Eind september kocht ik 4 pompoenen, te veel om in een week op te eten en te mooi om niet te liggen pronken in mijn keuken. Om de kosten hoefde ik het niet te laten, 1 euro per stuk kostten deze bio pompoenen bij de Lidl. Ruim een week geleden waren er nog 3 pompoenen over. Pompoen kun je lang bewaren. Ik had de pompoenen in de tussentijd regelmatig gecontroleerd op rot, maar er was nog steeds helemaal niets aan de hand. Nu weet ik, dat je pompoenen ook weer niet eindeloos kunt bewaren, daar heb ik ervaring mee. Het was tijd om er maaltijden mee te maken.
De eerste pompoen roosterde ik en at die samen met gebakken uien, bio volkoren rijst en gebakken tofu. Heerlijk, maar ik had wel veel gemaakt. Mijn bedoeling was om 3 porties te maken, maar het was zo veel, dat het er vier werden. Eerst 2x achter elkaar pompoen eten. Toen 2x achter elkaar wat anders, toen weer eens een keer pompoen, die ik na het koken al in de vriezer had gelegd. Er is nu nog 1 maaltijd over, die ligt ook in de vriezer.
Gisteren kookte ik pompoensoep met pompoen nummer 2. Die maakte ik met pittige kerrie en 4 gebakken rode uien. De pompoen kook ik afzonderlijk. Als die gaar is, maak ik de grove gekookte stukken fijn met de staafmixer en voeg de gebakken uien toe. Nog wat kokosmelk er door heen en smullen maar! Er bij: een pitabroodje met een vegan-schijf. Ik denk dat ik ook van deze soep meerdere keren kan eten. De soep staat nog in de koelkast, maar ik denk dat ik vanavond een portie in de vriezer doe.
Nu is er nog 1 pompoen over. Wat ik daar mee ga doen, dat weet ik nog niet. Hij ziet er nog prima uit, opmaken heeft geen grote haast. Na in de afgelopen week toch wel wat erg vaak pompoenen te hebben gegeten, kies ik na vandaag eerst voor iets anders.
Eet jij regelmatig pompoen?
Hoe?
Maak je ook pompoensoep, of geroosterde pompoen uit de oven?
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
Pagina's
▼
Ik had nog 3 pompoenen buiten liggen, maar nu het kouder wordt heb ik ze zo lang op een koele plaats (in de garage) gelegd. Ik denk dat ik ze eerstdaags ga versnijden en zal invriezen.
BeantwoordenVerwijderenmaak een pompoentaart ervan
BeantwoordenVerwijderenHoi Aaf, pompoencurry is ook lekker. Een flinke ui fruiten en daar 1 el currypasta (ik neem die van patak) en 1 in blokjes gesneden pompoen bij doen, minuutje bakken.
BeantwoordenVerwijderenDan 3 tomaten in stukjes toevoegen en ongeveer een half pakje kokosmelk en 1 groentebouillontablet
Laten pruttelen tot de pompoen zacht is. De vellen van de tomaat eruit vissen. Evt wat kokosmelk erbij....
Handje rozijnen erdoor en handje amandelschaafsel. Nog even doorwatmen. Op smaak maken met peper en zout. Bij het serveren gehakte koriander op tafel zetten.
Wij eten het met rijst of nan.
Groet, G
Laatst had ik een pompoen,die toch was gaan rotten. Jammer,er was maar een klein stukje te gebruiken
BeantwoordenVerwijderenJe kunt pompoen heel goed invriezen nadat je het in stukjes of plakken gesneden hebt. Dat doe ik ook, daarna kun je er bijv soep mee maken of pompoenlasagne
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog nooit pompoen gegeten. Geartsje
BeantwoordenVerwijderenMeestal erg simpel, in blokjes en uurtje marineren in olie met wat kruiden, meestal gebruik ik een vd potjes van meneer Jonnie B. Dan 20 min in de airfryer.
BeantwoordenVerwijderenMaar ik had zo'n moeite met snijden dat ik ze niet meer koop, ik vind het niet lekker het met schil te verwerken dus veel snijwerk en mijn handen kunnen dat niet meer aan, ondanks erg goede messen
Ik heb hetzelfde probleem. Nu koop ik vaak een zakje met voorgesneden blokjes pompoen.
VerwijderenMarijke
Wat ik maak met pompoen, pompoensoep met rode linzen, stamppot pompoen/aardappel/ui/appel, een stoofschotel met pompoem/pastinaak/ui/tomaat/rundvlees. Als ik over heb vries ik het in. Groetjes Jet
BeantwoordenVerwijderenIk eet graag pompoen, en wat ik altijd doe is gember toevoegen. Dat is een tip die ik van de biologische kraam op de Vismarkt kreeg. Het brengt de pompoensmaak tot leven.
BeantwoordenVerwijderenHebben lang een volkstuin gehad en kweekten natuurlijk pompoen. Ik maakte er zoetzuur van. Azijn, suiker, kaneelstokjes en kruidnagel. Pompoen on stukjes zonder schil. Vloeistof aan de kook brengen en pompoen zachtjes koken tot ze zacht zijn. Stukjes in schoongemaakte potten, vocht wat inkoken en potjes afvullen. Lekker bij heel veel ook op boterham met kaas. Lidy
BeantwoordenVerwijderenWe/ik hebben (man is 3 maanden geleden overleden) een eigen moestuin dus veel pompoenen dit jaar.
BeantwoordenVerwijderenIn mijn situatie heb ik er veel weg gegeven want 18 flespompoenen is een beetje te veel voor mij.
10 grote gele reuzen en 20 sweet dumplings, maak ik er diverse mensen blij mee, natuurlijk geef ik niet alles weg ik hou een mooie portie voor mezelf.
Het liefst maak ik er soep van met linzen of tomaten het internet en samen met mijn boek over pompoenen zijn er heel veel diverse recepten.
Normaal maak ik veel diverse recepten maar ik kan me daar nu even niet toe zetten wel de soepen.
De kleine pompoentjes sweet dumpling zijn lekker uit de oven en vullen met diverse groenten, gehakt, kip je kunt er alle kanten mee uit.
Warme groet
Een lezeres
2 weken geleden waren pompoenen overal in de aanbieding. 4 pompoenen gekocht. 2 inmiddels verwerkt in soep en ovenschotels. Gisteren toch een pompoen die was gaan rotten weg moeten gooien. Denk je goedkoop in te kopen. De laatste gaat vandaag maar snel het mes in. 🥴😉
BeantwoordenVerwijderenIk koop vaak fles pompoenen in de aanbieding, die snijd ik in stukken en rooster ik in de oven met uien, knoflook, paprika en tomaten... lekker wat kruiden en olijfolie eroverheen.
BeantwoordenVerwijderenDaarna pureren met bouillon en je hebt de lekkerste soep! Die is hier in huis erg populair en door het pompoenen seizoen erg betaalbaar.
Groetjes, Doortje
doortjesblog
(Ik kon alleen anoniem reageren, dus even mijn naam erbij)
Ja regelmatig en dan zijn risotto en een curry mijn favoriet.
BeantwoordenVerwijderenMaar maak er ook wel eens quiche,soep of pompoen op de bakplaat (met andere groenten en op het laatst wat feta) van.
Evelien