maandag 22 januari 2024

Post te veel en te weinig: post van de "spookbewoner" en de krant

Sinds begin november valt hier post op de deurmat die niet voor mij bestemd is.  Een voetbaltijdschrift en de Donald Duck en brieven van een incassobureau en van DPG Media. Post die blijft komen, hoe ijverig ik ook iedere keer weer de post terugstuur met daarop dat de heer K.K.hier volledig onbekend is en hier ook nooit gewoond heeft. Ik weet ook echt niet waar die persoon dan wél zou kunnen wonen.
Ik heb in november en recent gekeken of er zich anderen op mijn adres ingeschreven hebben, maar dat is niet zo, ik woon hier sinds mijn jongste dochter in 2011 vertrok, helemaal alleen, ook volgens de gemeentelijke basisadministratie. Goed om te weten dat er niet stiekem iemand misbruik maakt van mijn adres!
Wat de post betreft: ik ga nu, na 2,5 maanden, over tot het tweewekelijks terugsturen van alle post voor de spookbewoner. Ik heb geen zin om dat steeds te regelen! Ze moeten bij de tijdschriften, DPG Media en bij dat incassobureau inmiddels echt wel weten dat het adres niet klopt!

Dan de krant(en).
- Ik ontvang op zaterdag de Volkskrant op papier, tijdens de rest van de week lees ik digitaal. Zo is het abonnement georganiseerd. De bezorging zou op zaterdag vóór 9 uur moeten plaatsvinden, maar meestal lukt dat niet. Dan krijg ik een mailtje dat ze proberen de krant voor 11 uur of voor 12 uur te bezorgen en soms ontvang ik helemaal geen krant. Ik reken tegenwoordig nergens meer op, dan valt het mee.
- Ik ontvang het wekelijkse huis-aan-huisblad niet, gewoon nooit, terwijl ik geen sticker op mijn deur heb. Ik heb al eens gereclameerd, maar dat hielp helemaal niets! In deze krant staan regelmatig berichten van de gemeente Groningen en van de Provincie. Dat nieuws miste ik dus helemaal.  Recent heb ik ontdekt dat ik die krant ook digitaal kan lezen. Dus doe ik dat tegenwoordig. Geen gedoe over kranten die niet verspeid worden, ik lees deze krant  gewoon op mijn beeldscherm.
- Ook de maandelijkse wijkkrant slaat mijn deur regelmatig over.
Die haal ik dan op in de bibliotheek.

Zo zie je maar, sommige post is ongewenst en die krijg ik toch. Andere post is wel gewenst, en komt niet.

17 opmerkingen:

  1. Vreemd,dat ook dat incassobureau niet reageert. Trouwens fatsoenlijk,dat je blijft terugsturen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij kregen lang nog post van de vorige bewoners. Na een poos de post bewaard te hebben voor als de oude bewoners eens langs kwamen , de weekbladen e.d. online of telefonisch duidelijk gemaakt dat deze mensen niet meer op dit adres woonden. Het kost wel even een uurtje tijd maar sinds die tijd krijg ik nooit geen post meer van ze. Ik heb het idee dat terugsturen niet zoveel doet. Misschien handig als tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Aaf, wat een gedoe allemaal zeg. Er schijnen te weinig bezorgers te zijn.

    Schrijf jij nog iets op de post die je retour stuurt? Ik schreef vaak iets van ' retour afzender. Bewoners onbekend op dit adres. Post stopzetten aub!' . Zeker met een incassobureau lijkt me dat handig,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk schrijf ik er op dat de geadresseerde onbekend is op mijn adres en retour afzender. Post stopzetten heb ik nog niet geprobeerd. Een goed idee!

      Verwijderen
  4. Heel vervelend als dat niet wordt opgelost, ondanks je inspanning om het netjes terug te sturen. Wij krijgen ook regelmatig post van de bewoners nog vóór degene van wie wij het gekocht hebben. Ik verzamel het altijd even en stuur dan in één keer een stapeltje retour. Een brievenbus vinden is in deze tijd namelijk ook nog best een uitdaging :)

    Die Donald Duck is dan wel weer leuk voor de kleinkinderen straks. Mijn oma had vroeger een abonnement voor ons en er stonden een aantal verzamelmappen klaar. Ik zie ze nog zo voor me, 1989, 1990, 1991 en 1992.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geretourneerde post beland gelijk in het ronde archief daar doen ze helemaal niets mee, dat kost veel te veel tijd en tijd is geld. Want dat is waarschijnlijk een volkomen andere afdeling dan die de abonnementen en adressen beheerd.

    Mijn ervaring is ook dat bellen naar het betreffende bedrijf zeker bij tijdschriften veel beter werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ongevraagde post mag je houden en hoef je dus niet terug te sturen.
    Na eenmalig op te hoogte te stellen van verkeerd adres niets meer ondernemen en gewoon weggooien! Het is niet jouw verantwoordelijkheid!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, wat door je brievenbus gaat is in jouw huis en dus van jou. De postNL kan alleen maar vragen om het aan de juiste bewoners te geven of retour te sturen.

      Verwijderen
  7. Hier ook een tijd post van een incassobureau gericht aan een onbekend persoon gehad. Eerst een paar maal teruggestuurd, dit had geen effect. Omdat ik bang was dat er op een keer iemand aan de deur zou staan heb ik de volgende enveloppe opengemaakt en het incassobureau gebeld en de situatie uitgelegd. Dit had onmiddelijk resultaat, geen brieven meer gekregen. Het huis aan huisblad heb ik vanaf de zomer niet meer ontvangen. Ik dacht eerst vanwege vakantietijd maar nee er komt niets meer. Af en toe ligt er nog 1 bij de supermarkt op de balie maar meestal niet. Jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. In Haren is het zins kort zo dat je een sticker moet hebben dat je juist wel de huisaanhuisbladen wilt anders krijg je hem niet.
    Haren valt tegenwoordig onder Groningen dus wellicht dat het in de stad ook zo is?
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haren is dan ook een DDR666 wijk van stad...

      Verwijderen
    2. Dit is wel heel cryptisch, is wat van Stad [Groningen]?

      Verwijderen
    3. Voor stad-Groningers is het helemaal niet cryptisch. Stad is gewoon de stad Groningen, dat is al jaren zo! Als ik schrijf: Ik woon sinds 1972 in Stad en dan is er helemaal geen misverstand over in de provincie Groningen. Geen enkele andere stad heet Stad. Je hebt bijvoorbeeld Winschoten, die stad wordt ook wel Sodom genoemd.

      Verwijderen
    4. Ha, ha, Sodom. Weet je zeker dat Groningen dan geen Gomorra is?

      Verwijderen
    5. Deze informatie haalde ik van internet:
      De bijnaam Sodom is in de 19e eeuw ontstaan binnen de Joodse gemeenschap van Winschoten. Een rabbijn was op sabbat ontstemd door het geringe aantal mannelijke aanwezigen tijdens zijn dienst in de synagoge aan de Langestraat. Die dag stond het verhaal van Abraham en Sodom en Gomorra op het leesrooster.

      Winschoten was voor de 2e wereldoorlog na Amsterdam de plaats waar het hoogste percentage joden woonde, alleen Amsterdam had in Nederland een nog hoger percentage joodse inwoners.

      Ik heb in de jaren 80 in Winschoten gewerkt en merkte tot mijn verbazing dat mensen daar toen vaker het woord Sodom gebruikten dan de plaatsnaam Winschoten. Huh, hoe zo dan? De vrouwen waar ik mee werkte, vonden Sodom heel normaal.

      Verwijderen
    6. Mooi verhaal. Bedankt voor dit stukje geschiedenis. Veel vrouwen waar jij mee werkte kennen wellicht niet eens het bijbelverhaal van Sodom en Gomorra.

      Verwijderen
  9. het is al meer genoemd maar post retour sturen heeft vaak geen enkel resultaat, het bedrijf bellen wel

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.