zondag 4 november 2018

Overgestapt naar een andere energieleverancier - voor het eerst sinds jaren zonder bonus

Op 31 oktober ben ik overgestapt, naar Greenchoice deze keer.  Deze overstap gaat per 6 januari 2019 in, maar is nu al geregeld. Ik heb gekozen voor groene stroom uit Nederland + "groen gas".  Dat laatste is gas dat bosgecompenseerd wordt, waardoor de milieueffecten minder groot zijn.

Deze energieleverancier was de goedkoopste voor mij als ik op de vergelijkingssite een wat hoger energieverbruik dan in het afgelopen jaar invoerde. Vanwege mijn pensioen is het aannemelijk dat ik meer gas en meer stroom ga gebruiken omdat ik minder vaak van huis zal zijn dan ik in de afgelopen jaren was. Thuis zijn kost meer energie, zeker in de winter. Ik heb dan meer aan lagere tarieven dan aan een bonus.
Mijn voorlopige maandelijkse termijnbedrag: €57,-
Overigens was het aanbod aan bonussen niet heel ruim, de meeste hebben helemaal niet meer een eenmalige korting. Hopelijk is dat over een jaar wel weer het geval en sleep ik weer een leuke eenmalige korting in de wacht!

Ik kan het mij bijna niet voorstellen, maar mocht je nog nooit zijn overgestapt, dan raad ik je aan de sprong te wagen. Het is heel simpel en het levert je vrijwel zeker geld op! Je hoeft niet bang te zijn dat de levering van stroom en gas in gevaar komt en alles wordt voor je geregeld.

22 opmerkingen:

 1. Ik stapte ooit over naar Greenchoice en zit daar nog steeds ... �� (Want lage prijzen en andere dingen ook prettig geregeld).

  Wel kijk ik jaarlijks of zij aanbiedingen hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is 'bosgecompenseerd'. Stoken ze bomen op? Niet echt CO2 neutraal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, volgens mij planten ze bomen om het gas te compenseren.

   Verwijderen
  2. Ok dat is mooi. En dat wordt meestal aangevuld met elektrische stroom uit kernenergie uit Frankrijk wat dat is ook CO2 neutraal en goedkoop.

   Verwijderen
  3. In mijn contract staat dat ik voor groene stroom betaal die in Nederland opgewekt is. Dus het lijkt me niet dat die stroom uit Frankrijk komt.

   Verwijderen
 3. Ik ben niet overgestapt na vergelijken. Kwam niet goedkoper uit ook als ik wel een bonus kreeg.
  Maar kwam er achter dat ik een verlopen contract heb, dus ga mijn huidige energieleverancier maar eens bellen of ze een gunstiger contract voor me hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bosgecompenseerd haha, hoe bedenken ze het. Je zit mooi goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Greenchoice: Voor iedereen die aardgas door ons geleverd krijgt geldt dat de CO2-uitstoot volledig wordt gecompenseerd door aanplant en bescherming van bomen. Bosgecompenseerd gas heeft ook nog eens een drievoudige werking: naast CO2-compensatie is dat het in stand houden van de diversiteit aan planten en dieren én het ondersteunen van de lokale bevolking in de bosprojecten.
   Dit zijn projecten in Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

   Verwijderen
 5. Nuon heeft bonus van 250 euro en de overstap voor 1 november is wassen neus dat het duurder is geworden, zeker de overstap pas in januari in gaat had u beter kunnen wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naar mijn idee wordt er gelijk even gekeken bij de postcode/huisnr check of je al eerder bent overgestapt. Ik hoor nl veel mensen (die vaak zijn gewijzigd) dat zij nu geen of nauwelijks korting krijgen. Terwijl als ik kijk er idd die bonus van 250 bij Nuon staat (overigens, jaarbedrag is belangrijker dan bonus).

  Dit jaar wil ik wel eens gaan overstappen. Was altijd tevreden over Greenchoice nadat ik van Nu.on was gekomen, dus heb bij verhuizen in 2013 weer voor Green.choice gekozen. Klantenservice is wel erg netjes moet ik zeggen. Maar nu ga ik toch maar weer eens voor het consuminderen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik stap niet meer over, dat geeft rust.Ik heb wel gekozen voor een lokale energieboer die aangesloten is bij OM-energie.Dat is al twee jaar uitgeroepen tot het groenste collectief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal allemaal best, moeilijk te staven. Net als zuinigaan kiest ze wat groen maar gaat in haar ogen wel voor de de goedkoopste die niet de goedkoopste blijkt te zijn.

   Verwijderen
  2. Tuurlijk,moeilijk te staven. Het fijne van een lokaal collectief is dat de winst(dat is alles wat overblijft na de vaste lasten en die rekening is openbaar) meteen ingezet wordt in meer zonnepanelen op daken van gebouwen.Geen bobo die extra bonus krijgt en in villa woont. Misschien heb ik niet de goedkoopste energieboer, maar ik voel me er wel prettig bij dat ik geen bobo sponsor en lokaal voor energie en banen zorg.

   Verwijderen
  3. Op de website van OM-energie kan je de lokale energiecollectieven zien. In sommige plaatsen zijn die er nog niet. Nog niet, dat komt vast.

   Verwijderen
 8. er zijn nog mensen die nooit zijn overgestapt, ook niet van zorgverzekering, ik ben trouwe klant!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al die onzin over groene stroom en gas kan helemaal niet, er wordt nog steeds te weinig groene stroom opgewekt om iedereen van groene stroom te voorzien.
  Ik heb net bij mijn overstap weer 150 euro bonus gescoort! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms loont het om te wachten de eerste bonussen van 250 euro zijn al gesignaleerd en ook daadwerkelijk de goedkoopste energiemaatschappij.

   Verwijderen
  2. Klopt.
   Het 1 november verhaal was waarschijnlijk nergens op gebaseerd.
   Als ik nu kijk, zijn de bonussen inderdaad ruim 30 euro hoger, ook de voordeligste aanbieding op jaarbasis is 35 euro gedaald.

   Ik kijk het nog even aan, ik wil bij voorkeur pas in december aanmelden om einde maand of begin januari te switchen.

   Verwijderen
 10. Greenchoice is bekend van het pikken van veel geld , kranten stonden er vol van , ze maakten geen eindnota op terwijl ze een hoog voirschot incasseerden. Lekkere club.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was verschillende keren klant en ik heb met dit bedrijf geen slechte ervaringen.

   Verwijderen
 11. Het is super makkelijk om een groene leverancier te vinden, gewoon even op dit lijstje kijken: https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/de-groenste-energieleverancier

  Zelf al 5 jaar tevreden klant bij greenchoice. Toentertijd een van de weinige groene aanbieders. Ondertussen zijn er meer. Ik zou zelf namelijk niet snel overstappen naar een hele nieuwe of kleine aanbieder.

  Sinds ik zonnepanelen heb is de terugleverprijs ook erg belangrijk geworden. Die is bij de meeste groene aanbieders ook een stuk beter.

  Slim trouwens dat je vast hebt voorbereid op toekomstig gebruikt ipv je erdoor te laten verrassen!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.