Hmm, begint nu volgende week week 53 of is het dan al week 1?
Dat keek ik na en inderdaad, dan is het week 1, hoewel er nog een aantal dagen in het oude jaar te gaan is. Het maakt ook niet uit, welk weeknummer het is.
De afgelopen week at ik 2x buiten de deur, niet in de horeca, maar bij mijn dochters.
Eén keer vegan gourmetten, met champignons, rode paprika, courgette, aardappeltjes, mini vleesvervangers, pannenkoekjes, stukjes komkommer en snoeptomaatjes (die laatste 2 gingen niet op de bakplaat). Gezellig en sfeervol. Hoewel de grillplaat er net voor het einde van de maaltijd er helaas mee ophield. Dus bakte ik nog plakjes champignons, shoarma en pannenkoekjes in een koekenpan bij het fornuis. De grillplaat is jarenlang gebruikt, maar het lijkt me lastig om die te repareren. Waarschijnlijk is er een zekering stuk of een kabeltje los? Hij ging niet spectaculair stuk, hij koelde alleen af zonder dat hij uitgeschakeld werd, dat ging zonder bijgeluiden. Geen knallen of vonkenregens.
De volgende avond heerlijke veganistische gerechten waar jongste schoonzoon en één van mijn dochters heel lang mee bezig waren. Tikka massala, een dahl, verschillende curries, soep, een taart en een cake en natuurlijk rauwkost, want de kinderen hebben dat het liefst: komkommer, tomaatjes en augurken. Bij een andere kerstmaaltijd die jongste dochter met haar man en hun zoons aten, waar ik niet bij aanwezig was, werden zelfgebakken frietjes geserveerd. Speciaal voor de 4 kinderen tussen 8 en 2 jaar oud. Misschien ook een idee voor de volgende keer, want mijn kleinkinderen konden de gerechten waar heel veel tijd aan besteed was, niet zo waarderen. Maar ach, er is ook wel wat voor te zeggen om de volwassenen te laten genieten van lekker eten waar aandacht aan besteed is.
Oudste kleindochter van 8 jaar vroeg zich al af waarom het eten zo verschrikkelijk lang duurde. Het was heel anders dan anders. Een vooraf gerecht, rijst en 4 warme gerechten die daar bij werden geserveerd. Alles anders dan anders. En dan ook nog 2 nagerechten. Het duurt dan wel heel lang voordat je weer lekker kunt spelen!
21 - 28 dec 24 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox | WAAR | PRIJS |
Voeding | ||
1,5 kg appels (Wellant) | Lidl | 2,49 |
6 goudreinetten (89 ct per kg)* | Plus | 1,03 |
cottage cheese | Lidl | 0,89 |
roggebrood | Lidl | 0,81 |
1 heel volkoren brood | AH | 1,29 |
2x 6 krentenbollen @ | AH | 2,20 |
knäckebröd | AH | 1,25 |
pindakaas 100% pinda, met stukjes | AH | 2,42 |
halvarine | AH | 0,73 |
gerookte haring BB | AH | 2,14 |
2 pakjes vegan schnitzel | Lidl | 3,38 |
rode puntpaprika* | AH | 1,39 |
spruitjes* | AH | 1,00 |
bosje lente ui | Lidl | 0,69 |
augurken | Plus | 0,99 |
1 liter yoghurt | AH | 1,34 |
Snacks/ hapjes | ||
geitenkaasrol | Lidl | 1,99 |
bleu d' auvergne | Lidl | 2,69 |
Dranken | ||
7 pakken sojamelk met premiumkorting | AH | 4,97 |
TOTAAL | 33,69 |
Leuk om over de kerstdiners te lezen, feestelijk! Ik moest door de kerstdagen met onze neefjes en nichtjes denken aan hoe het thuis ging. Ook meerdere gangen, maar met steeds iets ertussen. Iemand las een kerstverhaal voor of we maakten muziek. Zo bleef het voor ons kleintjes behapbaar. Gaan we hier ook invoeren denk ik. Voorgerecht was bij ons de borrel, dat scheelde al wel een gang. Want de kinderen konden toen lekker spelen.
BeantwoordenVerwijderenWij aten bij mijn broer. Tomatensoep met brood en hummus, tonijnsalade en kaasjes. Spinazierollen met kaas, paddestoelen, rollade, kip, aardappeltjes, stoofperen, salade. Fruit, ijs en tiramisu na. Elke gang moesten de kinderen een beetje eten en 15 minuutjes zitten. Daarna mochten ze van tafel, aten de volwassenen gewoon nog verder, kletsten wat en ruimden af en dekten de tafel weer., de volgende gang werd afgemaakt en geserveerd, kinderen aan tafel en weer 15 minuutjes 'opzitten'. Al met al van half 6 tot 8 aan tafel gezeten. En de kinderen minder dan een uur.
BeantwoordenVerwijderenNiemand bij ons eet vegan, sommigen geen vlees, anderen geen paddestoel. Je schept gewoon op wat je wel eet en er is altijd genoeg vega.
Hier met een meisje van tweeenhalf, bij voorgerecht nog spelen wij eten paddenstoelensoep lust ze niet, bij hoofdgerecht aan tafel en kiezen wat ze wil rolladde brocoli stoofperen gebakjen aardappel komkommer zalm, daarna helpen afruimen en opnieuw taffeldekken voor toetje fruitsalade ijs pudding ook dan aan tafel en kiezen wat ze wil eten. Ging prima op deze manier.
BeantwoordenVerwijderen