Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 6 november 2011

Laag gasverbruik

Ik heb de afgelopen week erg weinig gas verbruikt. Waarschijnlijk komt dat door het warme weer. De afgelopen weken verbruikte ik 14 of 15 m3, nu ineens een weekje van 6 m3 gasverbruik. Dat is ongewoon weinig!
In 2007 verbruikte ik in deze week 18 m3
in 2008 was dit 12 m3
in 2009 was dit 9 m3 (ook relatief laag!)
in 2010 was dit 10 m3

Was jouw gasverbruik de afgelopen week ook zo laag?

15 opmerkingen:

 1. nu wij hebben de cv helemaal niet aan gehad ,,op het ogenblik is hier 21.3 gradenvoor het koken 5 m3 voor 3 dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het verbruik van gas en electra hangt sterk af van de uren die je thuis bent, een vrijstaande woning of een tussenwoning en de mate van isolatie. Wij gebruikten 5 x zoveel. We zijn alle dagen thuis en door ziekte staat onze thermostaat wat hoger. Omdat je gasinstallatie meer werkt gebruik je ook meer electra. Deze verbruiken met elkaar vergelijken is hetzelfde als appels en peren; niet ter zake doende.
  Niet verspillen door onnodig deuren open te laten staan en overgordijnen voor je verwarming te laten hangen is een andere kijk op je gebruik van energie.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zitten op ongeveer 5 per dag en dat is 'uit'. Maar daar heb ik me inmiddels min of meer bij neergelegd; wij hebben een heel groot huis, het is vrijstaand en op de ruimte (dus makkelijke prooi voor koude wind e.d.) en nog niet optimaal geïsoleerd. We werken eraan en proberen tot die tijd het verbruik in de hand te houden. Dit soort weken maakt dat een stuk makkelijker, dus daar ben ik erg dankbaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja al weken lang is het lager dan anders. IK kan merken,als ik een week veel de oven gebruik. Dat is gewoon zichtbaar. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker he dat scheelt weer in de centen!
  Hopelijk blijft het weer nog even zo!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier is in de afgelopen week 16 m3 gas verbruikt. Dit is voor 3 personen en er is bijna altijd iemand thuis. Vorig jaar 35 m3 voor 4 personen (die 4e persoon houdt wel van vaak en lang douchen)en in 2009 22 m3 voor 3 personen. Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier is de verwarming de hele week niet aangeslagen. Wij stoken in het weekend de open haard en die warmte blijft ook hangen. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb net even gekeken en wij hebben afgelopen week 10m3 gebruikt. We zijn met vier personen de hele week thuis geweest. Wel wonen we nu in een supergoed geïsoleerd nieuw huis. In ons vorige huis dat veel kleiner was (en een stuk ouder) verbruikten we veel meer. De verwarming is deze week een paar keer 's ochtends en 's avonds aangeweest, maar niet elke dag. Sterker nog, die mooie warme 4 november hebben we zelfs heerlijk buiten gezeten. In de zon. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jee ik heb deze afgelopen week 16m3 verbruikt. Ik heb de kachel maar 1 dag aan gehad. Ik schrik hier enorm van. Kun je ook ergens opzoeken waar het gemiddelde ligt?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij verbruikten afgelopen week ook maar 9 ten opzichte van 19 en 18 de weken ervoor. In de zomer verbruiken we er gemiddeld 3 per week dus dat geeft wel aan hoe ongewoon weinig dat is voor deze tijd van het jaar.
  Huis met 4 slaapkamers en grote zolder welke ook in gebruik is en altijd iemand thuis.
  Gelukkig veel zon gehad ook, dan stijgt de temperatuur snel achter het glas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @My live 1 dag kachel aan.. kan het ook aan het douchen liggen? Wij douchen hier met een douchetimer en zodra dat wat versloft zie ik dat meteen aan het gasverbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik merk dat nu onze kinderen het huis uit zijn dat we duidelijk minder gas verbruiken. Lang douchen kost veel gas.
  Wij hebben afgelopen week 17 kub verbruikt. Vond ik ook al zo weinig tov vorig jaar.
  Manlief heeft veel thuis gewerkt afgelopen week en dan staat de thermostaat op de dag op 19,5.
  We wonen in een twee onder eenkapwoning uit de jaren '80. Ons huis staat in het noorden van het land.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. gisteren de thermostaat op 19 gezet en een stel waxine lichtjes aan. De kachel is niet eens aangeslagen! We wonen in een huis ouder dan 100 jaar Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. gebruik deze maand 5 kuub en dan is het nog steeds steenkoud in mijn hoekhuis van 70 vierkante meter. Mijn buurvrouw zet veel ramen open en mijn huis wordt dan koud. Ik weet niet wat ik hieraan kan doen. Zelfs als ik 10 kuub verstook is het nog koud. Zou het met de luchtige buurvrouw te maken kunnen hebben? Soms als ik de ramen open zet en niet stook, wordt het toch warm in mijn huis....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maar Zwolle dat is toch erg weinig 5m3 per maand, en goed stoken betekent ook goed luchten immers vochtige lucht laat zich niet warm stoken.goed luchten en dan wordt het vast wel warm.

  BeantwoordenVerwijderen