tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post3517120208636348631..comments2024-03-29T08:28:05.532+01:00Comments on Zuinigaan: VegetarischZuinigaan (Aaf)http://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-89687172710401608322013-09-18T21:02:27.180+02:002013-09-18T21:02:27.180+02:00Het grappige is dat macrobiotische toonaangevenden...Het grappige is dat macrobiotische toonaangevenden dit ook zo benoemen: verlangen naar extreem zoet (drop, snoep, ijs) of extreem vet, gebakken of zout (frituur, kroketten, vlees). Door gematigde voedingsmiddelen te eten zoals granen, peulvruchten, groente, zeewier zou je lichaam steeds minder naar die extremen neigen. Maar ik kende ook een macrobiotische kooklerares die ronduit bekende niet van Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-12300252718615174482013-09-18T20:13:49.566+02:002013-09-18T20:13:49.566+02:00Ha, ha, prachtig! Een salami-aanval! Ik had in die...Ha, ha, prachtig! Een salami-aanval! Ik had in die tijd dus zo nu en dan een "krokettenaanval". Hoewel ik nu een snackbar praktisch naast de deur heb, eet ik nooit meer kroketten of friet.Zuinigaan (Aaf)https://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-86152701285998077162013-09-18T18:47:09.794+02:002013-09-18T18:47:09.794+02:00Ik heb het in de 80er jaren ook een paar maand uit...Ik heb het in de 80er jaren ook een paar maand uitgeprobeerd. Alhoewel niet strikt. Toch kreeg ik een salami-aanval. Dat is hard bij de slager naar binnen rennen en een flink stuk salami kopen en dat nog opeten voor je thuis bent. Dat heb ik nu nooit meer. Eet ongeveer 5 dunne salamiplakjes per week en nog wat ander vlees en vis. Totaal nooit meer vlees dan 50 gram per dag<br />Na de Janniehttps://www.blogger.com/profile/09507010872409651314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-67027290688945691572013-09-18T08:40:55.686+02:002013-09-18T08:40:55.686+02:00Hou op, schei uit, ik word er ondertussen tureluur...Hou op, schei uit, ik word er ondertussen tureluurs van. Citroenzuur in producten wordt tegenwoordig gemaakt van tarwe.<br />Aardappelchips wordt van tevoren bewerkt met dextrose voordat het eindproduct gemaakt wordt. Dit hoeft niet op de verpakking te staan. Die dextrose is tegenwoordig ook meestal van tarwe.<br />Als je zoals ik gluten niet verdraagt en hier ziek van wordt, is eten ondertussen Yelena Yelihttps://www.blogger.com/profile/03543579737173969076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-80130671026202874462013-09-17T22:38:58.838+02:002013-09-17T22:38:58.838+02:00Vergeet niet dat bv E621 van nature ook in moederm...Vergeet niet dat bv E621 van nature ook in moedermelk (zorgt er voor dat het lekker zoet smaakt, ja ons lichaam is best een goed chemisch fabriekje), kaas, tomaten (concentratie zelfs hoger dan als additief toegestaan) zit. Citroenen zitten vol met E230, en daar maak je handig gebruik van bij het bakken van bv appeltaart.<br />Daarbij is de regelgeving zeer complex. Stoffen die wel een actieve Martinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-77024312887371183762013-09-17T18:18:33.282+02:002013-09-17T18:18:33.282+02:00Als je alles zelf maakt van meel en je koopt helem...Als je alles zelf maakt van meel en je koopt helemaal niets voorverpakt dan zitten er helemaal geen E nummers in tenminste daar ga ik vanuit. <br />Ik heb mijn eigen groente en fruittuin, en in de wintermaanden koop ik de groente en fruit bij de biologische winkel en ik maak een deel van de moestuin in. <br />Ik ga er dan ook vanuit dat wij geen E nummers binnen krijgen, tenzij er ook ineens in Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-27125925345080378382013-09-17T16:32:59.031+02:002013-09-17T16:32:59.031+02:00Het valt me tegen dat in biologische producten ook...Het valt me tegen dat in biologische producten ook steeds vaker e-nummers zitten die ik er niet in wil hebben.<br />E-nummers worden tegenwoordig vaak als naam op het etiket gezet ipv als nummer.<br />Dus ipv e621 wordt het bv 'gehydroliseerd sojaeiwit' genoemd. Dit nummer heeft nog veel meer namen.Yelena Yelihttps://www.blogger.com/profile/03543579737173969076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-23656901723178530882013-09-17T14:25:44.575+02:002013-09-17T14:25:44.575+02:00Geloof dat niet zo hard want je hoeft niet alle st...Geloof dat niet zo hard want je hoeft niet alle stoffen te melden op een consumenten verpakking. Via een zij route kunnen er best stoffen met een E-nr alsnog in je voeding zitten, volledig wettelijk geoorloofd. Ook in biologische en byodynamische producten.Lobkehttps://www.blogger.com/profile/14759705617273969761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-59081184566980153902013-09-17T14:23:11.571+02:002013-09-17T14:23:11.571+02:00Sluit ook E621 niet uit, zit in tomaten maar ook i...Sluit ook E621 niet uit, zit in tomaten maar ook in het eerste dat de meesten van ons gedronken hebben, binnen uren na de geboorte: moedermelk.Lobkehttps://www.blogger.com/profile/14759705617273969761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-42422890510008884842013-09-17T12:53:30.261+02:002013-09-17T12:53:30.261+02:00Ik heb het even geprobeerd, maar voelde me er niet...Ik heb het even geprobeerd, maar voelde me er niet zo lekker bij. Niet zo vreemd, want ik verdraag geen gluten maar dat wist ik toen nog niet.<br />Dat extreme stond mij ook tegen en zo weinig fruit leek me niet zo gezond.Yelena Yelihttps://www.blogger.com/profile/03543579737173969076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-81937253605657393242013-09-17T10:38:29.398+02:002013-09-17T10:38:29.398+02:00Ik heb een hele tijd macrobiotisch gegeten, het be...Ik heb een hele tijd macrobiotisch gegeten, het bevoel me prima. Ik voelde me helemaal goed alleen miste ik op een gegeven moment toch bepaalde dingen die je volgens de macrobiotische leer niet mag eten. Daarom ben ik er op gegeven moment weer mee gestopt<br />Ik eet al jaren vegetarisch, biologisch en zonder enige toevoeging van kunstmatige E nummers, ik voel me heerlijk en zou echt niet anders Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-49670850302098643642013-09-17T10:08:55.272+02:002013-09-17T10:08:55.272+02:00Ik heb nooit macrobiotisch gegeten, ik heb wel een...Ik heb nooit macrobiotisch gegeten, ik heb wel een tijdje rauw gegeten volgens de 80-20 methode. Maar het is heel duur en lastig met een partner die dat niet volgt. Ik probeer nu mijn gezonde verstand te gebruiken, maar het zou wel helpen als ik meer te besteden zou hebben. Voor nu hou ik mezelf voor dat ik mijn best doe, en dat het later wel weer komt.Maia- Weg naar Zelfvoorzieninghttps://www.blogger.com/profile/18091451992950704668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-60370566879711610682013-09-17T10:00:55.939+02:002013-09-17T10:00:55.939+02:00Ik interesseer me voor allerhande eetwijzen zowel ...Ik interesseer me voor allerhande eetwijzen zowel geloofsgerelateerd als diƫten. Van de meeste eetwijzen heb ik wel recepten geprobeerd. <br />Helaas niet de macrobiotiek. Al die granen zijn niet te combineren met coeliakie, dus nee, macrobiotisch heb ik niet gedaan.<br />Verder ben ik het met "anoniem" eens dat het extreme me tegenstaat.<br /><br />Groet,GreetAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-42652926660743601522013-09-17T09:11:22.479+02:002013-09-17T09:11:22.479+02:00Wat jammer dat je je niet beter voelde. Dat zou da...Wat jammer dat je je niet beter voelde. Dat zou dan wel fijn zijn.Vlijtig Liesjehttp://www.huisvlijt.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-33896355071629989532013-09-17T08:44:18.707+02:002013-09-17T08:44:18.707+02:00Lang geleden kreeg ik het advies macro-biotisch te...Lang geleden kreeg ik het advies macro-biotisch te gaan eten. De overgang van "vleeseter"naar die manier van eten was erg groot. Het smaakte me ook niet altijd lekker,maar mijn gezondheid verbeterde. Na een half jaar maakte ik de overstap naar gewoon vegetarisch eten met veel meer groenten en fruitizerinahttps://www.blogger.com/profile/12075950688013771905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-31363244603136418232013-09-17T08:39:34.022+02:002013-09-17T08:39:34.022+02:00Lang geleden heb ik een tijd macrobiotsch gegeten....Lang geleden heb ik een tijd macrobiotsch gegeten. Ik volgde een cursus macrobiotiek, samen met mijn moeder. De filosofie, over yin en yang, mannelijk en vrouwelijk, het was erg interessant. Veel zeewier en umebushipruimen gegeten, maar misosoep als ontbijt dat ging me toch te ver ! Ik voelde me toen prima, viel ook af. Heb veel geleerd toen, eet al lang niet meer macrobiotisch . Maar nooit 'Marionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-10683857743953852622013-09-17T08:29:59.909+02:002013-09-17T08:29:59.909+02:00Ja, ik heb begin jaren 80 ook macrobiotisch gegete...Ja, ik heb begin jaren 80 ook macrobiotisch gegeten. Het was inderdaad een geloofsleer en ik heb er ook wel mensen in zien doorslaan. Van een normaal sociaal leven voor hen was geen sprake meer, ze gingen steeds geisoleerder leven. Omdat ik ook een gereformeerde opvoeding heb gehad en daar afstand van heb genomen is alles wat extreem is, voor mij al snel onaantrekkelijk en afstotend. Dat geldt Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-86577752418222957342013-09-17T08:02:51.017+02:002013-09-17T08:02:51.017+02:00Afgelopen weekend met vrienden twee recepten uit h...Afgelopen weekend met vrienden twee recepten uit het verenigingsblad van Moerman gehaald, voor vier personen bakte ik bio hamburgers.<br />Het bevalt me prima vegetariisch.<br />In deze recepten zit ook altijd iets dat jeuit eigen tuin,of de natuur kunt halen, zevenblad, zuring, wat je maar wilt. Ik heb geen zevenblad, dus jammer dan.OpnieuwBeginnen https://www.blogger.com/profile/01892065825195196910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-7578132320004857252013-09-17T07:54:54.541+02:002013-09-17T07:54:54.541+02:00In de jaren '70 at ik als kind een tijdje makr...In de jaren '70 at ik als kind een tijdje makrobioties omdat dat in de mode was in het kringetje van mijn ouders. Ik herinner me vooral de snelkookpan en dat het geen verfijnde keuken was, deels doordat alles ook nog eens zwaar volkoren was. <br />AnkieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-22942644275320693122013-09-17T07:47:22.695+02:002013-09-17T07:47:22.695+02:00Zoals je weet betekent E-nummer alleen maar dat he...Zoals je weet betekent E-nummer alleen maar dat het goedgekeurd is als toevoeging aan de voeding door de Europese Unie. Waarschijnlijk at je, toen je macrobiotisch at, ook heel veel e-nummers, want veel ervan komen uit natuurlijke producten, dus die zaten ook toen gewoon in jouw voeding. <br /><br />Als je toen bijvoorbeeld wel eens broccoli at, dan kreeg je al E101 binnen. E160A en E160B heb je Anonymousnoreply@blogger.com