maandag 16 juni 2008

Potluckfeestje

16/06/2008
Zuinigaan en dochter waren gisteren op een potluckfeestje. Elk lid van dit gezin had wel wat te vieren en er was een gezamenlijk feestje van gemaakt. Het feestje was tussen 3 en 8 uur. Op zo’n potluck-feestje vraag je iedereen lekker eten mee te nemen. Er was een soort gerechtenbuffet van gemaakt op 2 grote tafels. Vrekje schreef afgelopen maand al eens over een dergelijk feestje. Ik kon het bijna niet geloven, maar bijna iedereen had iets anders gemaakt en meegenomen. De heerlijkste dingen stonden op de afgeladen volle tafels: taart, rijstsalade, macaroniesalade, Indische kip, gewone kip, kerriekip, verschillende soorten quiche, komkommersalade, tomaatjes, eiersalade, stokbrood, fruitsalades, aarbeien, pudding, baklava, verschillende soorten soep, knakworstjes, een grote beenham, gehaktballetjes in verschillende soorten sauzen, kruidenkaas, kruidenboter, noem maar op. Een hoeveelheid voor een weeshuis! De organisatoren van het feestje, deden het wel vaker, zij zorgen voor fris, bier en wijn, het bezoek zorgt voor het eten en hapjes. Het gaat altijd goed en het levert nooit veel van hetzelfde op. Er waren zo’n 40 mensen, groot en klein. Erg leuk, en het levert niet allerlei onnutte cadeaus op.
Ik had zelf 36 kaasstengels gebakken en een grote schaal eiersalade, met kerrie en veel peterselie. Doordat alles helemaal zelfgemaakt was, vielen de kosten erg mee en een cadeautje hoefde er niet te komen!
We zijn tot half negen gebleven, toen was toch vrijwel alles op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.