Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 15 februari 2013

Voorjaarsvakantie!

Vanaf vandaag heb ik 10 hele dagen vrij! Een fijn vooruitzicht! Wat ga ik doen?
- goed gebruik maken van mijn zwemabonnement! Bewegen is goed, zeker voor mij: een zestiger met diabetes en overgewicht. Lekker baantjes trekken en daarna misschien nog even ontspannen bubbelen in het bubbelbad.
- uitslapen. Niet iedere ochtend voor zeven uur opstaan, nee gewoon lekker nog even blijven liggen in mijn warme bed.
- klussen in huis: de koelkast schoonmaken en de vriezer ontdooien, mij slaapkamer opruimen, naaiklussen doen, inkomstenbelastingformulier ivm het inkomen van mijn moeder in 2012 invullen, kopiëren en verzenden.
- een aantal boeken die ik nog heb liggen eindelijk uitlezen
- als het mooi weer is een dagje naar Schiermonnikoog. Met de bus naar Lauwersoog en dan op de boot. Dat doe ik alleen als het een zonnige dag is en het niet al te hard waait, anders is het me te koud. Als ik de weersverwachtingen mag geloven, dan zou a.s. dinsdag een prima dag zijn. Zon, windkracht 3 en maxima van 3 graden. Prachtig toch, op een winterse dag? Buslijn 163 brengt mij in 45 minuten van de bushalte bij het zwembad in Groningen, naar de boot. Op de veerdam op het eiland is een fietsenverhuurbedrijf. Je moet vantevoren een fiets reserveren en dan staat er een fiets voor je klaar. Voor nog geen 10 euro een hele dag een fiets. Super vind ik dat! Nog maar een paar minuten op het eiland en ik kan lekker fietsen. Wat wil je nog meer? Als ik de boot van 16.30 uur terug neem, dan ben ik om twintig over zes 's avonds weer thuis.
Het lijkt me heerlijk, zo'n relaxvakantie. Weinig verplichtingen, gewoon lekker doen waar ik zin in heb.

Bijna al mijn collega's gaan naar de wintersport of naar de zon. Ik vind het echt verbazend hoeveel mensen in de auto of met het vliegtuig vandaag of morgen op stap gaan. Soms ben ik wel eens jalours geweest op al die mensen die op vakantie gingen, maar nu heb ik daar helemaal geen last van. Geen spatje afgunst. Ik ben een tevreden mens.

11 opmerkingen:

 1. Oh dat klinkt allemaal fijn! Vooral een dagje naar Schiermonnikoog! Wij gaan in de mei vakantie een midweek naar Texel...nu al zin in!
  Veel plezier! Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er alvast heerlijk uit! heerlijk rustig genieten zonder stress...
  Fijne vakantie!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie invulling voor die 10 dagen en vooral: geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een lekker vooruitzicht. Geniet ervan, fijne vakantie.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tantejetvandriehoog15 februari 2013 om 09:20

  Geniet ervan!

  Heerlijk toch zulke dagen in het vooruitzicht! Moet je echt van genieten hoor.
  Goed ook dat je zulke plannen hebt, klinkt als heel gevarieerde dagen. Vooral zo'n dagje Schiermonnikoog.

  Hopen dat de vakantie je goed zal doen! Het is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds kort lees ik jouw blog. Zeer inspirerend, ook al hoef ik niet zuinig aan te doen, verspilling is niet mijn ding.
  ik wens je een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is lekker lang, tien dagen! Ik benijd mensen die op vakantie gaan ook helemaal niet. Ik ben het liefst gewoon thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele fijne vakantie gewenst. En 't ailand is heel wat dichterbij dan Tailand

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijne vakantie! Klinkt heerlijk allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijne vakantie. Het klinkt erg goed en nee voor ons ook geen wintersport.

  BeantwoordenVerwijderen