Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 20 november 2012

Premie zorgverzekering 2013

Mijn zorgverzekeraar heeft mij een nieuw aanbod gedaan voor volgend jaar. De maandpremie is een klein beetje hoger, namelijk €1,02. Blijf ik bij dezelfde zorgverzekeraar? Ik krijg collectiviteitskorting bij hen €10,82 op de basisverzekering  en €2,98 op de tandzorg. Voor €127,20 per maand heb ik weer een aanvullende verzekering met 3 sterren en een tandverzekering met 2 sterren. Zal ik het doen? Of zal ik beknibbelen op de tandarts?

16 opmerkingen:

 1. Ik zou beknibbelen op de tandarts en het uitgespaarde bedrag apart zetten om de tandartsrekeningen mee te betalen.

  Tenzij je natuurlijk groot onderhoud verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik vragen welke zorgverzekering en welke collectiviteit je gebruik van kan maken? Ik ben ook op zoek naar iets anders aangezien de collectiviteit die ik had is opgeheven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor dat bedrag zou ik denk ik bij hen blijven, en niet beknibbelen op de tandarts. Je weet maar nooit tenslotte. En tanden zijn toch wel belangrijk helaas… want ik ben doodsbang voor de tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is een angsttandarts iets voor jouw? Is een verademing!

   Verwijderen
 4. Ik beknibbel al jaren op de tandartsverzekering. Het uitgepsaarde bedrag zetten we op zij en daar betalen we het tandartsbezoek van. Dat gaat prima. Moet je niet doen als jij iemand bent die altijd iets heeft bij de tandarts. Maar zo voor controle, gebitsreiniging en af en toe een gaatje ben je goedkoper uit als je het zelf betaalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk naar je tandartsrekeningen van de afgelopen jaren. Dan weet je of het zin heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben voor de tandarts een goedkoper pakket gekozen. Het verschil in premie zetten we iedere maand op een spaarrekening. Op deze rekening heb ik een basis gezet van 1000 euro. Het kan immers zo zijn dat je begin van het jaar extra kosten hebt waarvoor je dan nog niet genoeg gespaard hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de offerte voor de basisverzekering gekregen( ben vorig jaar overgestapt naar O.hra). Was nu 1, 40 p.m.goedkoper. Met de collectiviteitskorting ga ik nu 97,16 betalen. Aanvullende verzekeringen heb ik er 3 jaar uitgedaan en leg het geld hiervoor opzij. Tot nu toe niet gebruikt. Ben 63 en heb niet het idee dat de aanv. verz. veel voor me kan betekenen. Eigen risico ben ik wel altijd kwijt en meestal al in april.
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het ook aan het bekijken, de Tandarstverzekering kan er bij ons zowiezo af.
   Dat zet ik op de spaarrekening.
   Dit jaar was ik 90,45 kwijt aan de tandarst en betaal 214,20.
   Maar mijn man heeft een gebit dus altijd te veel betaald ,kom ik nu achter.
   Ga nu het aanvullend nog bekijken als dat niet belangrijk genoeg is doe ik alleen nog basis maar Zet het bedrag wel op de spaarrekening elke maand.

   Verwijderen
 8. ik ben overgestapt naar zekur
  met de code krijg je direct 12,50 terug.
  Z50a4ee8K169431R

  We hebben nu 2 x de goedkoopste basisverzekering a 92,25 (met de korting 91,25 !

  en sparen voor de tandarts + lenzen en dat kan elk jaar nog uit.
  Voor mezelf betaal ik altijd het eigen risico.
  Greetz Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik geef totaal 1094.50 uit
  en jij "zuinigaan" 1546,20

  het verschil is 451.70
  daarvan kan je toch wel naar de tandarts... wat gebruik je eigenlijk uit de extra verzekering ?

  Greetz Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het uitmaakt of je chronische ziektes hebt en 60+ bent (dat laatste ben ik komend jaar). Dan heb je niet meer genoeg aan alleen een basisverzekering. De extra verzekering heb ik voor podotherapie, pedicurezorg voor mensen met diabetes, fysiotherapie (er gaat bijna geen jaar voorbij dat ik geen fysiotherapie nodig heb)en voor gedeeltelijke vergoeding van mijn bril. Het kan wel uit, dat extra geld voor de aanvullende zorg. Ik heb het de afgelopen jaren regelmatig uitgerekend. Het enige waar ik over nadenk, is een goedkopere tandzorgverzekering.

   Verwijderen
 10. Ik moet morgen naar de tandarts en zal dan vragen hoe het ervoor staat met mn gebitje. Vorig jaar heb ik nog allemaal foto's laten maken omdat het toen nog 100% vergoed werd en was er niks te zien. Ik ga 2 keer per jaar heen met mijn kinderen, puur controle, tandsteen weg laten halen en hij heeft ze nu 2 x gepolijst (ik rook....). En wat de totale kosten zijn? Niet heul veul iig. Ik ga na morgen dan ook kijken of ik de goedkopere variant kan nemen en het geld wat ik daarmee bespaar zal ik op mijn spaarrekening zetten voor het geval ik wel ineens iets krijg...Want kiespijn zie je niet op foto's...Maar ik betaal voor volgend jaar volgens het overzicht 0,08 cent minder, dus geen verhoging in die zin voor mij. Kies wat het beste bij je past.

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sommige verzekeringen gaan iets omhoog en andere zakken of blijven gelijk.Ik heb het idee,dat de meesten alleen kijken naar wat ze financieël kwijt zijn.Letten jullie er wel op,dat de basisverzekering uitgeholt word.Dus check wel even of er veranderingen in jullie basisverzekering zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb net de FBTO gebeld omdat hun aanbod voor basisverzekering met maximaal eigen risico ong. 4 euro hoger lag dan precies dezelfde verzekering via independer. Mij werd uitgelegd dat we een ziektekosten verzekering hadden bij de FBTO en bij independer ging het om een zorgverzekering. Huh?? En wat is dan het verschil? Bij een zorgverzekering gaat alles via internet en krijg je geen post meer thuis. Ja maar alles gaat al via internet, heb zelfs de verzekering ooit via independer via internet afgesloten! Een bizar verhaal! Enfin, we hebben nu dus onze ziektekostenverzekering laten omzetten in een zorgverzekering en verdienen daarmee zo'n 50 euro. Het blijft dus opletten met die verzekeringen!!

  BeantwoordenVerwijderen