woensdag 22 mei 2013

Microkrediet 2

Gisteren ontving ik het geld van Eneco dat deze energieleverancier mij nog verschuldigd was.
Het duurde even, en ik heb er flink wat tijd en energie ingestoken om alle geld (€283,36) dat ze ten onrechte van mij wilden incasseren terug te krijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Dus dat is naar tevredenheid afgehandeld.
Zoals reeds gemeld, wilde ik de laatste 100 euro die ik terugkreeg, uitlenen aan Kiva. Het is uiteindelijk de Nederlandse variant geworden: Wakibi Ik vind het wel prettig om Nederlandse toelichtingen te kunnen lezen. Wakibi leent aan dezelfde projecten uit als Kiva dat doet.
Misschien heb je het nooit zo gemerkt, maar deze Zuinigaan is een feminist in hart en nieren. Drie keer raden aan wie ik geld heb uitgeleend!
Juist ja, goed geraden, vrouwen!
Ik vind het heel belangrijk dat vrouwen economisch zelfstandig zijn, ook in landen hier heel ver vandaan, waar ik waarschijnlijk nooit zal komen.

Projecten die ik gekozen heb: vrouwen die willen investeren in een winkel in eerste levensbehoeften, een boerin die investeert in zaaigoed en een kleermakerij die wil investeren in stoffen.

Ik vind het wel spannend om te zien hoe het verder gaat.

12 opmerkingen:

 1. Mijn eerste 4 projecten bij kiva waren ook vrouwen, ('n beetje 'n typische zin :))
  suc6
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om te lezen. Ik doe precies hetzelfde; van de erfenis van mijn veel te vroeg overleden broer heb ik de helft [1000,- euro] in Kiva projecten gestoken. En [bijna] altijd kies ik vrouwen uit. Vrouwen van over de hele wereld, vrouwen die handelswaar kopen, of hun huis op willen knappen, of inderdaad vrouwen die zaaigoed of een koe willen kopen. Elke maand als ik zo'n 4 nieuwe kiva-leningen mag maken [dat gaat hard als je in het begin zoveel leningen hebt gedaan; dan komt er ook elke maand veel geld terug]ga ik er even goed voor zitten. Het is voor mij de ultieme mooie manier om aan mijn broer te denken, en nog iets goeds te halen uit zijn tragisch leven en overlijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op 1 na (foutje) heb ik ook altijd aan vrouwen geleend. Omdat ik vind dat die harder werken :)
  Inmiddels komt lening 33 eraan..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had al eens gekeken bij Kiva maar mijn engels is niet zo goed...
  Volgende week krijg ik mijn vakantiegeld, kan ik mooi nu al vast gaan uitzoeken aan wie ik een lening ga geven!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/22/dubbele-verzekering

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie projecten. Ik ga er ook wat uitzoeken als mijn vakantiegeld binnen is. Je weet zeker dat dit een te vertrouwen site is?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kreeg een Kiva tegoed van mijn dochters als verjaardagskado. Ik leen al jaren geld uit via Kiva en het gaat geweldig. Ook ik leen meestal aan vrouwen, hoewel het geen vaststaand gegeven is. Mijn dochters doen het alletwee zelf ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja vrouwen moeten vrouwen steunen, ik stem ook altijd op een vrouw.

  Terwijl ik echt niet zo'n super feministe ben maar gewoon meer daar waar het logisch is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg al dagenlang deze melding:

  Door een groot aantal aanvragen van andere gebruikers, was het niet mogelijk om je steun aan Divino Nino Group te vervullen. Er zijn echter andere projecten die je steun kunnen gebruiken. Onze excuses voor het ongemak.

  Bovendien als ik leen aanklik komt er bij echt iedereen te staan: this loan is allready full founded.

  Ik snap er niks van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ook geprobeerd en het klopt wat je schrijft. Zou ik te veel reclame hebben gemaakt ;-)

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.