Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 31 juli 2012

Moeder 89 jaar

Gisteren werd mijn moeder 89 jaar! Reden voor een heel bescheiden feestje. Mijn broer en ik hebben vorig jaar al eens voorgesteld om een wat groter feest te geven ter ere van haar verjaardag, maar dat wil ze niet, het is mijn moeder veel te veel drukte. Het lijkt haar veel te vermoeiend en het is daarom niet leuk voor haar. Ik zou het wel leuk vinden, maar het draait om haar en zij zou het leuk moeten vinden. Dus zien we af van een groots feest. Mijn broer gaat iedere zomer naar Griekenland, dus die is op vakantie. Ik was alleen met jongste dochter op verjaardagsvisite en verder had ze telefoontjes gehad van mijn broer, mijn moeders broer en mijn moeders nicht. Dochter en ik hadden een stralend boeket zonnebloemen voor haar meegenomen en een nieuw (halve liter) thermoskannetje. Ze houdt van theedrinken en die thee krijgt ze in haar thermosflesje. Haar oude kannetje was kapot, dus het was tijd voor een nieuwe. Volgens haar was het niet nodig om een nieuwe te kopen, want als je de dop er afdraait, dan kon ze hem nog best gebruiken. Ik vond het een goede gelegenheid om een nieuwe voor haar te kopen, dan had ik tenminste iets om te geven.
Ze genoot van de zichtbaar van zonnebloemen. En ook de thermoskan viel in de smaak. Het personeel van het verzorgingshuis vond dat het kannetje kapot was en vond dat het weggegooid moest worden.
Moeder was blij met haar cadeautjes. We gingen nog even met haar  wandelen. Vanuit de rolstoel kan ze altijd heel erg genieten van alle nieuwigheden in de bebouwing en de tuinen in haar omgeving.

11 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je moeder! Klinkt alsof het een heerlijke dag is geweest.


  PS; ik ben al jaren een trouwe meelezer van je blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je moeder. Wat een leeftijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! En wat fijn ook dat je iets leuks en bruikbaars had gevonden om te geven. Nu kan je moeder aan haar verjaardag(-svisite) terugdenken als ze haar kopje thee drinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me goed voorstellen van je moeder dat ze geen groot feest wilde. Daar moet je maar net van houden. Van die nieuwe thermoskan gaat ze vast veel plezier hebben! En nog gefeliciteerd natuurlijk, met je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. van harte met moeder. mijn ouders worden beiden ook 89 en vieren dat al jaren in een zaaltje. en het clubje wordt steeds kleiner ....
  gezina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een zegen dat je moeder nog zo geniet, al hoeft er geen groot feest te zijn. Zo herkenbaar en geniet er maar van!.Het zijn juist de kleine dingen waar je later op terug kan kijken
  Ik dacht ook dat mijn moeder 100 zou worden, helaas dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je moeder. Geniet van elkaar zolang ze er nog is. Mijn moeder overleed 2 maanden na haar 91E verjaardag: net als Roelie had ik ook verwacht dat ze in ieder geval de 100 zou halen.
  Groet, Tecla

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat. Een prima kadoo toch. Vaak hebben die oudere mensen weinig wensen en dan kun je beter iets nuttigs geven. Mijn oma wordt over 6 mnd 90. Ze heeft 10 kinderen en nog veel meer kleinkinderen en achterkleinkinderen. Bij ons komt er denk ik een feestje. Oma woont nog zelfstandig en is nog redelijk gezond. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen