Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 16 december 2013

De loterij winnen!

Afgelopen zaterdag naar het programma Kassa gekeken. Het ging onder andere over loterijen en de kans om in december 2013 de hoofdprijs te winnen. Wat is die kans ongelooflijk klein zeg!

Wat is de kans dat je de hoofdprijs wint?

Bij de Lotto 1 op de 49.000.000 (49 miljoen)
Bij de Staatsloterij is de kans 1 op de 4.400.000
En bij de postcodeloterij 1 op de 240.000. Bij deze laatste loterij zit wel een addertje onder het gras. Je hebt dus kans dat je die prijs moet delen met een heleboel mensen in jouw straat. Op die manier blijft er niet heel veel over.
Overigens ontvang je ook niet het hele bedrag, nee je betaalt over je prijs ook nog eens 29% kansspelbelasting!
Ik speel zelf al wel ruim 30 jaar niet mee met een loterij. Ik heb destijds ongeveer een jaar meegespeeld en er toen een punt achter gezet. Mijn ervaring was dat de loterij veel meer kostte dan hij opleverde. Ik geloofde er niet meer in dat ik ooit zo veel mazzel zou hebben om een grote prijs te winnen.
Speel jij mee in een loterij? En hoop je nog steeds dat je een grote prijs wint?

15 opmerkingen:

 1. Vandaag de postcodeloterij opgezegd! Door verhuizing was dat makkelijker want je durft niet zo goed optezeggen met wat als de straat wel wint! Maar nu doe ik het gewoon maar. Viel nog niet mee allerlei argumenten werden aangedragen om me te bekeren!
  Ach ze wisten daar niet dat als ik iets beslis daar achter sta en me niet laat ompraten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe er ook niet aan mee. vind het zo zonde van t geld. tuurlijk is t leuk om zo'n grote prijs te winnen mar de kans zo ontzettend klein dat ik liever probeer te sparen. is minder geld, maar iig gegarandeerd dat wat ik erop zet dat t erop blijft staan (en heel klein beetje meer wordt.. ) kan t er hooguit zelf weer afhalen van de spaarrekening, maar t verdwijnt niet in andermans zak zomaar..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik koop heel af en toe een kraslot, ik heb 1x 100 gulden gewonnen en verder gratis krasloten, 5 euro, 1,50, 7 euro. Ach loterij - (k)loterij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nooit aan beginnen !
  dat is de beste spaaractie !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik doe wel mee, ik weet best dat ik nooit wat win, maar je kan ( als je een lot hebt gekocht) zo lekker fantaseren, dat is ook wat waard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al drie keer een behoorlijke prijs gewonnen in de staatsloterij. Twee jaar geleden nog 10.000 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop eens per jaar voor 10 december een staatslot (omdat ik de oudejaarstrekking niet zo aantrekkelijk vind) en dit jaar won ik 5,- euro oftewel mijn lot was dat goedkoper achteraf gezien. Daarnaast koop ik heel af en toe een kraslot. AH had zo'n actie met 2 loten voor de prijs van 1 geloof ik, toen heb ik wel een keertje 2 loten gekocht. Daarnaast geef ik wel eens krasloten cadeau. Ik heb een kleine beurs en ze zijn niet zo duur maar het is toch een mooi gebaar. Wordt ook altijd heel positief op gereageerd.Maar op de kaart die ik erbij doe zet ik ook altijd de voorwaarde ik ooit ook kreeg toen ik eens krasloten kreeg (zo kom ik dus ook op het idee..), 'nooit het gewonnen gedrag laten uitkeren in nieuwe loten, dat blijkt bijna altijd zonde uiteindelijk'.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, doe er niet aan mee. Ik denk dat ik hooguit 2 loten in 1 jaar koop, bij die speciale trekkingen. Ik heb dit jaar iedere maand 15 euro automatisch laten storten op mn spaarrekening en daar staat nu dus mooi 180 euro! Tuurlijk weet ik nooit of ik ooit wat had gewonnen, maar ik heb nu een leuk geldbedrag wat ook van MIJ is...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In mijn omgeving zijn wel geluksvogels geweest, één won 7 miljoen twee familieleden een ton en eentje €17000.
  ik blijf dus meespelen al is het maar met een 1/5 lot.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb 2x gewonnen met de postcodeloterij. 1x 700 en 1x 3850. Daarna gestopt, ik vond al die post eromheen heel vervelend en je wordt steeds opgebeld om te vragen of je nog meer loten wil nemen. Mocht de grote klapper vallen in mijn straat heb ik inderdaad pech gehad, maar daar valt wel mee te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou niet weten waarom mensen aan een loterij mee doen. Ten eerste: niet meedoen is altijd prijs en ten 2de: waarom wil een mens steeds meer? Je kan maar 2 boterhammen per keer eten en 1 stukje vlees( als je dat wilt) Die programma's met al die overbodige auto's en nog grotere huizen maken van een mens beslist geen beter mens. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het meespelen in loterijen kan inderdaad weggegooid geld zijn. Of, als je net gestopt bent met automatisch meespelen, valt ineens de hoofdprijs op jouw straat! Het zal je gebeuren! Maar er zijn andere opties, zoals internationale loterijen. De prijzen zijn vaak veel groter en je kunt de inzet verdelen over een groot aantal loterijen, en ook de loterijen met de beste winkansen uitkiezen. Vanavond is er een trekking in de Amerikaanse Mega Millions loterij, waarin een jackpot van 586 MILJOEN DOLLAR te winnen is! En ook vanuit Nederland kun je om die jackpot meespelen, er zijn genoeg aanbieders online. Ik speel zelf mee via www.thelotter.com en heb in de ruim twee jaar dat ik meespeel al best wel wat gewonnen. Geen grote prijzen nog, maar genoeg om gemotiveerd te blijven. En vanavond ga ik die jackpot van $586 miljoen winnen - ik voel het aan mijn water ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We kopen een keer per jaar een lot voor de Oudejaarsloterij. soms valt daar een klein prijsje op.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wij spelen al 32 jaar mee met de staatsloterij en winnen toch geregeld kleine prijsjes, waardoor we zo ongeveer quite spelen. ook hebben we één lot van de postcodeloterij, al zo lang als die bestaat. op geschooi om meer loten te kopen reageren we niet en we doen zo iedere maand toch wat voor één of ander goed doel. daarnaast hebben we daar geregeld een bosje bloemen, een plantje, een bak overheerlijk ijs of een blik stroopwafels van. ooit hebben we ook toegangskaarten voor 4 pers. voor een musical gewonnen..........daar zijn we heel tevreden mee, want wie't kleine niet eert.......................

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn ervaring is dat Nederlandse loterijen nauwelijks de moeite waard zijn. Zeker nu je online ook de mogelijkheid hebt om in allerlei (veel interessantere) buitenlandse loterijen mee te spelen! Ik heb mijn Mega Millions loten al ingediend (via www.thelotter.com/nl) en speel vanavond mee om de jackpot van $400 miljoen! Daarnaast zijn ook tweede en derde prijzen heel interessant, zeker omdat je die ook nog kunt verdubbelen met een extra optie op het lot. Enfin, ik vind het veel leuker zo, ik speel regelmatig mee in grote Amerikaanse en Europese loterijen (ook in Spanje worden veel interessante loterijen en verlotingen gehouden) en het is de moeite waard tot nu toe! Nou nog even afwachten of ik vanavond de jackpot win... ;)

  BeantwoordenVerwijderen