donderdag 1 november 2018

Wintertijd en zomertijd blijven nog


Volgens dit bericht van de NOS duurt het nog tot tenminste 2021 voordat de zomer-/wintertijd definitief wordt afgeschaft. Het ligt allemaal veel te ingewikkeld. Het ene land wil dit, het andere land wil dat en het is vanwege economische belangen niet handig dat Europa een soort lappendeken wordt van tijdzones.
Nederland wil dezelfde tijd als Duitsland en ook als de Benelux, maar wat als België en Luxemburg een andere tijd willen als Duitsland?
Ik zou me kunnen voorstellen dat er uiteindelijk niets verandert omdat men het niet eens kan worden en eerlijk gezegd vind ik het wel prima. Ik heb een weekje last van de overgang van wintertijd naar zomertijd en vice versa, maar dan is het ook wel klaar voor mij. Er wordt tegenwoordig zo veel gereisd van het ene continent naar het andere, dan is de jetlag oneindig veel groter dan een uurtje tijdsverschil.
Op dit moment heb ik wel wat last van de overgang naar de wintertijd, mijn darmen hebben wat moeite met de overstap. Die worden nu een uur te vroeg actief en dan is het gedaan met de slaap.
Maar ach, dat zal wel overgaan. Gewoon zorgen dat ik 's avonds niet al te vroeg eet, dan komt het ongetwijfeld vanzelf goed!
De wereld verdeeld in tijdzones

8 opmerkingen:

 1. Echt Europa,om het niet snel eens te worden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, zo herkenbaar. Ook hier zijn mijn darmen de wekker om op te staan. Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij met het huidige systeem, er zitten in mijn ogen teveel nadelen aan permanent wintertijd of permanent zomertijd. Anne J.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welke kant we op gaan maakt mij persoonlijk niet zo heel veel uit als ze maar beslissen te stoppen met die klok heen en weer te zetten pfft of we nu heen of terug gaan heb altijd last van dat uur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ha, in Marokko beslisten ze binnen een week. Wij hebben drie jaar nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha ha, in Marokko werd het 1 grote chaos (niemand wist wat nu de juiste tijd was).
  Blij dat we hier iets doordachter te werk gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop maar dat ze er niet uit gaan komen en dat het zo blijft. Met altijd zomertijd zitten we 's winters om 9.30 nog in t donker. Maar andersom ben ik ook niet blij als ik om 4.30 al wakker word in de zomer door licht en fluitende vogeltjes. Kortom, wat mij betreft mogen zomer- en wintertijd blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat het zo blijft, heb namelijk nergens last van!
  En als het toch verandert hoop ik op de zomertijd, anders wordt het heel vroeg donker!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.