Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 18 augustus 2013

Boodschappen in week 33, hamsteren in week 34

In de afgelopen week heb ik niet zo veel boodschappen gekocht. Ik heb 2 keer elders gegeten, een keer bij de ene dochter en een keer bij de andere dochter. Vandaar ook dat ik weinig uitgegeven heb. Wel heeft jongste dochter met haar vriend gisteren hier gegeten. Dus in totaal heb ik wel voor zeven personen warme maaltijden gemaakt.
Wat kocht ik?
Week 33 van 12 - 19 aug '13
*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
FRUIT    
pruimen* 590 gram AH 1,75
bananen AH 1,00
ONTBIJT EN LUNCH    
 jam en appelstroop (grootverpakking)* AH 2,62
chocoladehagelslag AH 1,10
melk, 2x1 liter AH 1,18
bio roomboter AH 1,33
dieethalvarine AH 0,64
leverworst AH 0,49
kaas, belegen AH 4,41
volkoren tarwemeel, kg AH 0,93
koffie, oplos AH 3,59
WARME MAALTIJD    
sperziebonen, 1545 gram * AH 1,38
olijven, vers* AH 1,43
mosselen, 2 kg AH 3,99
braadworst, 4 stuks* AH 1,95
paneermeel AH 0,49
kwark, 2x 500 gr.* AH 1,18
TOTAAL week 33   29,46
Er zijn een aantal dure boodschappen ingeslagen: kaas, koffie en mosselen. Met die kaas en de koffie kan ik voorlopig wel weer een tijdje vooruit. De mosselen waren eenmalig. Ze zijn best lekker, maar om daar nu 2 euro per maaltijd aan uit te geven, dat vind ik toch wel veel. Ik heb ook erg veel sperziebonen gekocht. Het meeste daarvan heb ik geblancheerd en ingevroren. Dan kan ik langer van de aanbieding profiteren.

Volgende week: de langverwachte HAMSTERWEKEN!
Nu heb ik wel het idee dat AH in andere jaren in vergelijking met nu meer producten voor de helft van de prijs verkocht, maar misschien vergis ik me ook wel?
Wat is voor mij interessant?
Rundergehakt, 1 kg voor 4 euro (ma t/m wo)
Bloemkool 69 cent (ma t/m wo)
Hamburgers 8 voor €3,19 (do t/m zo)
Zaanlander kaas voor de helft van de prijs (humm vervelend dat ik net een stuk kaas heb gekocht!)
Handdoeken, 2e gratis.

8 opmerkingen:

 1. Net lijstje weer! Bij Ah zag ik ook al dingen die we kunnen gebruiken. Aantal potten jam en blikken soep. Alvast voor de winter want dan durf ik niet te fietsen als het glad is. Dus dan is dergelijke voorraad wel handig want blijft lang goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kaas kun je invriezen. Het schaven is bij ontdooide kaas ietsje lastiger (wordt wat brokkelig en valt soms uit elkaar) Als dit gebeurt met het laatste stuk kaas dan kun je die stukken met een molentje raspen en zo opmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het stuk kaas dat ik de afgelopen week kocht is nog niet open. Volgens de verpakking is de kaas tenminste houdbaar tot 30 september 2013. Ik kan deze kaas nog wel een tijdje op voorraad houden dus. Ingevroren kaas gaat in kwaliteit achteruit, dat is jammer van de kaas.

   Verwijderen
 3. Vervelend is dat als je iets net gekocht hebt en het komt daarna in de aanbieding!
  verder ziet je lijstje er weer netjes uit!
  Ik ga gelijk even de aanbiedingen bij de ah bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het hamsteren dit jaar ook wat tegenvallen! De Robijn haal ik vaak wel tijdens de hamsterweken, maar daar heb ik voorlopig nog wel genoeg van.... Dus ik sla deze week even over. Vind het nameijk verder vooral veel snoep en koek... en da's niet echt nodig natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb meestal weinig te halen in de hamsterweken omdat ik bijna alles biologisch en/ of fairtrade koop.
  Trouwens Zuinigaan ik heb een braagje, niet bedoeld als kritiek : waarom koop je biologische roomboter als je verder gewoon leverworst, melk, braadworst enz. koopt? Misschien lekkerder...?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bio roomboter vind ik lekkerder, smakelijker dan goedkope roomboter.

   Verwijderen
 6. ...geen braagje maar een Vraagje... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen