zaterdag 10 maart 2012

Pardon, al weer miljoenenbonussen?

Vandaag gelezen in de Volkskrant: de beursgang maakt het management van Ziggo rijk. Vijf mensen kunnen tussen 51 en 57 miljoen euro verdelen in verband met de verkoop van aandelen. Dat is ruim 10 miljoen per persoon. De topman verwacht tussen 11,9 en 13,3 miljoen en de zakelijk directeur krijgt tussen 10 en 11 miljoen euro. Voor 7 bestuurders ruim 10 miljoen euro per persoon!

Ze doen gewoon hun werk voor het bedrijf en verdienen naast hun ongetwijfeld niet slechte salaris nog een keer voldoende geld om de rest van hun leven mee vooruit te kunnen.
OK zij misschien niet hun hele leven. Misschien kopen ze er een leuk huis van en is het geld al weer op, ik heb geen idee hoe dat in die kringen gaat.

Mijn vraag: waarom in vredesnaam die miljoenenbonussen? Wat is dit voor raars?
De gewone werknemers krijgen bij de beursgang een extra bonus van gemiddeld ruim 4500 euro. Ook niet slecht!

Ik snap helemaal niets van deze bonussen.

Wat vind jij van deze bonussen?

16 opmerkingen:

  1. Soms word ik er een beetje misselijk van.
    Al dat gegraai. Ik heb ook een Ziggo-abonnement.
    Er zijn vele zenders weggehaald en de kosten zijn verhoogd.
    Ik heb nog analoge t.v., dat is blijkbaar lastig voor ze.
    Ik moet soms mezelf toespreken om ook niet te gaan graaien, b.v. een pak papier van mijn werkgever mee te nemen, wellicht een pen! ;-))
    Groetjes
    Josje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Belachelijk. Waar gaat dit over. Als niemand nu die aandelen koopt, komen die hoge heren dan persoonlijk in de financiele problemen?

    Ik heb eigenlijk ook een vraag. Wat moet je toch met zoveel geld doen? Je weet dan toch helemaal niet waar je het aan uit moet geven? Maar ja, zij zullen wel op een hele andere manier leven dan wij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarschijnlijk niet, als ze dan weggaan, krijgen ze nog een 'oprotpremie' mee van ...miljoen...

      Verwijderen
  3. Dit is een systeem wat instand gehouden wordt door de beter verdienende laag. Mensen die horen tot de zogenaamde hoogopgeleiden. Op de een of andere manier is het in ons systeem geworteld dat mensen die de mazzel hebben gehad goed uit boeken te kunnen leren en gestudeerd hebben meer waard zijn dan mensen die een beroep uitoefenen waarbij ze hun handen of hart (zorg) moeten gebruiken. Vandaar de grote kloof tussen de salarissen van (top)managers en "gewone" werkenden. kijk maar naar wat er gebeurde bij de thuiszorghulpen die allemaal salaris moesten inleveren, ze hadden toch al niet zoveel, het was inleveren of baan kwijt. De top bleef echter buiten schot met riante salarissen. Hoe kun je naar jezelf in de spiegel kijken denk ik dan... Een zeer asociaal systeem. Hoeveel heeft een mens nodig om een goed leven te leiden bovenop een toch al riant salaris. we hebben het over miljoenen en dat in deze tijd van bezuiniging, schande. En wat te denken van de topman van Vestia die ondanks slecht presteren een paar miljoen meekreeg vanwege een pensioengat...terwijl een man die zijn hele leven metaalbewerker is geweest met een laag salaris nu minder pensioen in de maand krijgt omdat het pensioenfonds in die sector het niet zo goed doet. Zo'n man sappelt gewoon door tot zijn dood, terwijl meneer "hoogopgeleid" niet weet of hij met de boot op vakantie of liever in zijn tweede huis zit...Het zou allemaal veel socialer kunnen als mensen niet zo hebzuchtig waren en zichzelf boven de ander plaatsten. Gewoon alle gewone mensen iets meer per maand erbij en de "hoge" jongens wat inleveren, dan hoeven die voedselbanken ook niet meer. Inkyvon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze groep topverdieners is waarschijnlijk hoog opgeleid maar het is heus niet zo dat het criteria is om in deze mooie bonus groep te komen. Sterker nog ik heb een familielid die alleen met mavo in deze groep is gekropen. Hij kon in de begin jaren veel met computers begon een bedrijfje nam een paar concurenten over en verkocht zijn bedrijf. Werd toen directeur bij een groot bedrijf enz. Het is een selecte groep die zichzelf steeds in het zadel helpt. Het gaat niet alleen om je opleiding maar ook om uitstraling, durf en wilskracht om tot die groep te willen horen.
      Begrijp me niet verkeerd ik vind de bonuscultuur ook belachelijk asociaal. Zeker omdat ze ook altijd een bunus lees pensioencompensatie krijgen als ze falen. En ze verdienen al een topsalaris, zou genoeg moeten zijn.
      Kees

      Verwijderen
  4. Ik vind het gruwelijk.
    Snap werkelijk niet dat het nog steeds zo gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het té walgelijk voor woorden, alsof ze aan hun 'normale' salaris nog niet genoeg hebben, dat zal ongetwijfeld ook enkele tonnen per jaar zijn. De échte bestuurders zouden hun bonus in deze crisistijd teruggeven of weigeren, dát zijn de échten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Belachelijk. Vooral omdat soms iemand met een wanprestatie daar ook nog een bonus bij krijgt. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb geen flauw idee. Ik weet ook niet of ik 'nee' zou zeggen als ik het kreeg, maar toch. Ik vind het wel bizar dat je ook een bonus kunt krijgen als je niet presteert. Het lijkt mij juist een beloning voor een uitzonderlijke prestatie, maar dat is het volgens mij allang niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mag dat allemaal zomaar, zoveel geld onttrekken uit een bedrijf om elkaar eens lekker te trakteren?
      Paula

      Verwijderen
  8. Er worden geen miljoenenbonussen uitgekeerd. De huidige eigenaren van het bedrijf verkopen hun eigendom. Dat is heel wat anders.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volledig mee eens! Ik bespeur ook een vorm van jaloezie, ik denk dat als ik mijn bedrijf zo goed zou kunnen verkopen ik het ook zou doen! Riante bonussen...nee daar ben ik het ook niet mee eens! Goed verkopen van een bedrijf of huis wel!

      Verwijderen
  9. toch allemaal een beetje dubbel, want natuurlijk klopt het niet dat mensen een bonus krijgen als het slecht gaat, maar aan de andere kant zouden wij nee zeggen als wij de kans kregen, vraag het me af. ik houd me meer bezig met hoe ik mezelf kan redden en kijk liever naar mensen die het slechter hebben als ik, want ook al heb ik het niet breed door zuinig te zijn kan ik nog steeds mijn rekeningen betalen en zelfs een beetje sparen en daar steek ik liever mij energie in dan te kijken naar mensen die meer hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja ik vind een beursgang die enorm veel oplevert op basis van verkoop van aandelen anders dan een miljoenenbonus.
    Wel stimuleert ook een beursgang de enorme hebzucht en juist die hebzucht veroorzaakt veel problemen.
    Ik vind het wel oke dat ziggo alle werknemers laat profiteren. Zelf heb ik meegemaakt nij het bedrijf waar ik werkte dat alleen de top management laag aandelen kreeg uitgekeerd en dus stinkend rijk werd na een beursgang. De gewone werknemers wisten niet eens van het bestaan af van die aandelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. BOYCOT ZIGGO. Zeg uw abonnement nu op.Stap over. Over een tijdje worden ze toch overgenomen en kunnen de zakken weer gevuld worden. Dus boycotten. Dat is het enige HD-stoorsignaal wat we kunnen afgeven op deze schandalige handelswijze. BOYCOT ZIGGO. BOYCOT ZIGGO.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.