tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post878994944003439863..comments2024-03-28T21:15:33.115+01:00Comments on Zuinigaan: Koken uit de voorraad: boekweit!Zuinigaan (Aaf)http://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-25422338418067053502017-04-23T15:32:03.282+02:002017-04-23T15:32:03.282+02:00Klinkt heerlijk, dit recept kun je voor veel meer ...Klinkt heerlijk, dit recept kun je voor veel meer graan- rijst- en bonenrecepten gebruiken. Voor mij een tip om eens aan mijn voorraadje bruine rijst en bulgur te beginnen. <br />Bij boekweit denk ik eerder aan brood en pannenkoeken. <br />Elshttps://www.blogger.com/profile/16083132703903976557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-80525333665707917352017-04-23T13:36:40.610+02:002017-04-23T13:36:40.610+02:00Ik wilde eens pannenkoeken bakken met boekweitmeel...Ik wilde eens pannenkoeken bakken met boekweitmeel.<br />Dat was op. Toen heb ik boekweitkorrels tot meel gemalen in de keukenmachine.Goudsjeblommen en geboenhttps://www.blogger.com/profile/00064411423643558075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-46075068974637803802017-04-23T11:38:17.473+02:002017-04-23T11:38:17.473+02:00Wij eten regelmatig Kasha, dat hebben we vorig jaa...Wij eten regelmatig Kasha, dat hebben we vorig jaar voor 0.50 per zakje gekocht bij de eko dat moest weg.<br />Wij hadden het nog nooit op maar lekker....maar ik heb vorige week toch een zakje gekocht omdat de andere 4 zakjes op waren en nu was de Kasha geen 50 cent meer, maar we kunnen het weer eten.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-55908956603430780372017-04-23T09:51:40.524+02:002017-04-23T09:51:40.524+02:00Ik eet regelmatig gekiemde boekweit, in de yoghurt...Ik eet regelmatig gekiemde boekweit, in de yoghurt bv. Dit is lekker knapperig, ik vind het lekkerder dan kasha, de geroosterde versie, dat vind ik nogal uitgesproken van smaak. Jammer genoeg is de gekiemde boekweit op dit moment heel slecht verkrijgbaar. Ik kon bij de natuurwinkel nog wat bestellen. LeontineAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-39883113299783555442017-04-23T09:50:48.991+02:002017-04-23T09:50:48.991+02:00Sinds een tijdje eet ik boekweitgrutten als pap, h...Sinds een tijdje eet ik boekweitgrutten als pap, heerlijk, maar ik doe ook wel een flinke lepel boekweitgrutten door 2 schepjes havermout en zet dat met wat water te week 's avonds, de andere morgen melk erbij en even laten koken. De grutjes zijn dan ook gaar en ik heb lekkere stevige pap. Tijdens mijn kookopleiding in de jaren 60 maakten we ook gebakken boekweitpunten. Boekweitpap koken van Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-11545942603883667562017-04-23T09:45:14.171+02:002017-04-23T09:45:14.171+02:00Grutten is gebroken boekweit, dit waren geen grutt...Grutten is gebroken boekweit, dit waren geen grutten, maar de hele korrel, niet geroosterd. Ik kocht de boekweit in de biologische winkel. <br />Je hebt ook geroosterde boekweit, ook wel kasha, die hoeft niet zo lang te koken en daarnaast heb je inderdaad grutten. Die kun je volgens mij ook in pannenkoeken verwerken.Zuinigaan (Aaf)https://www.blogger.com/profile/08480647381460658976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-28027798265810432822017-04-23T09:39:33.978+02:002017-04-23T09:39:33.978+02:00Ik gebruik heel vaak boekweit in de vorm van meel....Ik gebruik heel vaak boekweit in de vorm van meel. Ik heb gecertificeerde glutenvrije boekweitmeel (boekweit is in principe glutenvrij maar kan besmet zijn). Ik gebruik het in combinatie met andere glutenvrije meelsoorten voor de smaak en de voedingsstoffen. Als kind at ik nooit boekweit, behalve dan in poffertjes. Je recept ziet er lekker uit. Ga ik proberen met een andere graansoort. Ik heb nogYelena Yelihttps://www.blogger.com/profile/03543579737173969076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-39455221237607116262017-04-23T09:15:31.199+02:002017-04-23T09:15:31.199+02:00Als kind aten wij ook veel boekweit, en ik vond he...Als kind aten wij ook veel boekweit, en ik vond het erg lekker. Maar nu ikzelf een gezin hebt komt het nooit meer op tafel: mn eigen kindjes eten het niet graag. Tja, smaken verschillen. Wl fijn dat je zo aan het e perimenteren bent geslagen. Das toch wel een positief zij-effect van het besparen :-)Martinehttps://www.blogger.com/profile/01464393226265630983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-22709386060297905622017-04-23T08:35:26.329+02:002017-04-23T08:35:26.329+02:00Wat grappig dat je besparings-experiment zorgt voo...Wat grappig dat je besparings-experiment zorgt voor experimenten in de keuken :-)Huiselijk genoegenhttp://huiselijkgenoegen.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-45859915343224845572017-04-23T08:10:04.431+02:002017-04-23T08:10:04.431+02:00Zelf vind ik alles gerelateerd aan boekweit niet l...Zelf vind ik alles gerelateerd aan boekweit niet lekker, maar gek genoeg lijkt dit recept me heerlijk!Groene Glitterhttps://www.blogger.com/profile/14774808817021881025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-24636698670665477642017-04-23T07:46:49.651+02:002017-04-23T07:46:49.651+02:00Boekweit vind ik lekker, dit recept lijkt me ook l...Boekweit vind ik lekker, dit recept lijkt me ook lekker.<br />Knap dat je het toch aangedurfd hebt om de boekweit op te maken ondanks dat je het vies vond destijds.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8966947732088844183.post-9275944909989690042017-04-23T07:05:53.041+02:002017-04-23T07:05:53.041+02:00Lekker creatieve bespaarkooksessie zo!
Heb nooit...Lekker creatieve bespaarkooksessie zo! <br /><br />Heb nooit boekwijt op, toch eens proberen.financieelonafhankelijkblog.nlhttps://www.blogger.com/profile/15463627101615023402noreply@blogger.com