dinsdag 13 mei 2008

Auto huren i.p.v. kopen

13/05/2008
Volgens de Bovag kan 1 op de 5 van de automobilisten beter een auto huren dan een auto kopen. Volgens hun berekeningen is de grens nu 8000 km per jaar. Onder deze grens kan je de auto financieel gezien beter weg doen en zo nu en dan een auto huren. Mijn gebruik lag onder deze grens, dus volgens mij heb ik er heel goed aan gedaan. Dat neemt niet weg dat ik mijn Golfje soms erg mis. Ik ben van nature eigenlijk erg lui, dus even naar het winkelcentrum (1,5 km) en zware boodschappen doen met de auto of even naar mijn dochter (3 km) als het hard regent, was wel heel verleidelijk, maar dat is er nu niet meer bij. En om daar nu een auto voor te huren, dan moet ik eerst naar het autoverhuurbedrijf en dat is veel verder dan bovengenoemde afstanden, en bovendien zijn die ook niet altijd open. Mijn Golfje stond altijd klaar en heeft mij maar zelden in de steek gelaten.
Volgens mij is het gemak van een auto een heel belangrijke reden waarom mensen hun auto niet wegdoen, ook al rijden ze betrekkelijk weinig kilometers per jaar.
De afwezigheid van een auto is wel heel goed voor mijn afslankproject natuurlijk.
Zit jij onder de genoemde 8000 kilometergrens en denk je wel eens over een leven zonder auto?

3 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik zelf zou adviseren om een auto te leasen of om een scooter bijvoorbeeld te kopen. In mijn geval komt een auto leasen erg goedkoop uit met betrekking tot hoe vaak ik het gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met een auto huren ben je meer kwijt dan dat je er een koopt, toch blijft het handig voor als je hem maar een paar dagen nodig hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.