woensdag 9 oktober 2024

Mijn zieke been; het herstel stagneert

Op 18 augustus werd ik ziek, ik bleek wondroos te hebben aan mijn linkerbeen. Ik was flink ziek. Alle huid beneden de knie ging ontsteken, ook de voetzolen. De huid werd rood, heel warm en mijn been zwol op en deed veel pijn. En die wondroos werd maar heel langzaam een beetje beter. Gedurende 27 dagen slikte ik 3 antibioticakuren. Steeds een andere soort, in de hoop dat die soort een goed resultaat zou hebben. Na de laatste kuur van 10 dagen leek mijn been goed op te knappen, maar even daarna stagneerde het herstel. Het been was niet meer knalrood, maar nog wel roder en meer gezwollen en de huid is warmer dan het andere been. Ook de voet, inclusief de tenen, is dikker en heeft een andere kleur vergeleken bij het gezonde been. En de pijn blijft aanhouden. Overdag heb ik voldoende afleiding om de pijn te kunnen verdragen, maar 's nachts kan ik alleen slapen met paracetamol en een vrij zware pijnstiller (tramadol).  Met deze pijnstillers gaat de pijn niet helemaal weg, maar het lukt me wel om te slapen.

Dus ik ging op 30 september opnieuw naar de huisarts, want het duurde mij veel te lang en ik was ook bang dat ik voor de rest van mijn leven pijn in mijn been zou houden, want er zat totaal geen schot meer in het herstel.
De huisarts bekeek en bevoelde mijn beide benen en vond ook dat het herstel veel te lang duurde. Mijn zieke been zou al lang weer normaal moeten zijn en dat was het echt niet!
Dus werd ik verwezen naar het ziekenhuis, naar een internist. Helaas is de wachtlijst 6 weken, dus het duurt nog wel een tijdje voordat ik er terecht kan.

Ik was nogal verbaasd over deze wachtlijst. Ik had eigenlijk gedacht dat dit iets was uit coronatijden, maar dus ook nu! Waarom? Personeelstekorten? Of zouden ze denken dat ze op deze manier minder patiënten hoeven te behandelen doordat een deel van de klachten zich spontaan oplost?

Hoe dan ook, ik zou het fantastisch vinden als mijn been nu spontaan herstelt en ik de afspraak af kan zeggen. De afspraak heb ik overigens nog niet ontvangen, het zal wel ergens in november worden.

11 opmerkingen:

  1. De wachttijden in ziekenhuizen zijn verschrikkelijk lang. Dochter is in juni doorgestuurd en kan in december terecht. Met klachten die urgent zijn
    Mijn advies is altijd zelf achter de afspraak aan bellen. Al zo vaak gezien dat er anders nog niet eens naar gekeken is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dus 3 maanden wachttijd voor een nieuwe heup in juni 2020 was eigenlijk heel kort? De wachttijd voor de 2e heup was een jaar, dat kwam deels door corona waarschijnlijk?

      Verwijderen
  2. Het is natuurlijk geen spoed-spoed, op dit moment (gelukkig). Dat maakt denk ik dat je niet op een spoedplekje terecht bent gekomen, maar in de wachtrij.
    Je zou eventueel nog kunnen vragen aan je zorgverzekering, of er ergens in de buurt kortere wachtrijen zijn voor een internist. Dan moet je waarschijnlijk wel een paar keer naar dat ziekenhuis in plaats van naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen Aaf, wat vervelend dat je been nog niet hersteld is.
    Misschien nog een tip: Misschien kan je via je zorgverzekeraar eerder terecht bij de internist. Soms is er dan wel 'ineens' plek als hun voor jou contact opnemen met het ziekenhuis.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wachttijden in de zorg.. doodnormaal. Afdeling urologie 6 maanden. Internist.. 17 weken. Afdeling fertiliteit 23 maanden.
    En kel bleodspoed wordt binnen een week afgehandeld.
    Ik sta nog steeds op een wachtlijst in de ggz. Na jaren kastje-muur- kastje ben ik op een wachtlijst van 7 jaar gezet. In 2016. Nog niet aan de beurt. na 6vjaar van diagnosetltraject naar diabgnosetraject. Van behandelaar 1 naar behandelaar 2 enb3 naar diagnose traject.
    Goddank durfde de vrijgevestigde praktijk die me doorverwees naar het trtc de behandeling wel aan. Inmiddels werk ik weer, ben ik moeder en is het leven wel best ok. Ik zou ook nog steeds een psychisch wrak kunnen zijn in de wachtkamer van de ggz. Of dood, na een 2e poging. Waarom ik niet van de wachtlijst ga? Omdat ik daarmee de politiek kan laten zien waarom de zorg anders moet. Vergoeding bijten de ggz van gekwalificeerde psychologen en psychiaters. Nee. Van die 5 minuten aandacht per jaar is niemand de dupe. En als mijn beurt komt mag de volgende op de wachtlijst,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat naar van je been en zeker 6wkn wachttijd.
    6wkn wachttijd bij medisch specialist is heel snel.
    Gynaecoloog 5 mnd, urologie ook zoiets en operatie urologie 18-24mnd!
    Tenzij het echt spoed spoed is ik, ben je eerder aan de beurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is normaal deze lange wachttijden. Er is een tekort aan personeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waarschijnlijk woon ik in de buurt van een ziekenhuis waar de wachttijden minder lang zijn. Zowel bij de nefroloog, geriater, internist, cardioloog en longarts was mijn broer (ik ben zijn mantelzorger) steeds binnen 2 weken aan de beurt. ‘n Vriendin kan binnen een week bij haar oncoloog terecht. Drie weken na de diagnose werd ik 2 1/2 jaar geleden aan darmkanker geopereerd.
    Met de GGD en Jeugdzorg heb ik geen ervaring.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop dat ik bij kanker sneller aan de beurt ben voor behandeling. Ik neem aan dat de wachtlijst dan minder lang is.

      Verwijderen
  8. Wat vervelend dat je nog zoveel pijn hebt. Ik hoop dat je toch eerder terecht kunt, sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het zorgelijk klinken...als je familie van mij was zou ik een gesprek met de huisarts aangaan. Ziekenhuisopname is noodzakelijk in dit geval en zeker niet zo lang wachten na drie antibiotica kuren.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.