Er zijn steeds meer mensen die dreigen in de schulden te komen of die misschien al hebben. Voor hen biedt het Nibud een gratis cursus aan. Dus, heb je weinig grip op je geld, dan is nu je kans om daar mee aan de slag te gaan.
Onderstaande informatie heb ik van hun website gehaald en het lijkt me goed die informatie hier te delen. Je vindt de online training hier.
Steeds meer Nederlanders hebben moeite met rondkomen. Geldt dat ook voor
jou? Volg dan online de nieuwe Nibud-training Aan de slag met je
geldzaken. Hiermee ga je zelf aan de slag om je geldzaken op orde te
krijgen én te houden. Met veel informatie, handige tips, tools en tests
over jouw situatie krijg en houd je grip op je geld.
Wat krijg je?
- In je eigen tempo
De training bestaat uit 5 modules
- Je administratie op orde
- Inzicht in je inkomsten
- Inzicht in je uitgaven
- Rondkomen
- Hulp
Hoe werkt het?Aan het begin van elke module beantwoord je enkele vragen. Op basis van jouw antwoorden geven we een advies en raden we je aan om 1, 2 of misschien wel alle lessen van de module te volgen. Of je dat doet, en wanneer, is helemaal aan jou. Je kunt de training altijd opslaan en weer verder gaan als je zin en tijd hebt. Bekijk ook onderstaande video voor een handige uitleg.
Waarom is deze training gratis?
In deze bijzondere tijden roept het Nibud iedereen op om te kijken wat hij kan doen om het leven weer betaalbaar te maken. We vragen organisaties en individuen bijvoorbeeld om te kijken wat ze voor een ander kunnen doen. Het kosteloos aanbieden van schoollunches, een gratis warme douche of je buurman de weg wijzen naar financiële hulp in de wijk zijn bijvoorbeeld waardevolle bijdragen. Zelf dragen we ons steentje bij door de online training Aan de slag met je geldzaken gratis aan te bieden aan alle Nederlanders die hier behoefte aan hebben.
Aan de slag met je geldzaken werd gemaakt door Hogeschool Utrecht en het Nibud.
Gratis training onderdeel van campagne
Het zijn uitzonderlijke tijden. De hoge vaste lasten groeien mensen boven het hoofd en betalingsproblemen stapelen zich op. Daarom lanceert het Nibud de campagne het leven weer betaalbaar dat doen we met elkaar voor heel Nederland. Deze gratis training is daar een belangrijk onderdeel van. Want meer dan ooit vindt het Nibud het belangrijk om elkaar te steunen en elkaars kennis en kunde te delen.
Hoe is dat voor mij?
Ik kan nog steeds van mijn inkomen sparen. Tenminste in de meeste maanden van het jaar. Als ik in november of december mijn jaarpremie zorgverzekering stort, dan natuurlijk niet en ook niet als ik mijn vakantie betaal, bijvoorbeeld een reis of de huur van een vakantiehuis. Dan spreek ik mijn spaarrekening aan. Maar tijdens de overige maanden van het jaar bouw ik spaargeld op. Dat ik dan later weer kan gebruiken.
Ik heb ook zicht op mijn inkomsten en mijn uitgaven. Ik houd alles bij, zowel mijn inkomen als mijn uitgaven.
Prima initiatief van Nibud. Hoop alleen dat ze er rekening mee hebben gehouden dat het op vele apparaten, oudere telefoon, laptop en tablet ook goed werkt. Degenen met minder financieel inzicht hebben misschien ook niet de middelen om een goed werkende hardware te hebben. Of ze hebben juist wel het nieuwste en zijn daardoor in problemen gekomen.
BeantwoordenVerwijderenGelukkig heb ik het zelf niet nodig, en ook nooit nodig gehad.
Goede tip even doorgegeven aan onze jeugd!
BeantwoordenVerwijderenDaarom ben ik blij met mijn budget potjes. Vaste lasten per jaar / 12. Nog steeds net genoeg.
BeantwoordenVerwijderenAls ik meer netto binnen krijg verdeel ik dat per potje.
Toen ik nog spaarrekeningen bij de Moneyou had, had ik diverse potjes. Eentje voor dierenartskosten, 1 voor belastingreservering, 1 voor leuke dingen, onderhoud huis en een algemene buffer. Maandelijks stortte ik automatisch een bedrag in ieder potje. Ergens in 2020 besloot de Moneyou alle spaarrekeningen te stoppen. Toen ben ik opgehouden met de diverse potjes en ik heb alles op de algemene spaarrekening van de ASN gezet.
VerwijderenEn nu ik dit schrijf, merk ik dat ik echt minder uitgeef aan leuke dingen. Toen was het zo: zit er nog wat in? Dan doe ik er wat mee! Zonder speciaal budget blijft het er een beetje bij.
Ik werk nu met de spaarpotten van ASN. Als het geld binnenkomt verdeel ik het direct.
VerwijderenDe spaarpotten werken niet eenvoudig. Moneyou was makkelijker,
Ik hou ruim over, geen hypotheek en geen energierekening. Zelf supporting op groente en fruit.
Ik besteed bewust geld in het restaurant van de bieb. Heerlijk.