tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post6359750721631522943..comments2024-03-28T21:15:33.115+01:00Comments on Zuinigaan: Glutenvrij is niet automatisch gezonder!Zuinigaan (Aaf)http://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-17618298813919983772017-08-13T22:33:13.271+02:002017-08-13T22:33:13.271+02:00In glutenhoudende granen zitten belangrijke voedin...In glutenhoudende granen zitten belangrijke voedingsstoffen: vitamines, mineralen, eiwitten, vezels. Als je gluten mijdt, dan heb je kans dat je te weinig van die belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt en dus tekorten krijgt. <br />De diëtist kan je helpen om zonder gluten een volwaardig en gezond menu te maken en de diëtist kan je ook tips geven om, als je samenleeft met mensen die wel granen Zuinigaan (Aaf)https://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-80175351323593664672017-08-13T22:03:29.917+02:002017-08-13T22:03:29.917+02:00Je hoeft toch geen vervangers te eten voor brood, ...Je hoeft toch geen vervangers te eten voor brood, pasta en crackers? Ook zonder kan je heerkijk eten. Wat zuinigaan adviseert een dieetste raadplegen als je het moeilijk vind zelf je weg te vinden en er is vast ook wel een FB of ander forum die je opweg helpen.Lothttps://www.blogger.com/profile/00312919253776311699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-14253336889115118592017-08-13T21:43:19.307+02:002017-08-13T21:43:19.307+02:00Neem contact op met een diëtist om zo gezond mogel...Neem contact op met een diëtist om zo gezond mogelijk te eten als je last hebt van gluten-intolerantie. Zuinigaan (Aaf)https://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-72328664895279686962017-08-13T19:07:17.058+02:002017-08-13T19:07:17.058+02:00wat moet je anders als je coeliakie hebt ?wat moet je anders als je coeliakie hebt ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-62071024378383979672017-08-13T14:52:55.450+02:002017-08-13T14:52:55.450+02:00Uiteindelijk gaat het toch om de mate waarin de vo...Uiteindelijk gaat het toch om de mate waarin de voeding veredeld en bewerkt is. Of het nu om glutenbevattend brood/knackebrod, worst, smeerkaas of koffiepads gaat, het zijn allemaal sterk bewerkte producten. Ik had afgelopen weken rijstemelk gekocht, maar schrok van de ingrediënten. Water, suiker, olie, toegevoegde bindmiddelen en vitaminen D en B12. Geen eiwitten. Maar vooral veel suiker, bijnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-10322436054687368692017-08-13T14:20:35.290+02:002017-08-13T14:20:35.290+02:00Interessant is dat veel overgevoeligheid wordt ver...Interessant is dat veel overgevoeligheid wordt veroorzaakt door de huidige graansoorten, die (natuurlijk) puur op productie zijn geselecteerd.<br />De oer graanrassen hebben een heel andere samenstelling. <br />Vandaar ook dat steeds meer mensen problemen hebben met gluten, het is ons moderne dieet.<br />Hopelijk weet men te leren van deze kennis en kunnen er graanproducten worden ontwikkeld voorleesgraaghttps://www.blogger.com/profile/04439877943725977627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-78146457625887724912017-08-13T11:52:45.289+02:002017-08-13T11:52:45.289+02:00Klopt, heel veel van die gv producten zitten vol r...Klopt, heel veel van die gv producten zitten vol rommel. Om het nog een beetje smakelijk te maken. Dan zie je wat gluten doen voor het mondgevoel ;-).<br />Ik verdraag geen gluten en maak daarom zoveel mogelijk zelf. Ik bak bijvoorbeeld mijn eigen gv brood dan weet ik tenminste zeker dat t gezond is.<br />Op vakantie ben ik wel meer aangewezen op wat ik aantreft in een buitenlandse supermarkt en Min of Meerhttps://www.blogger.com/profile/10029102791345624223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-18232142627661581482017-08-13T11:24:44.359+02:002017-08-13T11:24:44.359+02:00Helaas verdraag ik geen gluten en ik koop maar wei...Helaas verdraag ik geen gluten en ik koop maar weinig glutenvrije dieetproducten op brood en pasta na. Het brood zie ik niet als gezond maar ik compenseer dat met het beleg. Ik heb geen energie om zelf glutenvrij brood te bakken. Een van mijn zoons verdraagt ook geen gluten. Hij eet twee keer per dag warm. <br />Veel dieetproducten bestaan bijna volledig uit zetmeel, suiker en vet. En daar betaalYelena Yelihttps://www.blogger.com/profile/03543579737173969076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-22479865839456936672017-08-13T07:50:53.734+02:002017-08-13T07:50:53.734+02:00Tarwe is voor veel mensen een probleemveroorzaker,...Tarwe is voor veel mensen een probleemveroorzaker, er zijn veel vervangende granen en meelsoorten. Ik eet vrijwel nooit die glutenvrije meuk, en vermijd toch de meeste gluten. Kan goed! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-12560880583826242222017-08-13T07:40:43.244+02:002017-08-13T07:40:43.244+02:00Helemaal mee eens! Zoon at een poos glutenvrij weg...Helemaal mee eens! Zoon at een poos glutenvrij wegens een intolerantie als gevolg van een darmparasiet. Uit praktische overwegingen at hij brood en andere op glutenrijke voeding lijkende producten. De lijst met ingrediënten was lang en stond vol met lange, onbegrijpelijke woorden.<br /><br />Inmiddels kan hij gelukkig weer (ons zelfgebakken) brood eten. Ingrediënten: meel, zout, olie, suiker, Huiselijkgenoegenhttp://huiselijkgenoegen.nl/noreply@blogger.com