Pagina's

woensdag 21 december 2022

Heerlijke vis!

Ik ben dol op vis: haring, makreel, zalm, tonijn, sardien, ansjovis. Allemaal heel lekker en je ziet ook regelmatig vis aankopen op mijn boodschappenlijstje staan.
Alleen .... voor de visstand vind ik dat ik mijn visconsumptie beperkt moet houden.
Daarom koop ik ook regelmatig vis vervangers. Plantaardig gemaakte producten die naar vis smaken en daar soms ook echt wel op lijken.
Ik heb de plantaardige vissticks geprobeerd, maar die vind ik niet zo lekker. Ik vind overigens dierlijke vissticks ook niet geweldig smakelijk. Het gaat wel, niet echt vies, maar ook niet heel lekker en dat is met de plantaardige variant al net zo.

Maar zalm vind ik héérlijk, zowel de dierlijke als de plantaardige verse zalmmoten. Vorige week at ik de plantaardige zalm met noedels en groenten en een pittige sojasaus en lekker dat het was!
Om je vingers bij op te eten, vond ik! Dat ga ik beslist nog wel eens eten! De zalm is vrij duur, je betaalt €3,59 voor 2 zalmfilets. Omgerekend €17,95 per kilo. Altijd nog een stuk goedkoper dan de verse dierlijke zalmmoten, waarvoor je al snel rond de 30 euro per kilo voor betaalt.
Voor mij waren de plantaardige zalmmoten erg goedkoop. Ik kocht ze in de 2 = 1 aanbieding met ook nog 35% korting. Ik betaalde dus €5,83 per kilo. Ook met de 35% korting waren ze nog 1,5 week houdbaar. Dus heb ik ze ruim voor het verstrijken van de UHT datum gebakken.

Ik had het er met jongste dochter over dat ik die nepzalm zo heerlijk vind, bijna net zo lekker als echte zalm. Nou, ik kan jullie vertellen: smaken verschillen! Dochter had ze ook geprobeerd  en zij vond ze helemaal niet lekker, haar man en oudste zoon hadden ze wel OK gevonden, maar dochter vond het niks!

afbeelding van plantaardige zalm op de verpakking

15 opmerkingen:

  1. Ik koop nooit kant-en-klare vlees- of visvervangers.
    Als ik perse iets vissigs zou willen eten (doe ik niet) in jouw geval zou ik zeker een biologische zalmfilet kopen.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind die plantaardige zalmmoten ook heel lekker. Verrassend in de buurt van het echte werk, had ik niet verwacht. Moet ik er wel bij zeggen dat ik al een jaar of 6 geen vlees of vis meer eet, dus mijn beeld kan vertekend zijn. Ik eet het ook heel zelden, laatst weer van diezelfde aanbieding. Fijn dat invriezen ook goed werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, die plantaardige vissticks! Die vind ik zo lekker! Veel lekkerder dan echte, want minder vissig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind de namaak zalm goed te eten maar de echte veel lekkerder. Pas geleden at ik namaak kipkluifjes uit de 3 voor € 5,- actie van de Plus. Die vond ik echt lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik eet minder vlees dan vroeger, maar de vleesvervangers die ik geprobeerd heb, vind ik niks.
    Een vraag. Uit welke ingrediënten is de zalmvervanger gemaakt? Maken de kruiden de vissige smaak?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk op de site van de producent Vivera. Daar staat waar het van gemaakt is.

      Verwijderen
  6. Ik ga ze ook eens proberen, denk ik. Leek me helemaal niets, alhoewel ik wel vaak vega & vervangers eet. Volgende keer dat ze in de aanbieding zijn neem ik ze mee. :)
    -JennyL

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als ik waar vissigs wil dan wikkel ik tofu in nori. Wat viskruiden en soms mosterd saus er bij. Dat is voor mij ouderwets eten genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ik me afvraag, ik eet koolhydraat arm ivm diabetes, op advies een keer per week zalm, voor de goede vetten die er in zitten…lijkt me niet dat effect er ook is, of zie ik dat verkeerd? Inge

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In plantaardige zalm zit per 100 gram product 6,8 gram koolhydraten. In het dierlijke product zitten 0 koolhydraten per 100 gram.

      Verwijderen
  9. Ingrediënten: 76% gehydrateerd plantaardig eiwit (water, 20% TARWE-EIWIT), plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad in wisselende verhoudingen), erwteneiwit, azijn, natuurlijke aroma’s, lijnzaadolie, TARWEVEZELS, verdikkingsmiddel (methylcellulose), stabilisator (natriumalginaat), aardappelvezels, verlaagd natrium zout, water, zout, kleurstof (bietenrood), conserveermiddel (natriumdiacetaat),
    ijzer, vitamine B12.
    Allergenen: Kan sporen bevatten van soja, ei en melk

    Dit zit er dus in… ik vraag me af of het nu echt gezond is..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik van alle vleesvervangers, zoveel is nodig om het eetbaar te maken. De keren dat ik het probeerde vond ik het ook veel te zout.

      Verwijderen
  10. Ik zie dat ik dus een buitenbeentje ben want als wij vis eten haal ik heerlijk een goed stukje kabeljauw filet.
    Liever 1x in de paar weken een duur stukje vis waar ik van smul dan al dat plantaardige kunst eten.
    Echt ik word al misselijk als ik ernaar kijk.
    Maar gelukkig voor de visboer dat smaken verschillen
    Groet Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Visstand is echt niks mis mee,vis genoeg.
    Eet dan het liefst van dichtbij, gewoon uit de Noordzee, de best beheerde zee ter wereld,geen overbevissing want vissers hebben een quotum.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.