vrijdag 25 juni 2021

Gratis hoortoestellen

Laatst schreef ik een blog over hoortoestellen en slecht horen. Wieteke tipte mij toen om naar een keten te gaan waar ze de 25% eigen bijdrage vergoeden.
Een gouden tip!
Afgelopen maandag had ik een afspraak en ik krijg binnenkort  2 hoortoestellen en een apparaat om de TV geluiden te streamen. Helemaal  gratis, ik hoef niets te betalen.

Ik zou alleen een verzekering voor diefstal, verlies en onherstelbare schade kunnen nemen. De verzekering kost 1 euro per hoortoestel per maand, in één keer voor 5 jaar te betalen. Zo'n bedrag à €120,- is te overzien. Dus dat ga ik misschien maar doen. Hoewel je je op zo'n verzekering niet moet verkijken. Als ik er het water mee inspring of per ongeluk mee onder de douche ga staan, dan krijg ik waarschijnlijk niets vergoed en ook niet als ik ze in het zwembad in een kleedhokje laat liggen en niet meer terug krijg.
Het besluit om al dan niet te verzekeren moet ik nog nemen. Er is in de afgelopen 13,5 jaar dat ik hoortoestellen draag, nooit iets gebeurd. Verlies of diefstal lijkt me onwaarschijnlijk. Ik heb ze in mijn oren als ik op stap ben. Dan moet ik dus mezelf kwijtraken of ik moet zelf gestolen worden, gekidnapt of zo.

Er zit gewoon 5 jaar garantie op de toestellen, dus mochten ze in de tussentijd stuk gaan (zoals bij mijn beide huidige toestellen gebeurde) dan worden ze gewoon gratis gerepareerd.

Hebben lezers misschien ervaring met verzekering van hoortoestellen?
Weet jij of zo'n verzekering nuttig is?

16 opmerkingen:

 1. heel wat mensen hebben bij het dragen van de mondkapjes hoortoestellen verloren(door het afdoen) en niet iedereen merkt dat op tijd helaas,voordeel is wel als iemand die ze vind ze aflevert de eigenaar terug te vinden is.ooit kreeg ik de tandarts te horen dat het beter was een extra gebit te laten bij maken omdat ik die ik had vast ooit zou verliezen,ze doen echt hun best mensen financieel uit te kleden zeker in deze tijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn hoortoestellen zitten heel stevig in mijn gehoorgang. De dopjes van de luidsprekers (in vaktaal "domes") blijven, ook als ik mijn mondkapje afdoe, stevig in mijn oren zitten. Dan bungelen de toestellen zelf langs mijn oren, maar zitten de dopjes met de luidsprekers nog in de gehoorgang.

   Verwijderen
 2. Je moet alleen verzekeren wat je zelf niet kunt betalen (dus bv een brandverzekering voor je huis).
  Maar een paar nwe hoortoestellen kun je prima betalen en je hebt al de ervaring dat je er vrij zuinig mee bent geweest de afgelopen jaren. Ik zou de 240 euro op je spaarrekening laten staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De nieuwe moet je wel helemaal zelf betalen! En dat red je niet met €240, zet er maar een 0 achter per apparaat.

   Verwijderen
  2. Deze hoortoestellen kosten volgens de proefbon 800 euro per stuk. De 240 euro was een vergissing van mij, de verzekering is 120 euro. Dat heb ik inmiddels veranderd in de tekst.
   Ik was zelf wel verbaasd over de prijs, bij de vorige audicien kostten mijn hoortoestellen 5,5 jaar geleden €1750 per stuk en 13,5 jaar geleden €1025 per stuk.
   Ik heb de nieuwe eerst 2 maanden op proef, zodat ik kan uitproberen hoe ze bevallen. Mochten ze niet bevallen, dan probeer ik andere.

   Verwijderen
 3. Dat vind ik zo mooi aan Blogland! Hoe je handige informatie en tips krijgt, en ook hoe mensen elkaar helpen! Wat een fijne tip van Wieteke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij de aankoop van een bril krijg je dat soort verzekeringen ook altijd aangeboden. Veel mensen nemen die. Ik niet. Je betaalt aan verzekeringskosten vaak een behoorlijk bedrag, dat uiteindelijk gelijk is aan de aanschaf van een nieuwe bril. En als je de beperkingen leest, wil je toch liever een nieuwe bril kopen waar je dat op dat moment wil kopen. Niet gebonden aan die winkel en niet binnen de restricties die de verzekering hanteert.

  Een hoortoestel is natuurlijk anders dan een bril, maar ik kan me indenken dat de verzekering er op lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ouders nemen ook nooit verzekeringen voor hun bril maar in 2019 heeft mijn vader dit voor zijn toen nieuwe bril wel gedaan. Hij is afgelopen jaar 1x gevallen en 1x is hij tegen iets aangelopen toen hij in gesprek was. Beide keren heeft hij van Hans Anders een nieuwe bril gekregen. Zonder problemen.

   Verwijderen
 5. Wij van onze stichting adviseren meestal deze verzekering niet af te sluiten. Ze vallen ook onder je inboedel en reisverzekering. Dat zijn de meest risico volle plaatsen.
  In de afgelopen 13 jaar is er niks gebeurd, je bent zuinig op je spullen dus ook hierop. En veel oorzaken zijn ook uitgesloten. Dit is het verdienmodel, 'gratis' apparaten en een dure verzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lastig. In eerste instantie zou ik zeggen, wat je zelf financieel kan dragen, hoef je niet te verzekeren. Ik heb op die manier de laatste jaren heel wat geld in mijn zak gehouden.

  Andere andere kant heb ik, voor mijn lenzen, er altijd een verzekering bij gehad. En ook een keer gebruik van kunnen maken. Maar tegelijkertijd voelt dit sterk als nevenverkoop, een manier voor een bedrijf om nog meer geld aan je te kunnen verdienen. Kijk naar de opticien, die wil je naast lenzen een abonnement op lenzenvloeistoffen en een lenzenverzekering vekopen. Of een drogist die je als je afrekent ook een douchegel in de aanbieding wil verkopen of een schoenenwinkel die je bij het afrekenen een schoensmeer of inspuitmiddel wil verkopen. Het feit dat je je dan bijna moet verdedigen als je dat er niet bij wilt aanschaffen, stuit me tegen de borst.
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In mijn arme tijd verzekerde ik mijn toestellen wel, nu niet meer. Ik ben in mijn leven - ik draag nu ruim dertig jaar een of meer hoortoestellen - twee keer 1 kwijtgeraakt. Jammer, maar te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk ook dat Wieteke gelijk heeft. Het voelt ook altijd een beetje opgedrongen, zo'n verzekering. Centen in je zak houden, zou ik ook zeggen, zeker omdat er nooit iets voorgevallen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn zoon van 12 heeft al toen hij baby was bcd gekregen. Dit zijn gehoorapparaten. Hij heeft ze nu met schroef achter zijn beide oren 1.Maar we hebben ze altijd verzekerd. Hij is al 3 keer 1 kwijt geraakt tussen bomen in poel. Ben dus blij dat wij ze verzekerd hebben. Maar is per geval verschillend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou gehoortoestellen van kinderen ook zeker verzekeren!

   Verwijderen
 10. Specifiek hoortoestellen niet, andere (medische) hulpmiddelen hebben we wel eens gedaan maar die extra verzekering heef nog nooit geleid tot snellere/betere/goedkopere hulp als er iets mis ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn moeder had hoortoestellen bij BH gekocht en gelukkig ook een verzekering genomen. Ze heeft daar meerdere keren gebruik van moeten maken. De redenen: het kwijtraken/verliezen, in de wc gooien en doortrekken of gewoon kapot gaan. Mijn moeder heeft Alzheimer, dat verklaart het wc-dingetje). Dat ging zo makkelijk, het declareren. Ik zou het zeker aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.