vrijdag 13 december 2013

Vrijdag de 13e

Waarom betekent vrijdag de 13e eigenlijk dubbel ongeluk? Eigenlijk is het heel gek, dat bijgeloof. Ik heb geen flauw idee waar het op gebaseerd is!
Ik ga vandaag mijn gewone gang: ik ga ontbijten, koffie drinken, baantjes zwemmen, een wasje draaien, verzinnen waar ik morgen een blogje over zal schrijven en misschien als ik lekker op dreef ben voor nog meer dagen een onderwerp voor een blogje verzinnen en concepten maken, boodschappen doen, eten koken en voor ik het weet is de dag al weer voorbij.
Ongeluk? Wel nee, waarom?

15 opmerkingen:

  1. heb een fijn weekend en veel inspiratie. ik lees het graag. gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons asiel is vandaag speciaal open voor de mensen die het noodlot tarten en een zwarte kat of poes in huis willen nemen. Leuk initiatief !

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is maar dat ik al getrouwd ben, ik zou zo trouwen op deze datum 13-12-13 en dan ook nog om 13 uur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toevallig hadden we het er gisteren nog over en 'k hoorde dat vrijdag de 13e komt van het feit dat een of andere Franse koning en de paus gezamenlijk besloten op een vrijdag, jawel, de 13e, op te trekken tegen de Tempeliers, deze orde werd te groot, financieel te machtig en dat stond de leiders niet aan.
    Wanneer dit heeft plaatsgevonden? geen idee maar dat zou na te zoeken zijn, waarschijnlijk ergens in de Middeleeuwen,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik geloof er ook niet in. had wel een zware nacht omdat dochter veel wakker was. die is bekaf van school en dat uit zich soms zo. arme meis. ik wat verhoging dus baalde als een stekker dat ik mn warme bed uit moest, dat betekend elke x weer kwartier opwarmen. man er ook 2x uit gestuurd en zelf er 2x uitgeweest. daarna sliep ze gelukkig weer verder (na bijna 2 u wakker geweest te zijn) maar dat ligt niet aan de datum, maar gewoon odmat ze bekaf is. ze wil niet naar school, ze wil vakantie. hou haar ma/di maar smiddags thuis iig. hopen dat t volgende week beter gaat. geen fijne periode om voor t eerst naar school te gaan zo..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor mij is het ook geen ongeluksdag hoor en ook als ik onder een ladder doorloop of een zwarte kat zie gebeurd er niets. Ik denk zomaar dat als je er heilig in gelooft er altijd wel iets gebeurd op deze dag. Ik focus me alleen op de goede dingen. Fijne vrijdag de 13e ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben vandaag jarig :-)

    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik geloof er ook niet in. Afgelopen woensdag was wel een pechdag. Dat had dan beter vrijdag de dertiende kunnen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Voor mij is het een gewone dag, als je erin gelooft, kom je volgens mij zeker ongeluk tegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha, grappig, ik had er nog niet eens aan gedacht dat het vandaag vrijdag de 13e is!
    Ik heb niets met dat bijgeloof dus ik zal ook geen dingen láten omdat het vrijdag de 13e is.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja rare gedachte die zich heeft postgevat. tegenwoordig wordt het ook vaker genoemd, dacht je vroeger toch nooit aan. Is ook onzin, elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad ( staat al in de Bijbel) dwz elke dag gebeurt er wel iets is mijn uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mijn geluksdag, huis verkocht binnen 1 jaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.