Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 16 februari 2013

Het Pobelka computervirus

Gisteren  berichtte het NOS journaal over het Pobelka computervirus. Duizenden computers in Nederland zijn besmet, wat inhoudt dat criminelen bij jouw wachtwoorden kunnen, ook die van internetbankieren. Hier kun je vinden hoe je kunt checken (op de site van de NOS, volgens mij betrouwbaar) of jouw computer ook besmet is geraakt door de een aanval van de cybercriminelen.
Stel je voor dat je financieel gestript wordt omdat je computer besmet is. Daar gaan je gespaarde eurotjes. En krijg je het geld weer terug? Ik vrees van niet.
Ik heb gecheckt en mijn computer is niet besmet met het Pobelka virus. Een prettig idee!

8 opmerkingen:

 1. Eng idee, maar volgens de check lijkt mijn pjoeter gelukkig ook niet besmet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik klik niet op de link hoor, voor hetzelfde geld ben je dan ineens wel besmet met dat virus, juist door naar die site te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De link staat op de site van de NOS. Ik heb deze melding toegevoegd aan mijn bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja krijgt gewoon je geld terug zodra er sprake is van een cyberaanval

  BeantwoordenVerwijderen