vrijdag 6 juli 2012

Lekker recept

Ik heb afgelopen dinsdag een heerlijke prei-peren ovenschotel gegeten! Toegegeven, de combinatie van ingrediënten was ongebruikelijk, maar het was echt heel lekker!

Nodig voor 4 personen:
1 kg prei
100 gr blauwe kaas
4 handperen
2 eieren
100 mililiter water (of melk)
50 gram walnoten ( niet noodzakelijk)
10 kruidnagels
boter of margarine om in te vetten (olie mag ook)
Italiaanse kruiden
peper en zout

Bereidingswijze
1. verwarm de oven op 180 graden
2. maak de prei schoon en snij in stukken. schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis
3. roerbak de prei totdat die glazig is. Steek in elke halve peer een kruidnagel en kook ongeveer 5 minuten
4. schep de prei in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas er over. De peertjes komen er bovenop met de bolle kant naar boven
5. klop de eieren met het water of de melk. Voeg de kruiden toe en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Plaats de schaal in de oven
6. kraak de walnoten en breek ze in kleine stukjes. Bak de walnoten krokant met peper en zout
7. de ovenschotel is klaar als het ei-mengsel bruin is. Strooi tot slot de walnoten over de schotel.

Ik heb 2 varianten geproefd, zonder en met walnoten. Ook die zonder walnoten is heel lekker. Ik zou in de laatste ovenschotel wat meer blauwe kaas doen voor een iets sterkere smaak om de walnoten te compenseren.
De Italiaanse kruiden koop ik altijd hier in het groot in. (€1,79 voor 100 gram)

2 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker, ik doe wel eens de combinatie van peer/walnoot/blauwe kaas in een salade maar zo in een warme schotel had ik nooit aan gedacht. Ga ik een proberen (moet eerst de oven het weer doen!)...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.