Over mij

Dit weblog gaat sinds augustus 2007 over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. 

In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost en daar ben ik heel blij mee!

Ik ben een babyboomer, geboren in december 1952. Bij mijn werkgever was er niet de mogelijkheid door te gaan met werken na mijn 66e, alleen als het echt niet anders kon. Dus ben ik nu met pensioen. Mijn berichten gaan nu over mijn leven met een pensioen. 
Onderwerpen die je onder anderen kunt verwachten: 
- zuinig leven 
- opwarming aarde (= zuinig zijn op de aarde)
- milieubewust leven
- hergebruik en zuinig zijn met materialen
- ouderen

3 opmerkingen:

 1. Met plezier en herkenning lees ik de artikelen. Op zoek naar de gebruiken bij mijn grootouders en materialen, werktuigen die ze toen in het huishouden gebruikten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke en relevante stukjes. Aaf, kun je ook nog eens wat schrijven over je dag indelen na je pensioen? En zuinig schoonmaken?
  Alvast dank, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Martijn, Om welke foto gaat het? Sommige foto's door mij geplaatst zijn eigen foto's. Andere foto's zijn gratis foto's die ik gegoogled heb van het internet. Mail me op zuinigaan@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.