ik de 20+ smeerkaas van het eigen of budgetmerk bij AH of Deen, scheelt veel op deze hamsteraanbieding!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar je op moet letten, is dat in de meeste verpakkingen 100 gram zit. In deze hamsteraanbieding zit 150 gram per kuipje en dan is 57 cent zo gek nog niet.

      Verwijderen
    2. Ja, dat klopt inderdaad! Ik haal volgens mij het c-merk voor €0,20 per bakje van 100 gram, dus volgens mij is de hamsteraanbieding dan toch nog duurder,

      Verwijderen
  2. Het valt mij vooral op dat er in smeerkaas zoveel stoffen zitten die ik liever niet in mijn eten heb en zeker niet in dat van zoonlief. Hij lust de bio-variant niet, helaas.
    Vind ik wel erg jammer, eigenlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Smeerkaas bevat vooral toevoegingen die je liever niet wilt zien. Ik koop het niet meer, zeker niet voor mn kleuter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Slim bedacht! Zou je ook zelf smeerkaas kunnen maken? (zonder alle slechte toevoegingen)?

    Naat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Brrr, ik eet dat ook niet meer. Daar zit veel troep in.
    Ook ken ik iemand die in een fabriek werkte waar smeerkaas werd gemaakt en na wat onsmakelijke verhalen over ernstig beschimmelde kazen was ik genezen van smeerkaas eten...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik eet elke ochtend een knackebrot met slankie smeerkaas. Ik vind het heerlijk, en heb ook een paar kuipjes extra ingeslagen bij AH! Als je alles weet over verpakte voeding, toevoegingen, en wat er in zit, dan kun je niets meer eten.
    Groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.