zaterdag 13 augustus 2011

Werk voor mensen in de bijstand?

13/08/2011
Volgens staatssecretaris De Krom kan de helft van de mensen die in de bijstand zitten gewoon aan het werk. Nou ja, hebben die gemeentelijke sociale diensten dan zo slecht werk geleverd? Hebben ze zitten suffen en zijn ze gewoon vergeten al die mensen aan het werk te sturen? Bij mijn weten doen deze diensten al jarenlang heel erg hun best om mensen naar werk te geleiden. Ik kan mij voorstellen dat medewerkers van de sociale diensten hier knap kwaad over worden!
Het zou geweldig zijn dat er zoveel mensen extra aan het werk konden gaan. Ik ben er door te gaan werken alleen maar beter van geworden. Maar ….. ik mocht mij op kosten van de sociale dienst laten omscholen. Daar schijnt nu geen geld voor beschikbaar te zijn. Het gevolg is dat bijstandsgerechtigden de laaggeschoolden gaan verdringen op de arbeidsmarkt. Waar moeten die mensen heen? Ik meende maar dat er door de crisis nog veel werkloosheid was, is dat dan helemaal niet zo? Ik weet dat er zo hier en daar tekort is aan werkkrachten, maar dat is lang niet overal het geval. Je kunt van een bijstandsmoeder in de stad Groningen toch niet verwachten dat ze in Brabant, Limburg of Zeeland in de tuinbouw aan de slag gaat? Zo flexibel is de naschoolse opvang nu ook weer niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.