tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post4064494911334522696..comments2024-03-28T12:36:33.280+01:00Comments on Zuinigaan: VissausZuinigaan (Aaf)http://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-90799267704916883232015-04-01T17:21:40.725+02:002015-04-01T17:21:40.725+02:00Vissaus zoals ze in de aziatische keuken gebruiken...Vissaus zoals ze in de aziatische keuken gebruiken is gefermenteerd (http://nl.wikipedia.org/wiki/Vissaus), mensen die op het internet beweren dat met bouillion of een gepureerde visje na te kunnen maken weten denk ik niet wat vissaus is - het is niet een simpel vis sausje zoals wij dat hier in het westen kennen. Makyhttps://www.blogger.com/profile/15651272721808090571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-24145259187938150632014-05-18T19:40:50.582+02:002014-05-18T19:40:50.582+02:00ja e 621 is idd ve-tsin, de grootste rotzooi die e...ja e 621 is idd ve-tsin, de grootste rotzooi die er is. De zogenaamde onafhankelijkheid van Wageningen is erg twijfelachtig, beetje Voedingscentrum verhaal.<br /><br />LindaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/05997310240818672901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-51531829416936231152014-05-18T16:44:22.295+02:002014-05-18T16:44:22.295+02:00E621 is een smaakversterker (E622 trouwens ook).Mi...E621 is een smaakversterker (E622 trouwens ook).Mijn man heeft jaren lang last gehad van migraine.Nu hij geen E 621 meer eet is hij daar vanaf.Het vergt veel etiketten leeswerk en alternatieven bedenken maar dat is het waard.sannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-89107316370353120502014-05-18T16:05:37.151+02:002014-05-18T16:05:37.151+02:00E621 is ve-tsin zover ik weet. Hier in huis moet i...E621 is ve-tsin zover ik weet. Hier in huis moet ik het echt proberen te vermijden. Dochter kan er slecht tegen. lottebeeshttps://www.blogger.com/profile/05776139362504507543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-70416612578926884962014-05-18T15:49:20.657+02:002014-05-18T15:49:20.657+02:00Die specerijen (koriander, kurkuma, chili, mosterd...Die specerijen (koriander, kurkuma, chili, mosterd, komijn, peper, fenegriek, knoflook en venkel) zitten allemaal in de Madras kerrie. Die koop ik in één zakje. Vissaus van visbouillon of een gestaaf-mixed visje is iets anders dan Thaise vissaus, je krijgt een andere smaak.Zuinigaan (Aaf)https://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-62058934734031400592014-05-18T13:31:40.020+02:002014-05-18T13:31:40.020+02:00()_()
(*+*)
Leuk hoor, zo leer ik nog eens wat;...()_() <br />(*+*)<br />Leuk hoor, zo leer ik nog eens wat; je gebruikt allerlei ingredienten<br />die ik nog nooit geproefd heb, en sommige zelfs nog nooit gezien..<br />Maar vissaus kan je toch ook zelf maken van een beetje visbouillon?<br />Of nog beter, met een visje gemaald met de staafmixer?<br />Op het internet staan veel recepten hier van. Dan heb je ook geen last<br />van E nummers.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-75884827495865911412014-05-18T09:38:52.533+02:002014-05-18T09:38:52.533+02:00http://www.gezondheidenvoeding.nl/voeding/e621-mon...http://www.gezondheidenvoeding.nl/voeding/e621-mononatriumglutamaat-msg-vermijden-gevaar-voor-je-gezondheid/<br /><br />E621 wordt niet door je lichaam aangemaakt, gelukkig niet zou ik zeggen.<br />LindaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/05997310240818672901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-9967660805919432362014-05-18T09:24:46.759+02:002014-05-18T09:24:46.759+02:00Op het Nederlandse/Duitse/Franse/Engelse label sta...Op het Nederlandse/Duitse/Franse/Engelse label staat alleen vis, zout en suiker vermeld. Op het oorspronkelijke label staat dat er niets toegevoegd is, maar dit staat er wel: Free Glutamates may be naturally present. Zuinigaan (Aaf)https://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-89996928186835067192014-05-18T07:59:00.503+02:002014-05-18T07:59:00.503+02:00voor goede neutrale e-nr informatie verwijs ik alt...voor goede neutrale e-nr informatie verwijs ik altijd naar de site van de Wageningen Universiteit www.food-info.net<br /><br />En dat er geen E-nrs inzitten waag ik te betwijfelen, je noemt ze alleen niet zo. Citroenzuur is bv E330, je mag als leverancier ook de volledige naam noemen, maar vaak is daar gewoon geen ruimte voor op de verpakking. En dan dus de consumenten die het dan gelijk ' Willemiennoreply@blogger.com