Ik heb afgelopen dinsdag een heerlijke prei-peren ovenschotel gegeten! Toegegeven, de combinatie van ingrediënten was ongebruikelijk, maar het was echt heel lekker!
Nodig voor 4 personen:
1 kg prei
100 gr blauwe kaas
4 handperen
2 eieren
100 mililiter water (of melk)
50 gram walnoten ( niet noodzakelijk)
10 kruidnagels
boter of margarine om in te vetten (olie mag ook)
Italiaanse kruiden
peper en zout
Bereidingswijze
1. verwarm de oven op 180 graden
2. maak de prei schoon en snij in stukken. schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis
3. roerbak de prei totdat die glazig is. Steek in elke halve peer een kruidnagel en kook ongeveer 5 minuten
4. schep de prei in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas er over. De peertjes komen er bovenop met de bolle kant naar boven
5. klop de eieren met het water of de melk. Voeg de kruiden toe en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Plaats de schaal in de oven
6. kraak de walnoten en breek ze in kleine stukjes. Bak de walnoten krokant met peper en zout
7. de ovenschotel is klaar als het ei-mengsel bruin is. Strooi tot slot de walnoten over de schotel.
Ik heb 2 varianten geproefd, zonder en met walnoten. Ook die zonder walnoten is heel lekker. Ik zou in de laatste ovenschotel wat meer blauwe kaas doen voor een iets sterkere smaak om de walnoten te compenseren.
De Italiaanse kruiden koop ik altijd hier in het groot in. (€1,79 voor 100 gram)
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
vrijdag 6 juli 2012
Lekker recept
Labels:
Recepten
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Apart, maar vast heul lekker!
BeantwoordenVerwijderengroet
Klinkt lekker, ik doe wel eens de combinatie van peer/walnoot/blauwe kaas in een salade maar zo in een warme schotel had ik nooit aan gedacht. Ga ik een proberen (moet eerst de oven het weer doen!)...
BeantwoordenVerwijderen