Ik dacht gisteren wel even zelfgemaakte kikkererwtenburgers te kunnen maken, maar dat ging niet helemaal goed.
Wat ging er in? (voor 1 persoon voor 2 dagen)
150 gr kikkererwten - geprakt met de staafmixer
1 grote winterwortel - geraspt
1 ui - geraspt
1 teentje knoflook - uitgeperst
2 eieren
2 geroosterde volkoren boterhammen - verkruimeld
een eetlepel Indiase kruidenpasta
een eetlepel zonnebloemolie
Ik mengde alles door elkaar en maakte er burgers van. Maar ze vielen uit elkaar, de samenhang was niet goed, het geheel plakte niet goed aan elkaar. Ik heb de burgers wel gegeten en het smaakte uitstekend, maar het zag er niet uit als burgers. Ik at er een half kropje baby sla romaine bij en een paar schijfjes komkommer.
Wat ging er mis? Vermoedelijk zit er naar verhouding te veel groente in. De volgende keer ga ik nogmaals een poging doen, dan voeg ik wat havermout toe en misschien nog een extra ei. Ik denk dat er dan een echte burger ontstaat.
Misschien ook wat minder wortel?
De lauwwarme kikkererwtensalade die ik eergisteren at, was een véél groter succes, dat zag er mooi uit èn het smaakte lekker.
Wat zat daar in (de hoeveelheden zijn voor 1 persoon)?
ca. 150 gr kikkererwten (koud)
een gebakken kleine ui
een gebakken kleine gele paprika
ca 100 gram gebakken spekreepjes
een halve krop baby sla romaine, fijngesneden (koud)
een halve gesnipperde rode ui (koud)
Alles door elkaar mengen, doe de sla als laatste er doorheen. Het ui/paprika/spek-mengsel was warm, de rest was koud.
Heerlijk was dat! Maar, door het spek niet vegetarisch.
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
woensdag 30 januari 2013
Mislukte zelfgemaakte kikkererwtenburgers
Labels:
Recepten
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ha zuinig aan,
BeantwoordenVerwijderenIk heb toevallig deze week een receptje geplaatst voor kikkererwtenburgers.
Ik weet niet of er nog een ei doorheen moet (er zit al vrij veel ei doorheen). Havermout ipv brood lijkt me wel een goeie.
Kijk anders even op
http://genietenvaneten.blogspot.nl/2013/01/vegetarische-burgers-van-kikkererwten.html
Kijk anders even op mijn kookblog, daar staat een recept op van een kikkererwtenburger met groenten. De truc is pindakaas gebruiken, dat plakt lekker.....
BeantwoordenVerwijderenhttp://spaarcentjekookt.blogspot.nl/2011/04/groenteburger.html
Wat ook goed bindt is Colon Clean of darmreiniger (bij het Kr*it*at heet het zo) het zijn pysiliumvezels en vooral in combinate met ei werkt het prima.
BeantwoordenVerwijderenLot, wat een goed plan om die te gebruiken! Grappige toepassing. Ook gezond, heb je meteen vezeltjes naar binnen.
Verwijderenbeetje mengen met boekweit meel.. houd de boel bij elkaar. en maak de burger lekker stevig.
BeantwoordenVerwijderenIk zou er ook geen brood door doen, eerder meel of een van de andere suggesties hierboven.
BeantwoordenVerwijderen