vrijdag 15 december 2017

Vegetarische vrijdag - vegetarische babyvoeding

Als je je baby vegetarisch wilt voeden en je hebt niet altijd de mogelijkheid om deze voeding zelf te maken, of misschien heel regelmatig niet, dan zit je met het probleem dat de vegetarische babyvoeding niet volwaardig is.
In veel gevallen laten ze het vlees, vis of de kip gewoon weg of zit er hooguit een klein beetje kaas in. Meestal zitten er opvallend weinig eiwitten in.
Toen mijn jongste dochter dit constateerde, heeft ze besloten om voor haar zoontje potjes met vlees te kopen. Zij en haar man zijn vegetariër. Vaak kan hun zoontje van 12,5 maand prima met de pot mee-eten, dan krijgt hij bijvoorbeeld stukjes tofu of zelfgemaakte hoemoes of stukjes van een vegetarische schijf, maar dat mee-eten lukt niet altijd. Daarom nu potjes met vlees of vis.
Bron: Voedingscentrum

6 opmerkingen:

  1. Zoveel mogelijk zelf maken of mee-eten is inderdaad wel het handigst bij specifieke wensen denk ik. Bij die kleintjes zijn eiwitten zo belangrijk voor ontwikkeling en hersenen.

    Overigens, 12,5mnd? Dus hij is gewoon 1...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meestal maakte ik een voorraadje wat ik invroor in kleine bakjes. wij eten niet elke dag vlees en zo maakte ik het eten voor kleine zoon ook. Met tofu, met vis en ook wel linzen. Met rijst of aardappels en groente. Even praken of in de blender en klaar.
    Zoon at alles met smaak en ook later geen eetproblemen gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien anders eens een eitje er door heen of zo? Zijn er geen recepten boeken voor vega baby voeding? -lijkt me dan een gat in de markt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat vind ik best een tekortkoming dan zeg van babyvoeding, dat vegetarische babyvoeding niet optimaal is! Dat verbaast me.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen toch gewoon met de pot mee eten?
    Een andere mogelijkheid is natuurlijk om een keer een gezonde vega kindermaaltijd te maken van verse ingrediënten en deze in te vriezen.
    Mocht je eens geen zin hebben om vers te koken voor dit kind dan kan ik je de biologische super aanbevelen. Daar zijn in ieder geval geen leedvlees-potjes te koop en meer vega keuze.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Stefan Kleintjes, natuurvoedingsdietist heeft al sinds 30 jaar goede boeken over natuurlijke vegetarische voeding voor baby's en peuters. Heeft ook een eigen praktijk. Aanbevolen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.