Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 16 februari 2013

Mobiel bellen

Terwijl bijna al mijn collega's een prachtige mobiel met internet hebben, loop ik nog steeds rond met een heel klein simpel mobieltje. Geen touch screen, geen WiFi, geen navigatie, geen camera, niets van dat alles. Ik kies er heel bewust voor om een simpele mobiel te hebben waar ik alleen mee kan bellen en SMS-en. Ja hij heeft ook nog een wekkerfunctie en je kunt hem gebruiken als rekenapparaat, geloof ik. Ik gebruik hem enkel en alleen om te bellen en SMS-berichten te sturen en verder niet. Mijn telefoontje heb ik altijd bij mij, behalve als ik zwem uiteraard, want een mobieltje kan niet zwemmen, tenminste, die van mij niet. Ik heb er weinig kosten aan. Hij kostte weinig in aanschaf en ik gebruik een prepaid kaart. Met mijn dochters en hun geliefden heb ik een soort abonnement, dat heet friends & family. Dochter heeft het abonnement en we profiteren er allemaal van. Voor een vast bedrag per maand kun je gratis onderling heel veel bellen en SMS-en. Omdat ik bijna alleen met hen mobiel bel en SMS is het voor mij een prima regeling in combinatie met een prepaid kaart.
Oorspronkelijk betaalde ik dochter de helft van het maandelijkse bedrag, maar ik zie dat het duurder is geworden. Ik zal mijn bijdrage maar eens even wat ophogen.

12 opmerkingen:

 1. Mijn mobiel is nog uit de vorige eeuw :) wordt enkel gebruikt om te bellen. Maar mijn abbo gaat eraan hou het vanaf volgende maand op een prepay enkel voor nood,veel bellen doen wij thuis wel tegen een vast bedrag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het vaste apparaat met abonnement weggedaan. Heb ook een oud toestel met 300 belmin./sms voor 7 euro.
  Daar heb ik genoeg aan. Mijn televisieaansluiting heb ik ook opgezegd. Kijk nu tv op de laptop. Bevalt me prima. Ik woon alleen, met meerdere in huis is dat natuurlijk wat lastiger. Zo komt splinterr wel door de winter ;-))
  Fijne dag,
  Jeetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook in het bezit van een simpel mobieltje. Ik mag zeggen, na iedere keer dat ik een nieuwe aanschaf zitten er wel weer iets meer toeters en bellen op.
  Waaroom steeds een nieuwe? Na 2-3 jaar is de accu op, ik kan hem dan niet meer opladen of na 1-2 dagen is de accuu leeg. Nieuwe accu 7,50-25,00, 2e hands dan koop je het zelfde probleem. Nieuwe (prepaid) mobiel 15,00 euro bij AH uit een bak met 'prettig bejaarde - niet meer aan de straatstenen te verkopen mobieltjes'
  Er zat een simkaart op het doosje en na inspectie zag ik dat de sim verlopen was. Uiteraard doe ik in het mobieltje mijn eigen simkaart maar dat weet de verkopende dame van AH niet. Ik heb ff gemeld dat de simkaart niet meer bruikbaar was en toen ging er nog 2,50 extra af. Ernie heeft een prepaid mobieltje knetter roze (wil niemand hebben) voor 12,50. Deze kan bellen, sms en je kunt er mee internetten maar dat schakel in niet in en ik kan een foto maken. Kortom ik ben tevreden. O ja, totale verbruik prepaid kaarten per jaar ca. 30,00-40,00 euro(incl.verbruik in de vakantie), kun je geen abonnement voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Accu op mijne werkt nog perfect na 15 jaar :) zijn juist die ondeuglijke toestellen die niet zo lang meegaan met hun flutaccu,s.

   Ook niet te veel opladen enkel als hij leeg is dan gaan ze lang mee.

   Verwijderen
  2. Na 15 jaar nader je denk ik wel eens grens. Mijn mobiel was van 1997, en drie jaar geleden moest ik hem echt afdanken, toen reageerde de accu zelfs in de oplader niet meer. Oke, hij was dan ook 23 jaar oud, bedenk ik nu even. LOL!

   Verwijderen
  3. Herstel, hij was toen 13 jaar oud.

   Verwijderen
 4. Ik heb een mooie Iphone, mijn twee kinderen hebben mooie Iphones.. Maar... we hebben wel dezelfde bundel als jij! En wat ben ik daar al een paar jaar erg blij mee! Mijn goede vriend heeft zo'n simpel telefoontje met een prepaid kaart extra, alleen om lang en veel met mij gratis te bellen. Mijn beste vriendin zit in mijn bundel en natuurlijk mijn kinderen! Ik heb verder bijna geen belkosten. Maar ik ben ook erg blij met mijn mooie telefoon :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hartje mijn iPhone. Ik heb geen vaste lijn, doe alles hierop. Het is mijn telefoon, mijn laptop. Hij kan alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt erg handig dat abonnement! Ik heb wél een smartphone, wij bellen gratis via de wifi. Da's ook weer handig.

  En inderdaad, smartphone vervangt weer veel apparaten hier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had geen fluttelefoon maar een degelijke NOKI.A model koelkast maar na 4 jaar moest het toestel om de dag opgeladen worden. Nwe gekocht, weer een degelijk, niks bizonders, kan er ook mee fotograferen en laad het toestel 1 keer in de 6 dagen op. Dus rekening voor electriciteit meteen lager.......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook een Nokia, waar ik mee kan bellen en sms-en en verder niets, ik heb hem nu 7 of 8 jaar en ik laad hem 1 keer in de twee weken op, ideaal! (Dat waren trouwens ook mijn enige eisen toen ik hem kocht)
  Maar eerlijk is eerlijk, ik gebruik hem niet vaak.

  BeantwoordenVerwijderen