zondag 21 oktober 2007

Flat voor oudste dochter

21/10/2007
Oudste dochter is sinds 3 maanden verhuisd naar een studentenflat in mijn woonplaats, waar ze met haar vriend min of meer samenwoont, ze wonen schuin tegenover elkaar op dezelfde gang. Vriend staat al ruim 5 jaren ingeschreven als woningzoekende. Hij is sinds afgelopen zomer afgestudeerd en hoort eigenlijk niet meer thuis op de studentenflat.
Nu hebben ze een woning aangeboden gekregen! Een uitgewoonde flat in een buitenwijk van de stad, met een woonoppervlakte dat precies is wat ze nodig hadden. De woonkamer is enorm, 36 vierkante meter en er zijn 2 ruime slaapkamers. Qua kosten zou het goed kunnen, de flat zou inclusief gas/licht en water ongeveer 20 euro meer moeten kosten dan wat ze nu betalen voor 2 studentenkamers. Het hangt er een beetje van af hoe zuinig ze met energie omgaan. Probleem: de flat is in erg slechte staat: slecht sluitende deuren, erg veel gaten en scheuren in de muren en plafonds, in één van de slaapkamers zitten meer dan 50 gaten in de muren. De douchekop hangt met een touwtje aan het plafond vast, de keukenkastjes hebben geen deurtjes meer en ga zo maar door. De woning was aan 4 andere woningzoekende stellen aangeboden, die hebben de woning allemaal geweigerd, dochter A en  haar vriend hebben de woning niet geweigerd, ze hebben de woning onder voorwaarden geaccepteerd. De woningcorporatie gaat nu eerst de woning opknappen, dan gaan de kinderen (nou ja kinderen, ze zijn 21 en 26 jaar) nogmaals de woning bekijken en als ze dan tevreden zijn, gaan ze het contract tekenen. De woningcorporatie heeft nog een poging gedaan om ze eerst de woning te laten accepteren en dan de klussen uit te voeren. Maar de kinderen redeneerden heel slim: als we er eerst in gaan wonen, moeten we maar afwachten of ze werkelijk alles opknappen, daarnaast zou het veel overlast betekenen voor dochter die thuis hard moet studeren voor haar studie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.