zaterdag 15 februari 2025

Op mijn bord in week 7

Zaterdag 8 februari
- Ontbijt met volkoren brood met  100% pindakaas en crispy chilli.
Koffie met veel sojamelk.
Nog niet mijn gebruikelijke knäckebröd, want mijn operatiewonden in de mond zijn nog niet voldoende hersteld. Te hard.

Lunch
- salade met 10 cherrytomaatjes, veel rucola, stukjes ei, stukjes kaas en gomasio
- volkoren brood met 100% pindakaas.
- Koffie met veel sojamelk.

Avondeten

- Bonenschotel met groenten. Drie soorten bonen: kidney bonen, bruine bonen, en de knalgroene edamamebonen. Groenten: tomaat, maïs, ui, prei, rode paprika, knoflook en gedroogde chilivlokken.
- Biologische yoghurt met proteïne muesli, walnoten en banaan, met de staafmixer tot een papje gemaakt.

Zondag 9 februari

- ontbijt: de tweede helft van het papje dat ik op zaterdag bij het avondeten at. Dus biologische yoghurt met proteïne muesli, walnoten en banaan, met de staafmixer tot een papje gemaakt.
- Koffie met veel sojamelk.

- Lunch
Witlofsalade met saus van 100% pindakaas met sojasaus en zelfgemaakte croutons van volkoren brood.

- Avondeten
- Hutspot met ui,  wortel en pastinaak en een gebakken spinazie-kaas rondo.
- Vegan bosbessen yoghurt

Maandag 10 februari
- Ontbijt: volkoren brood met 100% pindakaas
- Koffie met veel sojamelk.

- Lunch met croissant met kaas en notenbroodje met kaas.
- Koffie met veel sojamelk.

- Avondeten: gebakken hutspot van de vorige dag + een ei
- Vegan bosbessen yoghurt

Dinsdag 11 februari

- Ontbijt: volkoren brood met 100% pindakaas en gehalveerde tomaatjes
- Koffie met veel sojamelk.

- Lunch met geroosterd volkoren brood. belegd met avocado, zout, geroosterd sesamzaad en crispy chilli
- Koffie met veel sojamelk.

- Avondeten
- Salade met rucola, tomaat, hummus, zoete chilisaus en geroosterd sesamzaad.
- Portie pompoen/groentesoep met rode linzen uit de vriezer.
- Naanbrood.
- Koemelkyoghurt met muesli met extra proteïne

Woensdag 12 februari
- Ontbijt

- Volkoren knäckebröd met 100% pindakaas en kleine Roma-tomaatjes
- Koffie met veel sojamelk.

- Lunch met geroosterd volkoren brood. belegd met avocado, zout, geroosterd sesamzaad en crispy chilli
- Koffie met veel sojamelk.

- Avondeten
- Portie pompoen/groentesoep met rode linzen uit de vriezer.
- Naanbrood.
- Koemelkyoghurt met muesli met extra proteïne

Donderdag 13 februari

- Ontbijt
- Volkoren knäckebröd met 100% pindakaas en kleine Roma-tomaatjes
- Koffie met veel sojamelk.

- Lunch
- geroosterde volkoren boterham met 100% pindakaas, geroosterd sesamzaad en crispy chilli
- zuurdesemvolkoren met oude kaas
- Koffie met veel sojamelk.

- Avondeten
- Hutspot met ui,  wortel en pastinaak (uit vriezer) en een gebakken spinazie-kaas rondo.
- Koemelkyoghurt met granola (nutriscore A)

Vrijdag 14 februari
- Ontbijt

- Volkoren knäckebröd met 100% pindakaas en kleine Roma-tomaatjes
- Koffie met veel sojamelk.

- Lunch
- geroosterde volkoren boterham met een gerookte haring
- Koffie met veel sojamelk.

- Avondeten
Na het oppassen op mijn jongste kleinzoon, at ik bij mijn dochter vegan noedels met sperziebonen,  ui, champignons en pindasaus.
- later thuis nog koemelkyoghurt met granola (nutriscore A)

NB ik besmeer al mijn brood en knäckebröd met halvarine en zo nu en dan met roomboter.  Voor mij zo vanzelfsprekend dat ik het niet genoteerd heb.
Tussendoortjes zoals fruit en noten zijn ook niet vermeld.

PS: vanavond publiceer ik mijn uitgavenlijstje.

8 opmerkingen:

  1. De crispy chilly valt me eigenlijk wat tegen, zowel de smaak als de crispy stukjes vind ik minder lekker dan andere hete sauzen. Ik denk dat het komt door verschil in Zuid Amerikaanse chillipepers en diegenen die uit de Oost komen, want de meeste sambals vind ik lekkerder.
    En ik had ook een flesje ketjap dressing ook met crispy stukjes en die vind ik veel lekkerder, kreeg hem in een TGTG box en zal hem zeker weer kopen als die op is. We aten die gisteren bij kleine loempiaatjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je eet heerlijk, Aaf. Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nadat ik al lang je boodschappen volg(en mij dus een beeld had gevormd) vallen je maaltijden mij erg mee.
    We eten erg verschillend Aaf,maar dat maakt het zo leuk om te lezen, dus dank voor deze blog
    Ik vraag mij wel af :3x hutspot, is dat toeval, moest het op of ben je dol op hutspot?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kook meestal voor meerdere keren tegelijk, vaak 3 porties. Na het koken doe ik meteen 1 portie in de vriezer. Geen toeval dus, dat ik 3x hutspot at. Ik ben niet heel dol op hutspot, maar het is prima eten en ik vond dat mijn winterwortels op moesten. Ik bewaar tegenwoordig ingevroren maaltijden niet lang in de vriezer omdat ik lang bewaarde porties eten minder lekker vind dan tamelijk vriesvers.

      Verwijderen
  4. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen wat anderen eten. Ik kook ook graag voor meerdere dagen, soms eet ik het dan 2x achter elkaar, soms met een dag ertussen of er gaat wat in de vriezer. Leuk om je afwisselende lunch te zien ook! Bij mij is dat wat meer van hetzelfde, ook omdat ik kies voor makkelijk te bereiden op werkdagen. Wel neem ik soms restjes of soep mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Witlof met pindasaus zou ik nooit bedacht hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waarom koffie met veel soyamelk. Proef je de koffie dan nog wel? Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo drink ik de koffie het liefst. In Italië heet het een Latte en in Frankrijk een café au lait. Vroeger dronk ik mijn koffie met hete koemelk, sinds een paar jaar met hete sojamelk.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.