zondag 8 juli 2012

Experiment met vrije prijzen tandarts stopt

Een tijdje geleden, op 27 juni, schreef ik over het stoppen van de vrije tandartsprijzen. Kort geleden heeft de kamer besloten dat het experiment inderdaad beëindigd moet worden. Volgens de minister kost het ongeveer 6 maanden voordat de vaste tarieven weer ingevoerd kunnen worden.

Afgelopen zaterdag ontving ik van mijn zorgverzekeraar dat een aantal tandheelkundige vergoedingen verhoogd worden. Ik krijg over 2012 met terugwerkende kracht nog € 67,56 extra vergoeding van de verzekeraar. Dat is mooi! Ik had via de mail bij hen geklaagd. Misschien heeft het geholpen en ontvang ik daarom nog wat geld?
Over de lage vergoeding voor tandheelkundige zorg schreef ik al eerder een blogje: namelijk hier

6 opmerkingen:

  1. Fijn dat je nog wat geld terug krijgt, heb je in ieder geval het idee dat je je niet voor niets verzekerd hebt voor tandzorg.
    Een fijne zondag1 Odilie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blijft me verbazen,dat die minister echt dacht,dat haar experiment tot lagere prijzen zou leiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi! Ik vond het sowieso een belachelijk idee, wat Izerina zegt: alsof dat zou leiden tot lagere prijzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vraag me ook af hoeveel zin vrije prijzen hebben. Als je in een dorp woont heb je vaak weinig keuze tussen tandartsen. Ik woon zelf in een grote stad en heb net een nieuwe tandarts gekozen: omdat ik de indruk heb dat deze tandarts goed en betrouwbaar is. Prijs komt voor mij pas daarna.

    Een tandartsverzekering is volgens mij bijna altijd een slechte deal.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En het jammere is: al die tijd die er door de tandarts is ingestoken om de tarieven om te zetten en die nu weer terug gedraaid gaan worden, wat... natuurlijk ook weer tijd kost. En het weer uitleggen aan patienten. En... en... en... Iedereen wist van te voren al dat dit experiment zou gaan mislukken en die 3 jaar niet zou gaan halen, alleen de betreffende minister niet. Kunnen de tandartsen nu hun tijd die uiteraard uiteindelijk ook geld kost nu verhalen op haar? Moe word je ervan!



    Groetjes, Miriam (zelf tds.ass.)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij hebben van onze zorgverzekering (Zilveren Kruis Achmea) 25,00 euro teruggekregen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.