woensdag 28 mei 2008

Consumentenvertrouwen is afgenomen

In het nieuws: het consumentenvertrouwen in de economie is sinds september afgenomen. In september begon de crisis op de Amerikaanse hypothekenmarkt. Het Centraal Bureau voor de statistiek meet regelmatig het consumentenvertrouwen. Nederlanders zijn somber over de economie, ook door de stijgende voedsel- en benzineprijzen. Maar ondanks daling van het vertrouwen, groeit de Nederlandse economie nog steeds en geven mensen nog steeds veel geld uit aan consumptieartikelen. Ook het NOS journaal had gisteren dit consumentenvertrouwen en het consumentengedrag als onderwerp. Nederlanders verwachten niet dat hun eigen koopkracht afneemt en kopen massaal, bijvoorbeeld grote TV’s in verband met het WK.
Vreemd eigenlijk dit verschil. Je denkt dat de economie slechter wordt, maar niet dat je eigen economie daaronder leidt.
Zou dat liggen aan het feit dat alle werknemers deze maand het vakantiegeld binnengekregen hebben en het gevoel hebben dat het niet op kan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.